Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Δ. ΔΕΛΦΩΝ… Προεκλογικές υποσχέσεις, τα συνθήματα και οι κουμπάρες!


Ένα πρόωρο προεκλογικό σύνθημα: ''Ζήτω το Λιμενικό Ταμείο!!...''
Έχει ακουμπήσει τα όρια του φαιδρού πλέον η υπόθεση της δημιουργίας Λιμενικού Ταμείου στο Γαλαξείδι. Η σύστασή του έχει ξεκινήσει από το 2004 και κατά το τελευταίο έτος, έχει απασχολήσει αρκετές φορές το Δημοτικό Συμβούλιο.

Την μιά για τον ορισμό των μελών της Λιμενικής Επιτροπής, την επομένη για τον καθορισμό των ορίων του, την μεθ' επομένη για την αναγνώρισή του, στην συνέχεια για ενημέρωση περί των εξελίξεών του και φτάσαμε στην τελευταία συνεδρίαση προ ημερών, όπου ακούστηκαν διάφορα και παράξενα πράγματα, των οποίων η σύνδεση με το θέμα, πέραν της ελαφρότητάς της, στερείται και απλής λογικής. Περιττό είναι να σημειώσουμε ότι για όλα ευθυνόταν ο ''κακός'' πρόεδρος του υπάρχοντος Λιμενικού Ταμείου Ν. Φωκίδος, του οποίου η καθυστέρηση των 3 μηνών στην αποπεράτωση της απογραφής των υπαρχόντων παγίων και ορίων του Ταμείου, ήταν (κατά την άποψη κάποιων), ασυγχώρητη εσκεμμένη ενέργεια!.. Το ότι είναι μόνος του με μία υπάλληλο στα γραφεία του Λ.Τ. στην Ιτέα, είναι μιά κάποια δικαιολογία, αλλά αυτό δεν τον απαλλάσσει από τις ευθύνες του.
Δεν είναι δυνατή η λεπτομερής περιγραφή των λεχθέντων για το θέμα στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα σταχυολογήσουμε όμως επιγραμματικά, εκφράσεις ομιλητών, από όπου θα γίνει αντιληπτό ένα πράγμα : Όλοι τους στις ομιλίες τους, είχαν θέμα και στόχο τις εκλογές και όχι το Λιμενικό Ταμείο!
Ν. Φουσέκης, Δήμαρχος: (υπέρμαχος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για ευνοήτους λόγους) ''Το παραμυθάκι και οι κυρίες κουμπάρες πρέπει να τελειώσουν σήμερα !..'' (Μένει να εξακριβωθεί ποιό ήταν το παραμύθι και ποιές οι κουμπάρες)
Β. Καραγιάννης, Δ. Σύμβουλος εκ Γαλαξειδίου: ''Το λιμάνι χρειάζεται Λιμενοφύλακα, Καβοδέτη και Λιμενοεισπράκτορα '' (με ημερήσια παρουσία και απασχόληση).
Μ. Γουργουρή, Αντιδήμαρχος εκ Γαλαξειδίου: ''Το λιμάνι πρέπει να καθαρίζεται από το Λ. Ταμείο, το 49% των κατοίκων ζεί από τον Τουρισμό, στο Γαλαξείδι έρχονται ετησίως, πάνω από 2.000 σκάφη και δεν τα ελέγχει κανείς'' (σε 5μηνη τουριστική σαιζόν, αναλογούν 13 αφίξεις την ημέρα)...
Γ. Δρακάκης, Δ. Σύμβουλος εξ Ιτέας: ''Νομικά αδύνατη η απορρόφηση του Λ.Τ. Ν. Φωκίδος από το Λ.Τ. Γαλαξειδίου, παραπλάνηση των Δ. Συμβούλων από τον Δήμαρχο''.
Το μόνο το οποίο έχουμε την δυνατότητα να προσθέσουμε για το θέμα, είναι ένα και μοναδικό :
Με αυτά και με αυτά, αδικείται το Γαλαξείδι. Του αξίζει κάτι καλύτερο.
Βεβαίως αυτό ισχύει και για την Ιτέα και για ολόκληρον τον Δήμο Δελφών.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΑ ΕΓΛΥΨΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΕΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΞΕΦΤΛΥΣΤΙΚΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗ?
ΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΚΥΡΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΕΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΓΩΝΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΓΩΝΙΑ?

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ? ΕΔΩ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ , ΣΤΟΙΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ 30δες η 40αδες , ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ κ..λ.π. ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ! ΚΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ ? ΚΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΚΙ ΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΛΑ ΔΙΟΤΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΝΟΜΟ ΔΥΟ ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ? ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΜΕ ΔΥΟ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΛΙΓΑ ΜΕΤΡΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ !!!