Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Κίρρα : Ο φτωχός συγγενής του δήμου Δελφών ...(από αναγνώστη)




Όταν είναι ελλειμματική η αισθητική στα κέντρα των αποφάσεων ,  τότε αναπόφευκτα θα βιώνουμε την ασχήμια ..

Σήμερα , στο παραλιακό μέτωπο της Κίρρας , βλέπει κανείς κάδους σκουπιδιών , χορταριασμένα οικόπεδα και υποσταθμούς της ΔΕΗ ..ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα.

Ένας μοναδικός περίπατος που θάπρεπε νάναι ελκυστικός σε κάθε πολίτη και επισκέπτη του δήμου Δελφών , έχει αφεθεί στην τύχη του .., πράγμα που οδηγεί νομοτελειακά στην απαξίωσή του . 

Μια ολόκληρη περιοχή με αδιάνοικτους δρόμους , μια παραλία που δεν οριοθετείται , χωρίς πλακόστρωτο και πεζοδρομήσεις και χωρίς συνέχεια προς το Δυτικό τμήμα της (δηλ.προς Ιτέα ) , παραμένει σχεδόν άγνωστη , ακόμη και σε πολλούς κατοίκους της περιοχής...

Η υφιστάμενη κατάσταση δεν χαρακτηρίζει σαν  παραθαλάσσια την πόλη που προσδοκά να ζήσει κάποια στιγμή από τον τουρισμό , αλλά την κατατάσσει στις τριτοκοσμικές περιοχές.

Όταν θάχουν καταρρεύσει απ τον ανταγωνισμό , όλες οι άλλες δραστηριότητες γύρω μας , τότε ο επαναπροσδιορισμός του τουριστικού χαρακτήρα της περιοχής θα είναι πάρα πολύ δύσκολος .

Πιστεύω ότι δεν πρέπει οι αποφάσεις από την τοπική αυτοδιοίκηση να λαμβάνονται με γνώμονα την ψήφο των κατοίκων που επιδιώκουν μικροσυμφέροντα , αλλά με όραμα την ανάπτυξη μιας δυναμικής περιοχής που φέρει το όνομα Δελφοί και ειδικότερα λιμάνι των Δελφών...

edp






6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ποια να ασχοληθεί με αυτά, αττη που υπαρχει, καλά να παθουμε

Ανώνυμος είπε...

Πάλι καλά που στον πράσινο κάδο πλάι στην παραλία και το παγκάκι μπήκαν μεταλλικά εμπόδια μετά από καιρό, γιατί συχνά ήταν έρμαιο του αέρα που τον αναποδογύριζε και τα σκουπίδια του κολυμπούσαν! Αγαπητέ αρθρογράφε-αναγνώστη, λίγα επισημαίνετε!!!!

Ανώνυμος είπε...

η παραλία των δελφών είναι η μοναδική περίπτωση σε όλη την ελλάδα που δεν έχει γίνει ποτέ έργο για την συντήρησή της. μόνο πρίν λίγα χρόνια μετά απο την κατακραυγή πολιτών του δήμου κάποιοι τοπικοι άρχοντες προσπάθησαν να κάνουν κάποια ψίχουλα βάζοντας τον ιούλιο μηνα καποια μηχανηματα να παρουν υλικό απο εκεί που το είχε μαζέψει το κύμα και να το ξαναμοιράσει στα σημεία των παραλιών που είχαν αδειάσει. και αυτό όμως χωρίς γνώση, σαν αγγαρεία απο τεχνικές υπηρεσίες και εμπνευστές. τα μηχανηματα πήραν υλικό σε βάθος απο ένα σημείο αντί την επιφάνεια απο μεγαλύτερη έκταση και τελικά το υλικό είχε και χώμα που μόλις ξεπλύθηκε απο την αρμύρα φύτρωσε. έτσι στα βραχακια και στο μαιαμι προέκυψε μία ερμαφρόδιτη βιομηχανική παραλία εκεί που ήταν όλο το πλάτος ψιλό βότσαλο και άμμος. και πάλι φάνηκε ότι έδειξε η περιοχή. πού να υπήρχαν και πραγματικοί άρχοντες με όραμα να έκαναν τα αυτονόητα που κάνουν κάθε εποχή πριν το Πάσχα όλες οι παραλιακές περιοχές της ελλάδας. Το ερώτημα γιατί δεν γίνεται αυτό έχει μόνο μία απάντηση. διότι εάν η περιοχή αναπτυχθεί εκει που της αξίζει, οι κάτοικοι θα είναι ελεύθεροι να ψηφίσουν ότι θέλουν και όχι όποιον τους τάζει ελπίδα στην απελπισία τους. και η καλή εταιρία (δύο εταιρίες πιά) που βγάζει λεφτά γιατί κάνει ότι θέλει χωρίς να έχει ξένα μάτια να βλέπουν και ντόπιους με αξιοπρέπεια να αντιδρούν, θα έχει πρόβλημα. γι' αυτό η καλή εταιρία έχει κοινό συμφέρον με τους γκρούεζες και όσο τους ανεχόμαστε θα πηγαίνουμε απο το κακό στο χειρότερο. δεν υπάρχει απορία στο γιατί η παραλία έχει αυτά τα χάλια. απορία θα ήταν το γιατί πολλοί δελφιώτες και οι αμφισσώτες θεωρούν ότι αυτό είναι συμφέρον για τον τόπο τους και στηρίζουν το θάψιμο της παραλίας. και αυτό έχει όμως την απαντησή του. είναι οι εκεί γκρούεζες. και αυτοί της σφαλιάρας και διαλεγμένοι απο την εταιρία.

Ανώνυμος είπε...

γιατι δεν αναφερεστε στο οτι μερικοι επιμενουν να ριξουν και νταμαροπετρα στο μαιαμι
σιγουρα το ξερετε το θεμα

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ; ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΝΑΞΙΟΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΙΣΘΟ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ; ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΙ ΕΝΑΣ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΘΑ ΤΟΝ ΦΑΝΕ ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ 'ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ"!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο πράσινος κάδος με το παγκάκι εμπλουτίστηκε με κλαδιά από κλαδεμένες μουριές ... να φυσάει ο αέρας και να γεμίζει ο τόπος κι η θάλασσα ξεραμένα φύλλα! Το φορτηγό θα περάσει να μαζέψει τα κλαδέματα εκεί και πιο πέρα στην Αρμυρόβρυση;