Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ-ΑΝΑΝΕΩΣΗ


Ανανέωση: Η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από σημείο κοντά στο δρόμο και έχει ήδη περάσει τα χωριά Βραΐλα και Αμυγδαλιά, ενώ ο δυνατός άνεμος μετατοπίζει γρήγορα το μέτωπο προς Σώταινα. Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι βλέποντας τις φλόγες να πλησιάζουν στα χωριά. Ευτυχώς, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος.

Ανανέωση: Εκκενώνεται το χωριό Αμυγδαλιά, σύμφωνα με αναγνώστη μας.


Ανανέωση: Εκκενώθηκαν Αμυγδαλιά, Βραΐλα, Σώταινα! 15 ανοιχτά πύρινα μέτωπα. Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων! Στην περιοχή βρίσκεται και η αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κ. Γιώτα Γαζή, μαζί με τον δήμαρχο Δωρίδας κ. Καπεντζώνη.


Άνω Σεργούλα
Φωτιά στην περιοχή της Άνω Σεργούλας. Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη ενώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι δεν υπάρχουν υπάρχουν πυροσβεστικά οχήματα από την ΠΥ Ναυπάκτου αφού βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά στην Άνω Βασιλική που απειλεί μάλιστα κτηνοτροφικές μονάδες. Έχει ενημερωθεί το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής Πατρών και έχουν κληθεί οχήματα από την Φωκίδα για να σβήσουν την φωτιά στη Σεργούλα, η οποία καίει δασική έκταση.
Σωτήρης Καρέλης (δημοσιογράφος Lepanto)
Μαλανδρίνο
ΝΕΟ ΠΥΡΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΗ ΔΩΡΙΔΑ Καίγονται εκτάσεις στο κάμπο Βελάς, κινδυνεύουν και χωριά λόγω αέρα.
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα Παρασκευή στις 3:30 το μεσημέρι στο κάμπο της Βελάς στη Δωρίδα.
Είναι η Τρίτη πυρκαγιά που χτυπά τη Δωρίδα μέσα σε ένα μήνα και επιτόπου βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής καθώς και του Δήμου Δωρίδας με υδροφόρες και εργατικό προσωπικό με επικεφαλή τον Δήμαρχο Γιώργο Καπεντζώνη , τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιάννη Ράπτη, ενώ ο αντιδήμαρχος Χρήστος Τσιλίκης βρίσκεται στο κέντρο επιχειρήσεων του Δήμου στο Λιδωρίκι .
Η πυρκαγιά άρχισε στο κάμπο Βελάς κάτω από το Μαλανδρίνο, καίει χορτολιβαδικές εκτάσεις , προχωρά προς Αμυγδαλιά και Βραΐλα με κατεύθυνση προς τη Σώταινα.
Ο ισχυρός άνεμος που φυσά αυτές τις ώρες στη περιοχή καθιστούν δύσκολη την προσπάθεια κατάσβεσης και υπάρχει φόβος η πυρκαγιά να προξενήσει τεράστιες καταστροφές.
dorida.blogspot.com
Μαλάματα
Πυρκαγιά ξέσπασε στα Μαλάματα Δωρίδος.
Μάρκος Τσιλιγιάννης (nafpaktianews.gr)






Δεν υπάρχουν σχόλια: