Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Δημόσια Επιστολή Του Περιφερειακού Συμβούλου Φωκίδας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Δρόσου Παρασκευά




28η Οκτωβρίου 2018
ΠΡΟΣ: Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
pressoffice@pste.gov.gr
pste.pressoffice2@gmail.com
Κοιν.:
1. Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου
gram_per_symvouliou@pste.gov.gr
2. Περιφερειακούς Συμβούλους
gram_per_symvouliou@pste.gov.gr
3. Δήμαρχο Διστόμου
d.distomou@kep.gov.gr
4. Δήμαρχο Δελφών
mayor@delphi.gov.gr
5. Δήμαρχο Δωρίδας
lidoriki@otenet.gr
6. Πανελλήνια Ένωση Θυμάτων Γερμανικής Κατοχής
naviagero@gmail.com
7. Δίκτυο μαρτυρικών πόλεων & χωριών Ελλάδος
hmaggas@yahoo.gr
8. ΜΜΕ
ΘΕΜΑ: Έμπρακτος φόρος τιμής στους νεκρούς του Διστόμου, της Φωκίδας και της Στερεάς με καθιέρωση Συνεδρίου και επίσημη διεκδίκηση αποζημιώσεων.
Κύριε Περιφερειάρχη,
Για την απελευθέρωση της Πατρίδας μας από τη ναζιστική κατοχή, οι πρόγονοί μας Ρουμελιώτες με σημαιοφόρους τους μάρτυρες του ολοκαυτώματος του Διστόμου, πλήρωσαν ως βαρύτατο φόρο αίματος, μια από τις μεγαλύτερες σφαγές αμάχων της παγκόσμιας Ιστορίας.
Ως χρέος απέναντι σε αυτή την υπέρτατη θυσία για την Πατρίδα εισηγούμαι να καθιερωθεί ετήσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, στις αρχές Ιουνίου κάθε έτους στο μαρτυρικό Δίστομο, με αποκλειστικό θέμα τις γερμανικές αποζημιώσεις και το αναγκαστικό δάνειο που απέσπασε η φασιστική γερμανική κυβέρνηση από την Ελλάδα, έως ότου δικαιωθούν τα δίκαια αιτήματά μας.
Στο συνέδριο να πρωτοστατούν φορείς όλων των μαρτυρικών περιοχών της Ρούμελης και κυρίως της Φωκίδας όπου 13 Μαρτυρικά Χωριά γνώρισαν τη ναζιστική θηριωδία.
Για την Στερεά Ελλάδα και κυρίως για το ανώτατο Περιφερειακό Όργανο, αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί τουλάχιστον καθήκον και ιερή υποχρέωση, ως ελάχιστος φόρος τιμής στην μνήμη των αθώων που θυσιάστηκαν για την δική μας ελευθερία.
Ο αγώνας δεν σηκώνει προφάσεις. Η καλύτερη τιμή στους νεκρούς μας είναι η διάσωση της ιστορικής μνήμης που δεν είναι ένα νεκρό γράμμα. Εμπεριέχει δυναμική και έχει πολύτιμη συμβολή στο να φωτίσουμε την πορεία μας προς το μέλλον,
και ταυτόχρονα η ιστορική δικαίωση που θα σημάνει και την δικαίωση των Ελληνικών διεκδικήσεων για τις οφειλές της Γερμανίας προς την χώρα και τον Ελληνικό Λαό από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Χαμένος αγώνας είναι μόνο αυτός που δεν δίνεται!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δικαστικοί αγώνες δεκαετιών, με τον αείμνηστο δικηγόρο Σταμούλη και εν συνεχεία με τη κόρη του Χριστίνα, δικαίωσαν το μαρτυρικό Δίστομο και την Ελλάδα για τις αποζημιώσεις. Λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν από το 2013 και μετά δεν ολοκλήρωσαν τις προβλεπόμενες διαδικασίες από πλευράς Ελληνικού Κράτους και η τελευταία κίνηση σταμάτησε στον τ. υπουργό Παρασκευόπουλο. Επομένως, δεν χρειάζονται συνέδρια και άλλες φανφάρες. Πρέπει η σημερινή κυβέρνηση άν έχει τα πολιτικά απαραίτητα να διεκδικήσει με αποφασιστικότητα τα διακαιώματά της για να πάρει η Ελλάδα όσα δικαιούται.

Ανώνυμος είπε...

Έχει γείρει η βάρκα στο "ΚΑΡΤΕΡΙΑ" προ πολλού. Η αλλαγή ταμπέλας μένει μόνο. Άραγε χρειάζεται (στα αυτονόητα);;;;