Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Η S&B ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ


NAFTEMPORIKI.GR Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011 10:27
Σε αρχική συμφωνία για τη σταδιακή απόκτηση της Δραστηριότητας Βωξίτη της S&B στην Ελλάδα από την Αλουμίνιον Α.Ε., 100% θυγατρική εταιρεία της Μυτιληναίος Α.Ε., κατέληξαν ο Όμιλος Μυτιληναίος και η S&B.Τα προβλεπόμενα βήματα για την υλοποίηση της συμφωνίας αυτής είναι τα ακόλουθα:
1. Αρχικά εισφέρεται η Δραστηριότητα Βωξίτη της S&B στην Ελλάδα στην 100% θυγατρική της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε., Δελφοί Δίστομον («Δ.Δ.»).
2. Στο νέο σχήμα που θα προκύψει («Νέα Δ.Δ.»), η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε. θα αγοράσει μέρος της συμμετοχής της S&B, ούτως ώστε το ποσοστό της να φτάσει στο 51%, αποκτώντας παράλληλα και τον έλεγχο του νέου σχήματος.
3. Το υπόλοιπο 49% της S&B στην «Νέα Δ.Δ.» θα αγοραστεί σταδιακά και εντός τριάντα (30) μηνών από την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε.
Η οριστικοποίηση των οικονομικών όρων και η υλοποίηση των συμφωνηθέντων θα γίνει μετά το πέρας του Due Diligence, που θα περιλαμβάνει οικονομικό, νομικό, φορολογικό και τεχνικό έλεγχο των συγχωνευομένων μερών.
«Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για την εταιρεία μας, καθώς μετά από 50 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ, με την ολοκλήρωση των συμφωνηθέντων, θα ελέγχει η ίδια τη βασική της πρώτη ύλη, τον βωξίτη, κάτι που δεν είχε καταφέρει έως τώρα. Προσβλέπουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη των μεταλλείων και σε αύξηση των εξαγωγών σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες, και πάντα με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος. Η επένδυση σε μεταλλεία είναι μια επένδυση μακροπρόθεσμης απόδοσης», σχολίασε ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, διευθύνων σύμβουλος της Μυτιληναίος ΑΕ.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της S&B, κ. Κρίτων Αναβλαβής, ανέφερε από την πλευρά του: «Η δραστηριότητα του βωξίτη, που αντιπροσωπεύει περίπου 8% των πωλήσεων του ομίλου, εισφέρεται πλέον σε ένα νέο εταιρικό σχήμα, με πλειοψηφική συμμετοχή του μέχρι τώρα μεγαλύτερου πελάτη της, το οποίο είμαστε πεπεισμένοι πως θα οδηγήσει σε περαιτέρω μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του ελληνικού βωξίτη, προς όφελος όλων των εργαζομένων στον κλάδο αυτό, καθώς και της Ελληνικής Οικονομίας. Η S&B θα συνεχίσει εστιασμένη στην παροχή βιομηχανικών λύσεων παγκοσμίως, αξιοποιώντας τις δραστηριότητές της διεθνώς, με στόχο την περαιτέρω βιώσιμη κερδοφόρα ανάπτυξή της.»
ΠΗΓΗ: http://www.naftemporiki.gr/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΑΝΟΥΔΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ,ΜΑΣΑΓΕ ΤΗΝ ΤΣΙΧΛΑ ΤΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΑ.
ΕΙΧΕ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΕΩΣ ΤΗΣ S&B ΚΑΙ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ.
ΚΑΙ Ο ΠΑΠΟΥΤΕΣ ΕΛΕΓΕ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.ΣΚΑΣΙΛΑ ΤΟΥ.ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΥΡΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ?

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΙΖΝΕΣ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ. ΜΕ ΤΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΓΕ ΦΤΩΧΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΧΙΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΗΝΑ ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ. ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΝ ΕΝΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΟΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΒΩΞΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ, ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ. ΟΧΙ ΜΕ ΤΙΣ ΡΟΧΑΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ. ΟΣΟ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΨΥΧΟΕΚΤΟΝΩΤΙΚΑ, ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ ΖΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ. ΑΝ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ, ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΥΠΟΓΕΙΕΣ, ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΕΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΜΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΟΣΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΡΕΛΑ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ. ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.