Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

"Αλεφάντω σε κίνδυνο" - Η εξόρυξη κοιτάσματος βωξίτη στα Καστέλλια και η αντίθεση της τοπικής κοινωνίας- μια ιστορική αναδρομή στο θέμα από τους "πολίτες στο προσκήνιο"



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να γιατί τα μεταλλεία θέλουν στην αυτοδιοίκηση τους ανθρώπους τους, αυτούς που εργάσθηκαν στις εταιρείες βωξιτών, που συνδέθηκαν με αυτές και είναι πρόθυμοι να τους παρέχουν τις άδειες εξόρυξης που επιθυμούν για να κάνουν ότι θέλουν και να μη τους νοιάζει για τίποτα.
Όλοι αυτοί οι γνωστοί κύριοι, δεν στηρίζονται στο έργο που κάνουν στη περιοχή μας γιατί δεν έχουν κάνει τίποτα, στηρίζονται στις μεταλλευτικές και στις ιχθυοκαλλιέργειες και στις ανεμογεννήτριες και στους γυφταίους και στα αρπαχτικά που τους περιτριγυρίζουν για να παίρνουν τις εκλογές. Διαφορετιθκά θα ξέμεναν στα αζήτητα της πολιτικής με όσα έχουν κάνει σε βάρος του τόπου γιατί πάνω απ΄όλα είναι και ανίκανοι να προσφέρουν έργο. Αν δεν ήταν δυό-τρείς άνθρωποι των καστελλίων να ενημερώσπυν ο κόσμο και να αντιδράσουν θα τους πλάκωναν τα σπίτια τους τα βράχια από τις επιφανειακές εξορύξεις στην Αλεφάντω και όπου αλλού.