Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Ετοιμάζονται και άλλοι για τον Κορυδαλλό

Αποτέλεσμα εικόνας για γιαννοσ παπαντωνιου

Ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, παραμένουν στις φυλακές Κορυδαλλού, προφυλακισμένοι για τη σκοτεινή υπόθεση της σύμβασης για τις φρεγάτες, όμως σύντομα, όπως φαίνεται, θα τους ακολουθήσουν και άλλοι.
Η ανάκριση συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κληθούν σε απολογία και άλλα πρόσωπα που φέρονται αναμεμειγμένα.
Το πρόσωπο-κλειδί στην όλη υπόθεση, που με την κατάθεσή του οδήγησε τον πρώην υπουργό και την σύζυγό του στις φυλακές, αφέθηκε ελεύθερο. Είναι ο τρίτος κατηγορούμενος στην υπόθεση, μετά τον Γιάννο Παπαντωνίου και την Σταυρούλα Κουράκου. Συγκεκριμένα,μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους αλλά και υψηλότατη εγγυοδοσία, που φτάνει τις 500.000 ευρώ.
Απολογούμενος, ο 73χρονος φίλος του Γ. Παπαντωνίου, πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα,δεν κατέθεσε κάποιο στοιχείο που να τον συνδέει με έμπορο όπλων και εμπλεκόμενο στη σύμβαση για τις φρεγάτες. Τον έμπορο όπλων (έχει αποβιώσει), οι ανακριτικές Αρχές, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο του Γ. Παπαντωνίου, θεωρούν επίσης πρόσωπο-κλειδί για τις παράνομες πληρωμές.
Ο 73χρονος επιχειρηματίας πάντως σήκωσε το βάρος της έρευνας για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Όπως ισχυρίστηκε, μέσα σε διάστημα δύο ετών, το 2002-2003, έλαβε τμηματικά από τον Γιάννο Παπαντωνίου 2,4 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά. Τα συγκεκριμένα χρήματα τα παραλάμβανε σε δεσμίδες μέσα σε κίτρινους φακέλους από το σπίτι του πρώην υπουργού στην Κηφισιά και στη συνέχεια σε μικρά ποσά τα κατέθετε σε τράπεζα των βορείων προαστίων.
Στη συνέχεια τα έβγαζε στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ελβετία, όπου, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο επιχειρηματία, κατέληγαν σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο τον πρώην υπουργό και συνδικαιούχο τη σύζυγό, του Σταυρούλα Κουράκου.
Ο 73χρονος επιχειρηματίας φέρεται να είπε στους ανακριτές διαφθοράς ότι εκείνη την περίοδο πίστευε ότι τα χρήματα προέρχονται από νόμιμα έσοδα του κ. Παπαντωνίου.O κατηγορούμενος επιχειρηματίας, ισχυρίστηκε ότι δεν έλαβε καμία αμοιβή, διότι θεωρούσε ότι έκανε μία εξυπηρέτηση σε ένα πρόσωπο που εκτιμούσε. Μάλιστα, για να ενισχύσει την πεποίθησή του αυτή, επικαλέστηκε ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου την περίοδο που τον γνώρισε ήταν ένας επιτυχημένος πολιτικός και πίστευε ότι ήταν ένας έντιμος και σωστός άνθρωπος.
Ιδιαίτερα εντύπωση κάνει το γεγονός ότι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μέσω επιμέρους λογαριασμών είχαν διακινηθεί σε 200 ουγγιές χρυσού και οι 600 ουγγιές ασημιού. Επίσης, ο κ. Παπαντωνίου, όταν ρωτήθηκε για την προέλευση των χρημάτων, φέρεται να υποστήριξε ότι μέρος αυτών το είχε αποκτήσει από κληρονομιές και από τη μεταβίβαση πινάκων μεγάλης αξίας. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν προσκόμισε έγγραφο που να αποδεικνύει τους ισχυρισμούς του.
του Στέλιου Βορίνα
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: