Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Γ. ΔΡΑΚΑΚΗΣ: Συνεχίζονται οι αλόγιστες δαπάνες στον υπερχρεωμένο Δήμο Δελφών


Πώς ερμηνεύονται και πως δικαιολογούνται:

 -Οι  σχεδόν καθημερινές απευθείας αναθέσεις  έργων και προμηθειών   που έχουν ως συνέπεια την αύξηση του κόστους αλλά και την υποβάθμιση της ποιότητας  των έργων
 -Οι  σχεδόν καθημερινές αναθέσεις   σε δικηγόρους  δικαστικών υποθέσεων, που θα μπορούσαν να είχαν αναληφθεί από την  Νομική υπηρεσία του Δήμου εάν και εφόσον είχε συσταθεί. 
-Οι  δημόσιες  δεσμεύσεις  της δημοτικής αρχής για σύσταση Νομικής υπηρεσίας  με σκοπό την μείωση  τέτοιου είδους δαπανών …

- Οι  προσλήψεις  Συμβούλων  και Γενικού Γραμματέα – Προσλήψεις  που δεν εξυπηρετούν λειτουργικές ανάγκες του Δήμου αφού τα θέματα  μπορούσαν  να καλυφθούν από τις ήδη  στελεχωμένες υπηρεσίες του Δήμου .
- Οι  αλόγιστες δαπάνες εκατοντάδων  χιλιάδων  ευρώ σε  δήθεν πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις …

                  Και  τώρα!  οι πρόχειροι, φωτογραφικοί διαγωνισμοί …;
Στην τελευταία  συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής  με οριακή πλειοψηφία (με την ψήφο της Προέδρου κας  Λαίνη) υπερψηφίστηκε η έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών  της τεχνικής μελέτης και ο καθορισμός όρων διακήρυξης  βάσει των οποίων θα γίνει πρόχειρος διαγωνισμός  για την ανάδειξη αναδόχου για την συντήρηση – υποστήριξη  μηχανογραφικών εφαρμογών του Δήμου ….Συνολική δαπάνη 73.172,70 ευρώ!
  Εκ των οποίων   οι 23.490 αφορούν Συντήρηση / Αναβάθμιση των προγραμμάτων  και οι 36.000 αφορούν την τεχνική υποστήριξη …
Μάλιστα στην τεχνική μελέτη  αναφέρεται ρητά ότι πρόκειται  για εφαρμογές συγκεκριμένης  εταιρείας  της  ALFAWARE και η οποία αντιπροσωπεύεται από τοπικό αντιπρόσωπο

Συνεπώς :
1. Πρόκειται για  φωτογραφικό διαγωνισμό αφού προϋπόθεση σύμφωνα με την τεχνική μελέτη  είναι η  κάλυψη (Tυχόν αναβαθμίσεις  και τεχνική υποστήριξη ) αποκλειστικά των προγραμμάτων της ALFAWARE ….

2.  Το κόστος της συνολικής δαπάνης είναι υπερβολικά υψηλό καθόσον σύμφωνα με τους κανόνες της αγοράς η Συντήρηση - Υποστήριξη του λογισμικού δεν θα έπρεπε να υπερβαίνει το 20 % της  προμήθειας αυτού .  

3. Η  συγκεκριμένη εταιρεία είχε στο παρελθόν  πουλήσει  το ίδιο πρόγραμμα στους πρώην καποδιστριακούς Δήμους Ιτέας, Άμφισσας και Γαλαξειδίου  και είχε αναλάβει και την τεχνική τους  υποστήριξη. 
 Συνεπώς  ο Δήμος με το προσωπικό του έχει και την τεχνογνωσία  και την  επάρκεια  λειτουργίας  των προγραμμάτων  της  ALFAWARE  και σε καμία  περίπτωση δεν δικαιολογούνται αυτά τα κόστη,  τα οποία αντί να είναι στην  χειρότερη των περιπτώσεων  στο 20 % της αγοράς  του  λογισμικού,  ανέρχονται  στο ύψος μιας νέας κατά πολύ μεγαλύτερης  αγοράς.
 Δηλαδή επί της ουσίας ο Δήμος θα επαναπληρώνει  κάθε χρόνο  το ίδιο λογισμικό και μάλιστα σε διπλάσιες και τριπλάσιες τιμές.
 Σημειώνω ότι η  αγορά ενός πλήρους  λογισμικού από τον πρώην Καποδιστριακό  Δήμο Ιτέας είχε στοιχίσει περίπου 21.000 ευρώ και από τον πρώην Δήμο  Άμφισσας  29.000 ευρώ.
 Συνεπώς  η συντήρησή και υποστήριξή του στο ύψος των 73.000 ευρώ είναι  μια αλόγιστη και σκανδαλώδης  δαπάνη!

 4. Το 2010  ενόψει του Καλλικράτη  έγινε  η ενοποίηση των αρχείων των πρώην καποδιστριακών Δήμων.  Για την ενοποίηση αυτή η συγκεκριμένη εταιρεία  με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ  ΜΈΣΩ ΤΟΥ Υπουργείου Εσωτερικών   εισέπραξε το απίστευτο ποσό των  134.000 ευρώ!
 Αν είναι ποτέ δυνατόν η ενοποίηση ομοειδών μηχανογραφικών αρχείων  να στοιχίζει αυτά τα χρήματα!; 
 Κάποιοι ίσως να πουν ότι είναι χρήματα από το ΕΣΠΑ .. Ναι,  είναι χρήματα του ΕΣΠΑ !  αλλά οι ασύμφορες υπερκοστολογημένες δαπανες μειώνουν επί της ουσίας τον Προϋπολογισμό του κάθε προγράμματος  και στο τέλος δεν μένουν χρήματα για τις πραγματικές ανάγκες.

  Μετά από αυτά ο κ. Δήμαρχος, που   σε όλους τους τόνους  αναφέρει περί υποχρηματοδότησης της πολιτείας προς τους  Δήμους – ήταν άλλωστε  και το κυρίαρχο θέμα στο τελευταίο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ   ….

-          Ας  απολογηθεί  πρώτα 
-          για τα χρήματα που εισπράττει  από την Πολιτεία
-           για την διαχείρισή τους
-          και για τις αλόγιστες σπατάλες!

* Μετά,  να βοηθήσουμε όλοι και πρώτος εγώ, για να διεκδικηθούν και τα οφειλόμενα προς τον Δήμο…

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΡΑΚΑΚΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

 

 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΚΟΥΝΤΗΣ - ΞΗΡΟΣ.....ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ...και μαζι τα φάγαμε

Ανώνυμος είπε...

Με την Ηρώων τι θα γίνει?
Με το λόφο τι θα γίνει?
Με τη πόλη που βρωμάει τι θα γίνει?