Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΑΛΑΛΟΥΜ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ… ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΕ ΕΙΔΟΣ!



Το απόλυτο αλαλούμ επικρατεί στην αγορά εργασίας, καθώς σύμφωνα με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας η ανασφάλιστη εργασία αυξήθηκε από το 28% στο 35% μέσα σε ένα χρόνο, 500.000 εργαζόμενοι δεν πληρώνονται πάνω από 3 μήνες και 10.000 εργαζόμενοι είδαν το μισθό τους να μειώνεται με ατομικές ή επιχειρησιακές συμβάσεις.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι ο εργοδότης εταιρίας αυτοκινήτων στην Αθήνα πρότεινε στους υπαλλήλους του να τους δώσει από ένα αυτοκίνητο αντί μισθού, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του «Έθνους». Αντίστοιχα, μια εταιρία στο παρελθόν πρότεινε στο προσωπικό αντί για δώρο Χριστουγέννων να πάρουν τρόφιμα! Χάος όμως επικρατεί και με την καλοκαιρινή άδεια, καθώς αλυσίδα εμπορικών καταστημάτων είπε στους εργαζομένους να πάρουν την καλοκαιρινή άδεια το φθινόπωρο, ενώ παράλληλα έχουν αυξηθεί τα κρούσματα των εργοδοτών που είτε δεν καταβάλλουν το επίδομα αδείας, είτε δίνουν το επίδομα αλλά καθυστερούν τον μισθό του μήνα.




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΓΟΥΡΙΕΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΓΓΟΥΡΙΑ?ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΥΣ,,,,ΔΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ.