Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

ΙΤΕΑ... ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΠΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ Θ.Χ.Π.

Ιτέα, 13 Ιανουαρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους κόσμου η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Ιτέας, καθώς και του Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία αυτού. Η τελετή κοπής πίτας και η ευλογία αυτής έγινε από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. κ. Θεόκτιστο, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους μερίδα του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως, ο Βουλευτής Φωκίδας κ. Ιωάννης Μπούγας, ο Αντιδήμαρχος  Δ.Ε. Ιτέας κ. Γεώργιος Τσατσαρώνης, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Ιτέας, Κίρρας, Τριταίας, Αγίας Ευθυμίας, καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων. 
Μετά την κοπή ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Καλύβας αφού ευχήθηκε για το νέο έτος, έκανε μία αναφορά στη σημασιολογία της τελετής της κοπής της βασιλόπιτας, η οποία συμβολίζει την ομόνοια και την ενότητα. 
Εν συνεχεία, έκανε έναν απολογισμό της 17ετούς παρουσίας  και προσφοράς  του Ιδρύματος, ενώ  ενημέρωσε για τη λειτουργία της νέας δομής του ΚΔΗΦ και για το θέμα της ανέγερσης της νέας πτέρυγας του Θεραπευτηρίου. Το λόγο έπειτα πήρε ο Βουλευτής κ. Ι. Μπούγας, ο οποίος πρωτίστως ευχήθηκε στους παρευρισκομένους και ακολούθως, εξήρε το έργο του Ιδρύματος  μιλώντας για την επιτυχημένη πορεία του, η οποία οφείλεται στη χρηστή διοίκηση και διαχείριση όλων αυτών των χρόνων. 
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από τον ερμηνευτή, Γεράσιμο Ανδρεάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: