Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΜΑΧΗ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ – ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ

- Σαμαράς και Τσίπρας έτοιμοι για μάχη μέχρις εσχάτων
- Οι απειλές για φυλακή από τον κ.Τσίπρα
- "Βάλτε εμένα πρώτο" απάντησε ο Σαμαράς
- Κοινή γραμμή της αντιπολίτευσης για τα σκάνδαλα και το Μνημόνιο

Όποιος παρακολούθησε την αντιπαράθεση μεταξύ των αρχηγών των κομμάτων στην τριήμερη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις στην Βουλή κατάλαβε από τις σκληρές κουβέντες που ανταλλάχθηκαν ότι όλα όσα ζήσαμε ήταν μόνο η αρχή.
Το όχι σε όλα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η σταθερή αντιμνημονιακή γραμμή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής, έδειξαν ότι θα δούμε σκληρές αντιπαραθέσεις μέσα και έξω από το κοινοβούλιο και κάποιοι λένε ότι θα ζήσουμε και σκηνές απείρου κάλλους.
Ιδιωτικοποιήσεις αλλά και η εφαρμογή του Μνημονίου θα είναι οι κόκκινες γραμμές για την αντιπαράθεση και οι απειλές που ακούσαμε δείχνουν ότι τίποτα δεν θα είναι εύκολο ακόμα και τους μήνες του καλοκαιριού που τα πράγματα είναι συνήθως πιο χαλαρά...
Όταν ο Αλέξης Τσίπρας εκστόμισε την λέξη φυλακή, η απάντηση ήταν άμεση από τον πρωθυπουργό.
«Κύριε Τσίπρα, αφήστε τα παχιά λόγια, τις απειλές και το παραμύθι του φόβου. Αφήστε τους άλλους, αν είναι, εμένα θα βάλετε πρώτο φυλακή. Δεν σηκώνει η Βουλή ούτε οι δημόσιοι υπάλληλοι αυτές τις απειλές αφού τους λέτε ουσιαστικά να μην υπογράφουν τις αποκρατικοποιήσεις. Είναι αδιανόητο, είμαι από το 1977 βουλευτής, πρώτη φορά ακούστηκε κάτι τέτοιο στη βουλή. Είναι προφανές, δεν ξέρετε τι λέτε».
Ο κ.Βενιζέλος "πιάνοντας" το κλίμα μπήκε κι εκείνος στο παιχνίδι λέγοντας: Αν συνεχιστεί αυτή η αντιπαράθεση θα έχουμε ξεσηκωμό του λαού και εμφύλιο σπαραγμό.
Και μπορεί η αξιωματική αντιπολίτευση να τραβάει τον δικό της δρόμο, όμως τα υπόλοιπα κόμματα βρέθηκαν να έχουν κοινή γραμμή παρά το ιδεολογικό χάσμα που τα χωρίζει. Ανεξάρτητοι Ελληνες, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή έδειξαν να συμφωνούν σε βασικά θέματα κατά του Μνημονίου.
Ανάμεσα σε Σαμαρά, Τσίπρα και Βενιζέλο ακούστηκαν και άλλα "ωραία", όπως:
Σαμαράς: "Μας είπαν ότι θα τους βρούμε, λέει, απέναντι, εντός κι εκτός της Βουλής. Τι θα πει αυτό; Ότι δεν θα έχετε καμία αντίρρηση να καεί και πάλι η Αθήνα; Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να διαλυθούν τα πάντα για να ’ρθετε να κυβερνήσετε. Να σας θυμίσω ότι δεν είναι δεκαπενταμελές συμβούλιο..."
Βενιζέλος: "Καιροφυλακτείτε περιμένοντας την αποτυχία της κυβέρνησης. Η συνέχιση αυτής της πολιτικής θα οδηγήσει στον ξεσηκωμό του λαού και στον εμφύλιο σπαραγμό".
Σαμαράς: "Πείτε κύριε Τσίπρα στον κύριο Φωτόπουλο που επάξια εκπροσωπείτε και αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια που χάνεις."
Τσίπρας: "Μας κατηγορείτε ότι είμαστε αντιευρωπαϊστές. Εσείς δεν είστε ευρωπαϊστές. Είστε Μερκελιστές!"



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΤΟΝ ΜΠΕΝΥ ΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟΥΛΗ ΒΡΕ ΚΟΙΤΑΞΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΡΙΣ ΕΝΑΝ ΧΟΝΤΡΟΥΛΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΜΕΣΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΝΑ ΠΕΙΝΑΝΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΤΑΙΞΑΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΣΗΜΕΡΙΝΕ ΗΡΩΔΗ! ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ! ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΛΟΙΜΟΚΤΟΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΓΟΜΑΡΙΑ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ ΤΑΧΑ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΙ ΕΞΟΔΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ! ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΡΑΣ ΤΡΘΥΠΙΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ {που δεν φταινε που εχουν πατερα λαμογιο} ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΣΥΣΣΙΤΙΟ ! ΑΝΤΕ ΧΟΝΤΡΟΥΛΗ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΙΣΑΙ!!!