Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΙΤΙΩΤΙΣΣΕΣ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ!



Στην σκηνή την οποία θα σας περιγράψουμε (περιληπτικά...) θα βάλετε εσείς, ή μάλλον καλλίτερα θα υποθέσετε εσείς την ημερομηνία τέλεσής της. Θα γίνει αντιληπτό. Η επικαιρότητα για την προμήθεια νερού είναι διαχρονική. Ειδικά σήμερα στην Ιτέα.


''....-- Κι γιατί μωρή Γιώτα θα πάρ'ς ισύ πρώτ' νιρό; Ιμείς π' καρτερούμι τόσην ώρα στ'βρύσ, εδα'για κι στ' σράμας, χαζές ίμαστι; έ; Άει σούρσ' τα ποδάριασ' κι σύρι πίσω στ' σράσ' μην σ' φέρω τον καραμπό στου κεφάλ'. Λανταβή, έ Λανταβή!.. Χαχανίσαν' οι άλλες κι κνάγαν' τς γουφού τς πέρα- δώθενε, σαν να λέγανι στ' Γιώτα : πάρ' τα μούτρα σ' να μπείς μπρουστά!..

-- Ιγώ θα πάρω πρώτ' νιρό άμα θα'ρθεί, γιατ' ιγώ ιμι η πρώτ' τ' χουριού κι ας λέτι ισείς οτ' θέλ'τε. Κι έκανι μια τναξά στου μαντήλ' τς π'τ'σ'έπιφτι απ' τα μαλλιά. Τήραγι δε τς άλλες, κνόντας του κανάτι τς, για να τς δείξ' οτ' δεν τς φουβόταν.

-- Πάλι θα τσακουθίτι ωρέ γ'ναίκις για του νιρό; τς είπι ο κυρ-Νίκους ο νιροκράτ'ς π'μόλις φάν'κε. Δεν έχουμι 'πεί οτ' το νιρό θάρχιτε κάθι μέρα στ'τρείς κι θα τρέχ' για πέντι ώρις; Γιατί λοιπόν ου σπαραγμός; Αφού ούλις θα προλαβ'τε.

-- Σ' αυτές να τα ΄πείς κυρ-Νίκου, απουκρίθ'κι η Γιώτα, π'δεν καταλαβέν'νε ότ' δεν είμαστι ούλες ίσα κι όμοια!


Τί ήτανι να του 'πεί... Χ'μύξανε ούλες απάνουτ'ς κι γίνανι μαλιά κ'βάρια! Πάνι κι οι μπροστέλις πάνι κι τα κανάτια μαζί μ' τς καραμπούς....''

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φ-Α-Ν-Τ-Α-Σ-Τ-Ι-Κ-Ο !!!

Ανώνυμος είπε...

οταν η τραγωδια ξεπερνα τον εαυτο της γινεται κωμωδια

''η Ιτεα κι ο Καλλικρατης''

προσεχως η συνεχεια

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο παιδια πολύ καλο!

Ανώνυμος είπε...

Εφυέστατο! Περιγράφει αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ιτέα: Οπισθοδρόμηση ! Πολύ ωραία κάνατε και το θίξατε. Υπάρχει περίπτωση να ντραπεί κανένας/καμία για την κατάντια μας και να το δηλώσει δημόσια; Ή θα ξαναδούμε <> στα πευκα που να λένε οτι εγώ δεν φταίω...