Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Folli Follie: Δέκα άτομα καλούνται ως ύποπτοι

Πινακίδα καταστήματος Folli Follie την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2018.

Τις επόμενες ημέρες καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στις εισαγγελικές αρχές δέκα εμπλεκόμενοι στο περιβόητο σκάνδαλο.



Με την ιδιότητα του υπόπτου καλούνται να δώσουν εξηγήσεις δέκα πρόσωπα σχετικά με την υπόθεση της Folli Follie, ανάμεσά τους η οικογένεια Κουτσολιούτσου, αλλά και στελέχη του Ομίλου.
Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες θα βρεθούν ενώπιον των εισαγγελικών αρχών ο οικονομικός διευθυντής, ο επικεφαλής του λογιστηρίου, ο ορκωτός λογιστής που υπέγραψε τον ισολογισμό του 2017 και ο επικεφαλής του Ομίλου στην Ασία. Τα αδικήματα για τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις είναι αυτά της απάτης και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.
Να σημειωθεί πως για όλα τα πρόσωπα που έχουν κληθεί να δώσουν ανωμοτί καταθέσεις, ο εισαγγελέας Ιω. Δραγάτσης, που χειρίζεται την έρευνα έχει εισηγηθεί την δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, θυρίδων και χρηματοπιστωτικών προϊόντων, πρόταση η οποία έχει γίνει δεκτή από τα αρμόδια δικαστικά συμβούλια.
Μάλιστα, πρόσφατα το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας απέρριψε το αίτημα του ομίλου για προστασία του από τους πιστωτές, ενώ στην απόφασή του ανέφερε ότι προέκυψε από τη διαδικασία σημαντική διαφοροποίηση των οικονομικών στοιχείων του ομίλου FOLLI FOLLIE GROUP σε σχέση με αυτά που παρουσιάστηκαν στις δημοσιευθείσες ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις για το 2017, ώστε να πιθανολογείται βάσιμα η ύπαρξη οφειλών της πρώτης αιτούσας προς τρίτους, οι απαιτήσεις των οποίων δεν έχουν περιληφθεί στην ένδικη αίτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: