Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΠΙΛΟΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΙΣΣΟ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΕΝ ΩΡΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ – Β΄ ΜΕΡΟΣ

ΑΝΔΡΩΝΟΣ ΗΛΙΑΣ του Αθανασίου

ΒαθμόςΣμηναγόςΥπηρεσία / Μοίρα348 Μοίρα Τακτικής Αναγνωρίσεως Αεροσκάφος RF-4E Phantom

Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννήθηκε το 1953 στο Χρισσό Παρνασσίδος.
Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων τον Οκτώβριο του 1972 και αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1976 με το βαθμό του ανθυποσμηναγού.
Υπηρέτησε στην 117 Πτέρυγα Μάχης και αργότερα στην 348η Μοίρα Τακτικής Αναγνωρίσεως στην 110 Πτέρυγα Μάχης ως χειριστής στα Phantom F-4.
Σκοτώθηκε κοντά στο χωριό Μελισσουργοί της Πίνδου, όταν το αεροσκάφος RF-4E, της 348 Μοίρας Τακτικής Αναγνωρίσεως της 110 Πτέρυγας Μάχης (Λάρισα), του οποίου ήταν κυβερνήτης, με συγκυβερνήτη τον Ανθυποσμηναγό Μάρκου Δημήτριο, προσέκρουσε στο έδαφος λόγω απώλειας στηρίξεως μεγάλης ταχύτητας, στις 11 Ιουλίου 1985.
Ήταν παντρεμένος και είχε ένα υιό που τον άφησε 6 μηνών και πήρε το όνομά του.
-----------------------------------------

ΤΣΙΓΚΑΣ ΗΛΙΑΣ του Στεργίου

ΒαθμόςΑνθυποσμηναγόςΥπηρεσία / ΜοίραΑεροσκάφος

Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννήθηκε το 1912 στο Χρισσό Φωκίδας.
Το 1932 εισήλθε στη Σχολή Αεροπορίας σαν δόκιμος Υπαξιωματικός Ασυρματιστής και αποφοίτησε με τον βαθμό του Σμηνία Παρατηρητή-Ασυρματιστή. Κατά τον Ελληνοϊταλικο-γερμανικό Πόλεμο πήρε μέρος στις επιχειρήσεις του Αλβανικού Μετώπου.
Πέθανε στις 23 Ιουνίου 1943 στη θέση Ταράτσα της Γκιώνας.



6 σχόλια:

Παναγιωτης Παπανδρεου είπε...

η γουρνα μας εχει δωσει τοσο αιμα που η αναφορα κ μονο ονοματεπωνυμων θα'θελε μονιμη καθημερινη στηλη,τολμηστε το κ η βοηθεια ειναι αυτονοητη.

ΕΦΕΔΡΟΣ ΣΜΗΝΙΑΣ είπε...

ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΑΠΩΛΕΣΘΕΝΤΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΟΥ ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΣΟΥ ΕΝΑ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΣΑΙΤΩΝ ΑΠΩΛΕΣΘΕΝΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΩΝ. ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Το να στηθεί ένα αεροπλάνο-μνημείο σε μιά πόλη, εξαρτάται πάντα απο δυό πράγματα: 1. Να το θέλει ο κόσμος μέσω μιάς επιτροπής πρωτοβουλίας και 2. Να το προτείνει ο Δήμος στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Τίποτε άλλο. Και εξ όσων γνωρίζω, δεν έχει συμβεί τίποτε απο τα δύο για το Χρισσό. Σε αντίθεση με το Πολύδροσο και τον Αλίαρτο. Και ένα τέτοιο αφιέρωμα απο την Πολιτεία σε μιά πόλη, είναι τιμή και δόξα για τους τιμώμενους και τους τιμώντες. Και το Χρισσό και ολόκληρη η περιοχή μας το αξίζει.

KBLRAKOS είπε...

Αφου εκαμες την αρχη καλο θα ειναι να το συνεχισεις μ ολους μας τους πατριωτες. πχ Πάντος Χρηστος απο Πολυδροσσο και ισως κι αλλοι που μου διαφευγουν τουτη την ωρα.

Καρτερία είπε...

Ευχαριστούμε για την παρέμβαση. Στείλτε μας στοιχεία και θα τα δημοσιεύσουμε.