Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Παρασκευής: Ξεκίνησε η διασπορά γρίπης– Να εμβολιαστούν ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες

Κάνει λόγο για επιβάρυνση το επόμενο διάστημα, τονίζοντας τη σημασία του εμβολιασμού


 

Να προχωρήσουν άμεσα στον εμβολιασμό τους καλεί ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες, ο Δημήτρης Παρασκευής, Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας- Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ και αντιπρόεδρος του Εθνικού οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Ο κ. Παρασκευής προειδοποιεί ότι αν και ακόμη δεν υπάρχει σημαντική έξαρση της γρίπης, αναμένεται επιβάρυνση το επόμενο διάστημα, τονίζοντας τη σημασία του εμβολιασμού. 

«Προς το παρόν καταγράφεται σημαντικός αριθμός περιστατικών με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής, κυρίως σε νεαρές ηλικίες, χωρίς όμως να παρατηρείται αυξητική τάση στην κοινότητα. Tα ποσοστά της γρίπης σ’ αυτά τα περιστατικά είναι χαμηλά, γεγονός που υποδεικνύει ότι η διασπορά της γρίπης έχει ξεκινήσει, χωρίς ακόμα να παρατηρείται σημαντική έξαρση. Θα πρέπει, όμως, να τονίσουμε ότι αυτή η εικόνα θα επιβαρυνθεί το επόμενο διάστημα και για αυτό έχει σημασία να επισπευσθεί ο εμβολιασμός για τις ομάδες πληθυσμού που είναι αναγκαίος», αναφέρει στο iefimerida.gr.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παρασκευής υποστηρίζει ότι δεν εξετάζεται η λήψη επιπλέον μέτρων. «Στο πλαίσιο περιορισμού της διασποράς, τα προληπτικά μέτρα είναι τα ήδη γνωστά. Σε κάθε περίπτωση μέτρα θα πρέπει να συστήνονται ανάλογα με τα επίπεδα διασποράς και την επιβάρυνση στο σύστημα υγείας», δήλωσε.


πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: