Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ: Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ


Η ηχορύπανση έχει γίνει πλέον καθημερινό μας πρόβλημα. Είναι γνωστό πως ένας έντονος και απότομος θόρυβος μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στην ακοή μας. Άτομα που εκτίθενται τακτικά σε κέντρα διασκέδασης ή δουλειές με υψηλής έντασης ήχους, χάνουν σταδιακά μέρος της ακοής τους.

Υπάρχουν και η μέτριας έντασης ήχοι 85 decibels (ξυπνητήρι ή χορτοκοπτική μηχανή) οι όποιοι είναι επιβλαβείς στην ακοή όταν η έκθεση σε αυτούς είναι για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

 Τους παραπάνω ήχοι μπορούν οι άνθρωποι να τους αποφύγουν ή να περιορίσουν την έκθεση τους σε αυτούς. Υπάρχουν όμως και η χαμηλής έντασης ήχοι τους οποίους δεν μπορούμε να τους αποφύγουμε εύκολα και που είναι οι χειρότεροι. Οι ήχοι αυτοί εκτός την ακοή επηρεάζουν και την ψυχική μας υγεία. Τέτοιοι είναι οι ήχοι που παράγονται από ηλεκτρικές συσκευές, αεροπλάνα και οδική κυκλοφορία.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η ηχορύπανση αυξάνει τη πίεση στον ανθρώπινο οργανισμό, το στρες και επηρεάζει αρνητικά τη διάθεση των ανθρώπων. Ακόμη μειώνει τη παραγωγικότητα, τη δυνατότητα  εκμάθησης και αυξάνει τα ατυχήματα και της ήμερες απουσίας από την εργασία. Μελέτες στις Η.Π.Α και στην Ευρώπη, αποδίδουν ένα ποσοστό της αύξησης της  εγκληματικότητας στη ηχορύπανση.

Η λύση είναι πως οι αρμόδιες αρχές πρέπει να λάβουν μέτρα  που θα προστατέψουν την υγεία μας, αλλά και οι άνθρωποι που συμβάλουν στο φαινόμενο αυτό να ενημερωθούν και να ενημερώσουν (οι γονείς τα παιδιά) για την επικινδυνότητα του.



Στην Ιτέα αλλά και σε όλο τον Δήμο Δελφών, θα πρέπει το επόμενο καλοκαίρι να μειώσουμε αν όχι να εξαλείψουμε το φρικτό αυτό φαινόμενο. Περιμένουμε οι αρμόδιοι να λάβουν μέτρα.  Ας ξεκινήσουμε από σήμερα.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΤΙΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ.....ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ http://ixoripansi.gr/?p=391

ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΙΚΑ

Ανώνυμος είπε...

10 metrimenoi kai gnostoi se olous mas giati den tous mazeuoun; tha ginei atyxima!

Ανώνυμος είπε...

Ας ξεκινήσει ο Αστυνομικός Διευθυντής με μιά επίσκεψη στα συνεργέια που επισκευάζουν μηχανές.Υπάρχουν τρόποι να τους τρίξει λίγο τα δόντια.Δήμαρχε κουνήσου κι αφήστε τα περι ευθύνης της περιφέρειας.Είναι πολύ σοβαρό το θέμα και τόχετε πάρει "απ' τ'σ αλαφρές".Αναλογισθείτε μόνο να φύγει απ' το δρόμο του μέσ την παραλία ο πανηλίθιος μαστουρωμένος και να πέσει πάνω στον κόσμο.Θα γίνει μακελιό.Δεν θα γλυτώσετε απο την κατακραυγή.Κι αν είναι και τα παιδιά σας πουθενά σε καμιά γωνία;

Ανώνυμος είπε...

εγω θα ελεγα ενας απο τους εφιαλτες του δημου δελφων

Ανώνυμος είπε...

Αφου λοιπον ειναι γνωστοι ας μη πατησει ανθρωπος στα μαγαζια τους,στα μαγαζια των γονιων τους η εκει που δουλευουν...