Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΔΙΣΤΟΜΟ – ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ – ΧΑΡΑΤΣΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. ΕΓΓΡΑΦΑ


 
Ηρωϊκόν... Δίστομο!
    Εξόχως αποκαλυπτικά είναι αυτά τα οποία περιγράφονται  στην  απάντηση της Δ.Ε.Η προς την Βουλή των Ελλήνων.
Και για την ιστορία του γεγονότος να αναφέρουμε ότι, στις 8-10-2012 η Βουλευτής Κοζάνης  κυρία Ραχήλ Μακρή, κατέθεσε Ερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων, απευθυνόμενη προς τον Υ.ΠΕ.Κ.Α., ζητώντας να πληροφορηθεί αν, ο ιδιοκτήτης του συγκροτήματος των σπιτιών στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας (Αλουμίνιον της Ελλάδος), έχει καταβάλει τον φόρο ΕΕΤΗΔΕ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
 
   Απαντώντας λοιπόν η ΔΕΗ είπε, ότι ''η χρέωση των Τελών Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) γίνεται σύμφωνα με τα τετραγωνικά μέτρα που αναφέρονται σε υπεύθυνη δήλωση του καταναλωτή με βεβαίωση επ' αυτής του αρμόδιου Δήμου''.  Με βάση αυτήν την δήλωση απ' την αρχική ηλεκτροδότηση, η ΔΕΗ χρεώνει τον καταναλωτή για λογαριασμό του δικαιούχου Δήμου, τα Δημοτικά Τέλη, Δημοτικούς Φόρους και ΤΑΠ.  Αυτό δε, όπως ισχυρίζεται η ΔΕΗ, επανελέγχεται ετησίως, μέσω αποστολής καταστάσεων από την ίδια προς τους Δήμους, προκειμένου να προβούν σε διορθώσεις.  Μάλιστα κατά τα γραφόμενά της, το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2012, υπήρξαν ''εκατοντάδες χιλιάδες αλλαγές  σε στοιχεία που αφορούσαν ακίνητα και τα οποία παρασχέθηκαν στον Διαχειριστή Δικτύου'', δηλ. στην ΔΕΗ.
   Και φτάνουμε στη αποκάλυψη της ΔΕΗ, όπου ''σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν αποσταλεί  από τον Δήμο Διστόμου, οι παροχές ρεύματος που ηλεκτροδοτούν τα 1.100 σπίτια στα Άσπρα Σπίτια, ΔΕΝ χρεώνονται με ΤΑΠ και για αυτόν τον λόγο δεν επιβλήθηκε στις παροχές αυτές ΕΕΤΗΔΕ'' !!!...
   Το ερώτημα όμως το οποίο δημιουργείται και ο μόνος υπεύθυνος για να το απαντήσει είναι ο Δήμος Διστόμου - Αράχοβας- Αντίκυρας, είναι βασανιστικό :
            Η διόρθωση για την ΜΗ χρέωση  του ΤΑΠ στους συγκεκριμένους Λογαριασμούς των 1.100 σπιτιών, έγινε  κατά το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2012, με αφορμή την επιβολή του ΕΕΤΗΔΕ, ή ΔΕΝ υπήρχε  καθόλου από την αρχική ηλεκτροδότηση των σπιτιών;
Κατά πως τα λέει η ΔΕΗ, ετησίως γινόταν επανέλεγχος μέσω καταστάσεων, συνεπώς ο Δήμος ήταν ενήμερος για το οποιοδήποτε καθεστώς των ΤΑΠ σε όλα τα ακίνητα της αρμοδιότητός του και επίσης για την οποιαδήποτε αλλαγή ο μόνος υπεύθυνος και  αρμόδιος για να την πραγματοποιήσει  ήταν ο Δήμος και κανένας άλλος. Άρα;
    Τώρα όμως, προκύπτει ένα άλλο ''θεματάκι'' :
Εάν η διόρθωση έγινε το 2012, ναι μεν δεν πληρώθηκε το ΕΕΤΗΔΕ, αλλά έχασε και ο Δήμος τα αναλογούντα έσοδα από το  ΤΑΠ, από τον Ιανουάριο μέχρι και σήμερα.
Εάν όμως  έχει απαλειφθεί ο ΤΑΠ από τα συγκεκριμένα ακίνητα, εδώ και ....πολλά χρόνια, τότε μιλάμε για κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό. Θα απαντήσει ο Δήμος Διστόμου-Αράχοβας-Διστόμου;  Όχι σε εμάς, αλλά στους κατοίκους του.       
Ιτέα 18-11-2012
 
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ:
 
 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είδες ...το Δίστομο;
Και ο μέν Μυτιληναίος καλά έκανε, επιχειρηματίας είναι. Όμως το Δίστομο; Να υποθέσω αυτό που φαίνεται; Και πώς να το εξηγήσουν στους Διστομίτες, τώρα!!!! Πληρώνετε ρεεεε!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ "ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΛΑΔΙ " ΚΑΙ ΛΑΔΩΝΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΣΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΘΕΛΕΙΣ Η ΟΠΟΙΕΣ ΣΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ! ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΔΕΙΝΕΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΓΙΑ ΛΑΔΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ !!!