Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

«ΛΑΡΝΑΚΙ»: Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΓΙΑ THN ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΓΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ S&B. ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ



Δημοσιοποιούμε σήμερα τα πρακτικά και την απόφαση της Συνεδρίασης της Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Ν. Φωκίδος της 11-11-2011, διευκρινίζοντας ότι, παρ' ότι είχαμε καταθέσει γραπτό αίτημα για την κοινοποίησή τους και σε εμάς, από την ίδια ημερομηνία, εν τούτοις τα παραλάβαμε μόλις προ ολίγων ημερών και μάλιστα μετά από νέο προφορικό μας αίτημα.

Ο οποιοσδήποτε ενημερωμένος με το θέμα αναγνώστης, θα αντιληφθεί με την πρώτη ματιά, ότι ''κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας...'' και εμείς, θέλοντας να περιγράψουμε αυτό το οποίο ακριβώς εσυνέβη, καθ' ότι παρόντες στην Συνεδρίαση και γνώστες του θέματος, θα επισημάνουμε αυτά για τα οποία, δεν πρέπει να είναι υπερήφανοι οι λαβόντες μέρος σε εκείνην την Φθινοπωρινή ειδική ''αποστολή'' της Λιμενικής Επιτροπής, το πρωινό της 11-11-2011. Και λέμε ειδικής ''αποστολής'', γιατί όπως είχαμε αναφέρει και τότε, η απόφαση πάρθηκε ενώ τελευτούσε η θητεία της συγκεκριμένης Επιτροπής, και είχε αναβληθεί από τις 21-3-2011 (πριν από 8 μήνες, με την τότε καταγέλαστη απόπειρα λήψης απόφασης). Στο δε Τοπικό Συμβούλιο Δ.Ε. Ιτέας το οποίο πραγματοποιήθηκε για να ...βοηθήσει την κατάσταση και σε 2 (δύο) Δημοτικά Συμβούλια στα οποία εκλήθη για να δώσει εξηγήσεις ο τότε πρόεδρος του Λ.Τ., ουδέποτε ενεφανίσθη. Και τέλος γιατί, όπως είχαμε και τότε περιγράψει, εκτός απο την κυρίαρχη (έως και παρεξηγήσιμη) παρουσία του Νομικού Συμβούλου του Λ.Τ. σε εκείνην την Συνεδρίαση, του κου Σανιδά, εντός σταθμευμένου αυτοκινήτου, απέναντι από την εκκλησία της Ευαγγελίστριας, ανέμενε αδημονούσα για την απόφαση, η Διεύθυνση της εταιρείας S&B.

Εμείς ως Σύλλογος ''ΚΑΡΤΕΡΙΑ'' εκεί, αποδείξαμε με έγγραφα ότι το Λ.Τ. δεν έχει το δικαίωμα να ενοικιάσει κάτι το οποίο, νομικά, δεν υφίσταται. Δηλ. εφ' όσον δεν υπάρχει άδεια για το ''μπάζωμα'' της θαλάσσης κατά 108 στρ. από καμιά Δημόσια Αρχή, θα πρέπει πρώτα να νομιμοποιηθεί και μετά να ενοικιασθεί. Υπενθυμίσαμε οτι σύμφωνα με τον ν.3852/2010 (Καλλικράτης), η αρμοδιότητα ενοικίασης αιγιαλών σε μεταλλευτικές εταιρείες, έχει μεταφερθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση (Λάρισα) και οτι απο εκεί έπρεπε να ξεκινήσει η διαδικασία. Επεσημάναμε ότι, όπως προκύπτει απο τις προηγούμενες παραχωρήσεις και την σχετική νομοθεσία, το Λ.Τ. είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο της τήρησης των όρων της εγκεκριμένης Μ.Π.Ε. άρα και υπόλογο για τις παραβάσεις οι οποίες έχουν γίνει. Συνεπώς και οι ευθύνες των μελών της Λιμενικής Επιτροπής είναι δεδομένες και μή παραγραφόμενες.

Η Λ.Ε. όμως, θέλοντας να τακτοποιήσει την εκκρεμότητα, πρό της αντικαταστάσεώς της, πήρε αυτήν την απόφαση, ενώ έλαβε υπ' όψιν της κατά τα λεγόμενα του προέδρου της:

1. ...

2. ...

3. Τις μή αντίθετες απόψεις του Τοπικού Συμβουλίου Δημοτικής Ενότητας Ιτέας και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών για την παραχώρηση του χώρου στο \ Λαρνάκι.

Τούτο είναι μέγα ψεύδος διότι : η μεν παρωδία του Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ τον Μάιο του 2011 από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ήταν γνωστό σε όλους, το δε Δημοτικό Συμβούλιο ΟΥΔΕΠΟΤΕ πήρε τέτοια απόφαση. Η μόνη (δημόσια) απόφαση την οποίαν πήρε και μάλιστα με ψήφους 13υπέρ και 5κατά (από το σύνολο των 41 Δημοτικών Συμβούλων) είχε να κάνει με το αν συμφωνεί το Δ.Σ. με την απόφαση την οποία έλαβε η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας με την οποία έθεσε πρόσθετους όρους στην Μ.Π.Ε. της S&B. Ούτε κάν για την ίδια την Μ.Π.Ε. Και μάλιστα αυτή η ψηφοφορία έγινε κατά την Συνεδρίαση του Δ.Σ. το βράδυ της 11-11-2011, αρκετές ώρες αργότερα από την Συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου!...

4. Την Θετική Γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την Μ.Π.Ε. της εταιρείας S&B.

Η συγκεκριμένη απόφαση μέχρι και σήμερα, δεν έχει τύγχει ούτε εγκρίσεως ούτε απορρίψεως από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας (ήδη διανύεται ο 8ος μήνας), ενώ είναι γνωστό ότι εκτός από την καταγγελία η οποία έχει γίνει από τις 2-11-2011 και η Γ.Γ. κα Γερακούδη είναι υποχρεωμένη να την ακυρώσει, έχει κατατεθεί και μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμφίσσης κατά της κας Γερακούδη με κοινοποίηση στον Γ. Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Και αυτά ελέχθησαν στην τότε Συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής.

Στην συνέχεια και μετά την ''τεκμηριωμένη'' εισήγηση του τότε προέδρου της Λιμενικής Επιτροπής, ακούστηκαν προβληματισμοί περί του τί σημαίνει νομιμότητα επί της μη νομιμοποίησης και πόσο είναι το 2% του αναμενόμενου 2%, οι οποίοι προβληματισμοί απαντήθηκαν εξονυχιστικά από τους επιφορτισμένους για αυτό. Δυστυχώς δεν αναφέρεται ποιοι ήσαν οι φορείς οι οποίοι είχαν προσέλθει στην συνεδρίαση και βεβαίως το τί είπαν. Πιθανόν στα πρακτικά των Συνεδριάσεων του Λ.Τ. να αναγράφονται μόνον τα λεχθέντα του προέδρου.

Όμως, πέραν της επικίνδυνης ελαφρότητας, με την οποία αντιμετωπίσθηκε ένα τόσο σοβαρό θέμα από μία διορισμένη Επιτροπή, το οποίο θέμα, θα ''σφραγίσει'' την ποιότητα ζωής και την προοπτική της ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής για αρκετά χρόνια, παρατηρήσαμε ότι στο συγκεκριμένο κείμενο, δεν κρατήθηκαν ούτε τα προσχήματα και πλέον αποτυπώνεται με τον πειστικότερο τρόπο η σχέση υποτέλειας του Λιμενικού Ταμείου προς την εταιρεία S&B. Πιο συγκεκριμένα :

Στην παράγραφο 4 στο κάτω μέρος της 1ης σελίδας, κατηγορηματικά αναφέρεται :
''Την συνέχιση της συνδρομής της εταιρείας προς το Λιμενικό Ταμείο, όπως για παράδειγμα στην εφαρμογή και λειτουργία του συστήματος ασφαλείας Λιμένα Ιτέας και στην διαχείριση των αποβλήτων των πλοίων και στα συστήματα αντιρρύπανσης της θάλασσας.''!!...
Δηλαδή το Λ.Τ. επιζητά την συνέχιση της συνδρομής της εταιρείας προς το ίδιο, μιας τις κάμερες ασφαλείας στον λιμένα, το μάζεμα των αποβλήτων από τα πλοία και τα συστήματα αντιρρύπανσης της θάλασσας (!) τα έχει...φροντίσει η εταιρεία!... Και σε ανταπόδοση το Λ.Τ. τί θα...προσφέρει;...

Πώς το λέει ο Σαββόπουλος :''Σ' ευχαριστώ ώ! Εταιρείείείααα!...''

Το καλύτερο όμως το κρατήσαμε για το τέλος. Παράγραφος 13 στην 3η σελίδα :
''Ο χώρος που γειτνιάζει με τον παραχωρούμενο και είχε παραχωρηθεί, με παλαιότερες αποφάσεις για χρησιμοποίησή του από την εταιρεία, με οποιαδήποτε παλαιότερη ονομασία της, απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί για οποιοδήποτε άλλο σκοπό από το δημόσιο !!!...'' Δηλαδή, το Λ.Τ. Ν. Φωκίδος, απαγορεύει στο Ελληνικό Δημόσιο, να χρησιμοποιήσει για οποιονδήποτε σκοπό την μή ενοικιασμένη ιδιοκτησία του!!!... Αν είναι δυνατόν !... Τόση δύναμη πλέον, τόση αφοσίωση και συνάμα τόση ανοησία;;; Το Λ.Τ. Ν. Φωκίδος να πιστεύει ότι δεσμεύει με τις αποφάσεις του το Ελληνικό Δημόσιο !... Ήμαρτον, που έλεγε και ο Γεωργίου.

Το μόνο το οποίο ξεχωρίζει από αυτό το ''εγκεκριμένο'' πλέον έγγραφο, είναι η στάση της κοκκινομάλλας Ιτιώτισας, η οποία προστάτευσε εαυτόν και διαχώρισε με αυτόν τον τρόπο την θέση των αχρεωστήτως εθελοντών με αυτήν των εχόντων Υπηρεσιακή ή οποιανδήποτε άλλη σχέση με το Λ.Τ..

Απολαύστε την 3σέλιδη απόφαση.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εκείνος ο κατασκευαστής σπιτιών που οι απόψεις του κάποτε ανατάραζαν τις ραδιοσυχνότητες, με το στομφώδες ύφος και την ταλαιπωρημένη αλήθεια του, άραγε θα ψάχνει μέρος να κρυφτεί, ή υπολογίζει ακόμα πόσο κάνει το 2% απο το 2%; Κι εκείνος ο ταλαίπωρος Λιμενάρχης, ακόμα πιστεύει ότι έκανε το καθήκον του; Μπράβο ρε Βάσω κι ας μην έχεις ούτε ναυτιλιακό γραφείο, ούτε φαρμακείο, ούτε ψιλικατζίδικο.

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητηρια στην Βασω ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
για την αντρικια σταση της και το τσαγανο της...η αληθεια κυριες και κυριοι ειναι μια και στην περιπτωση σας μονο η Βασουλα την ειπε....αλλα
για αυτο αργησαμε τετρακοσια χρονια.....................