Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

«ΛΑΡΝΑΚΙ»: ΟΧΙ ΤΟΥ Κ.Α.Σ. ΣΤΗ Μ.Π.Ε. ΤΗΣ S&B


Απερρίφθη από το ΚΑΣ η ΜΠΕ της εταιρίας S&B για τις εγκαταστάσεις της στην Ιτέα.
    
     Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ.) στην συνεδρίασή του της 20ης Δεκεμβρίου 2011,  μετά από την σχετική ψηφοφορία, απέρριψε κατά πλειοψηφία την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) που είχε υποβάλλει η εταιρεία S&B για τις εγκαταστάσεις της   στην Ιτέα (Κεφαλή-Λαρνάκι-Καμμιώτισσα), αιτούμενη την ανανέωση των αδειών της για το σύνολο των εγκαταστάσεων στον συγκεκριμένο χώρο. Σύμφωνα με το διαδικαστικό, η απόφαση αυτή του Κ.Α.Σ. αποτελεί την εισήγηση του επιστημονικού Συμβουλίου και αποστέλλεται στον Υπουργό Πολιτισμού ο οποίος υπογράφει  την τελική απόφαση. 

      Ένα  στοιχείο που κατατέθηκε στο ΚΑΣ στις 20 Δεκεμβρίου (επιπλέον αυτών που κατατέθηκαν κατά την αυτοψία που διενέργησαν στην περιοχή και τα οποία έχουν ήδη δημοσιευτεί) είναι η υπ’ αριθ. 341/2005  απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία εξεδόθη κατόπιν σχετικού ερωτήματος του ιδίου του Υπουργείου Πολιτισμού για πανομοιότυπη υπόθεση στην Ζώνη Β του αρχαιολογικού χώρου Μιραμπέλλου Νομού Λασιθίου. Με αυτήν την απόφαση του Ν.Σ.Κ. (προεδρεύων: Κων. Βολτής, εισηγητής : Αντ. Κλαδιάς) αφαιρείται η δυνατότητα από το ΥΠ.ΠΟ. να νομιμοποιεί αυθαίρετες κατασκευές εντός προστατευόμενης αρχαιολογικής περιοχής. ακόμη και εάν οι όροι δόμησης ή οι χρήσεις γης σε αυτή, έχουν τροποποιηθεί μεταγενέστερα. Γίνεται αντιληπτό ότι τόσον η παραχώρηση του Λαρνακιού απο το Λιμενικό Ταμείο, όσον και η έγκριση της Μ.Π.Ε. από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, παραμένουν πλέον κυριολεκτικά στον αέρα και εκκρεμεί η απόφαση του ΥΠΕΚΑ. 


28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

να και καποιοι που δεν ειναι υποδουλοι

ΚΡΗΣ είπε...

ΤΟ ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.ΚΑΙ ΚΑΤ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΟΥ Λ.Τ,ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 30 ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΕΝΑ ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Νιώθω μια μεγάλη ανάγκη να βγω στον δρόμο να το γιορτάσω αλλά προσπαθώ να κρατηθώ. Το παιχνίδι που έπαιξαν και πιθανόν να προσπαθήσουν να το διατηρήσουν παρά την απόφαση του ΚΑΣ ήταν πολύ βρώμικο και για πολλά χρόνια και έχει μολύνει πολλές ανθρώπινες καρδιές. Ακόμα και ανθρώπων που αρρώστησαν από καρκίνους και άλλες τέτοιες μυστήριες ασθένειες και δεν κατάλαβαν ποτέ γιατί. Δεν θα βγώ λοιπόν γιατί δεν νιώθω χουλιγκάνος όπως κάτι εργαζόμενοι και συνεργαζόμενοι που τους καμαρώσαμε στα βίντεο των συνεδριάσεων των διάφορων θεάτρων σκιών τους τελευταίους μήνες. Δεν θέλω να πικράνω ανθρώπους που νιώθουν ότι θα χάσουν τον «προστάτη» τους, ακόμα και αν είναι λίγοι, ακόμα και αν έχουν ξεχάσει με δική τους ευθύνη το τι έχουμε πληρώσει όλοι οι υπόλοιποι για το δικό τους βόλεμα, ακόμα και αν δεν θέλουν να θυμούνται πώς συμπεριφέρθηκε ο «προστάτης» τους στους ίδιους τους εργαζόμενους τα παλιά τα χρόνια, όταν οι φίλοι του πολιτικοί έκλεισαν τα βαρελάδικα, τα βυρσοδεψία και τις μονάδες συσκευασίας ελιών και είχε αυτός το μονοπώλιο στην προσφορά εργασίας. Δεν θα πανηγυρίσω να μην τους πικράνω και ας έχουν την ευθύνη που ποτέ δεν σκέφτηκαν το τι θα πάθαιναν αν στις εποχές που έρχονται ο «προστάτης» τους με την αποδεδειγμένη ηθική ξανααποκτούσε το μονοπώλιο στην προσφορά εργασίας. Και ας έχουν αυτοί την ευθύνη
που δεν θέλουν να πιστέψουν ότι αυτός που τους έβαλε να συγκρούονται με τους συντοπίτες τους πέρυσι για τον Βλαχοθανάση, ήξερε ότι το θέμα αφορούσε μια μεγάλη τελευταία αρπαχτή και όχι την σωτηρία του δουλειών τους. Ο Βλαχοθανάσης θα μείνει εκεί για χιλιάδες χρόνια κατεστραμμένο σεληνιακό τοπίο, μάρτυρας του επιπέδου της κοινωνίας των ανθρώπων το έτος 2010 μ.Χ. Θα επωμιστώ το μικρό αλλά υπαρκτό μερίδιο της ντροπής που μου αντιστοιχεί και για τον Βλαχοθανάση και θα αρκεστώ στο να σκέφτομαι ότι αν η αξιοπρέπεια και η αντικειμενικότητα νίκησε στο πρώτο στάδιο που η υπόθεση έφυγε από την «ευθύνη» αιρετών, ο κόσμος δεν είναι τόσο χάλια. Το είχα μεγάλη ανάγκη. Καλή ανάσταση και μακάρι τελικά η επανάσταση να είναι βελούδινη.

Ανώνυμος είπε...

Όλοι ξέρουμε τι θα αποφάσιζε το ΚΑΣ αν δεν υπήρχε η πίεση από τους πολίτες...

Δική σας νίκη είναι αυτή, αποτέλεσμα της δικής σας δουλειάς και της δικής σας αποφασίστικότητας!

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ! ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά πολύ ψύχραιμα μας το λέτε. Μήπως έχετε μπερδέψει τα ημερολόγιο και νομίζετε ότι είναι πρωταπριλιά. Για πρωτοχρονιά μιλάμε και δεν έχει έρθει ακόμα.

Ανώνυμος είπε...

ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΌΣΟΥΣ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΟΥΡΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΟΣΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΑΣ ΟΡΘΩΣΑΝ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟΥΣ ΑΣΚΗΘΗΚΑΝ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΑ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΚΟ» ΠΟΥ ΈΚΑΝΑΝ ΣΤΗΝ ΤΣΈΠΗ ΤΩΝ «ΚΟΛΛΗΤΏΝ» ΑΛΛΑ Η ΣΑΠΙΛΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

Πόσο ζώα είμαστε τόσα χρόνια που μας ρήμαζαν τον τόπο και την ζωή και το δεχόμαστε;

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑ ΦΙΛΕ, ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΠΕΙΝΑ. ΟΤΙ ΘΕΣ ΚΑΝΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΔΩ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΣΑΓΑΝΟ, ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ. ΘΕΣ ΤΑΖΟΝΤΑΣ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΘΕΣ ΜΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ, ΘΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΑΕΥΡΟΥ, ΘΕΣ ΟΠΩΣ ΘΕΣ, ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΘΗΚΑΝ. ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ, ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΟΜΩΣ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΨΥΧΟΙ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΓΟΝΑΤΙΣΜΕΝΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΌ.

ΕΑΜ Β΄ είπε...

"....τότε που δημιουργήθηκαν τά Νέα Τζάκια μέ νεποτισμό άμετρο,τότε που η διαπλοκή χτυπούσε ζενίθ καί οι πράσινοι μπλέ καί κόκκινοι σκύλοι έτρωγαν τίς σάρκες τών επόμενων γεννιών. Καί όσοι τό χάλκεον χέρι τού φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας άς έχωσι. Θέλει αρετήν καί τόλμην η ελευθερία". Δεχθείτε και τα δικά μου συγχαρητήρια παιδιά καί τί άλλο.. Καλούς Αγώνες

Ανώνυμος είπε...

klama oi papou..tenekedes..

ta xairetismata mou stis giotes kai ston niko..

Ανώνυμος είπε...

Να πιστέψουμε δηλαδή ότι τύχαμε στα τελευταία στοιχεία αξιοπιστίας και ακεραιότητας του Κράτους; Ή απλά σε μια επιστημονική ομάδα που σέβεται ακόμα τον εαυτό της; Τι θα κάνει ο Κος Γερουλάνος τώρα; Θα στηρίξει την ανάδειξη του Δελφικού Τοπίου σαν Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς που λέει και εκείνη η .. πώς την λένε .. α !.. ναι .. η UNESCO .. που έχει και κάποια σχέση με αυτόν τον ΟΗΕ τέλος πάντων;

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΧΑ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΙΑΜΒΟ ΤΟΥ ΚΑΣ ΑΛΛΑ ΒΓΗΚΑ ΠΡΩΤΑ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ΑΚΟΜΑ. Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΛΕΨΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.
ΜΕΡΙΚΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ Η ΒΡΩΜΙΚΟΙ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΕΙΧΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΝ ΑΣΧΗΜΙΑ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΔΙΔΕΙ ΑΣΧΗΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΟΨΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΔΗΘΕΝ.
ΠΟΙΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΑΛΛΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΚΑΡΑΒΙ ΝΑ ΚΟΣΜΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΑΣ; ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΡΕΜΑΛΙΑ ΠΑΣΧΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΟΨΗ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΡΕ ΚΑΙ ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ. ΜΑΣΤΕ ΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ. ΜΑΣΤΕΤΑ ΚΑΙ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ. (Θα με κάνετε και ποιητή στο τελος)

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΘΙΣΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΚΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ. ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΕΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΟΥΤΕ ΜΙΚΡΟ ΚΑ ΛΑΙΝΗ. ΠΟΣΟ ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΙΤΕΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ; ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ. ΠΟΙΟΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙΣ;
ΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΚΑ ΓΟΥΡΓΟΥΡΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΙΜΑΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΛΕΓΑΝΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΕΔΕΣΕ ΦΕΤΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ.
Ή ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΔΕΜΕΝΟ ΣΤΟ ΜΟΛΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ; Ή ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ; ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΑΜΕ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΔΗΘΕΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ Ή ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ «ΚΑΚΑ» ΜΟΥ (όπως λέει και η διαφήμιση Κε διαχειριστή, μην το κόψεις έχω έμπνευση σήμερα) ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΑΣ;
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ; ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΜΕΡΕΣ; ΘΑ ΚΟΣΜΕΙ ΤΟ ΜΟΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ; ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΔΙΝΕΤΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ή ΣΑΣ ΒΛΕΠΕΙ Η ΚΑΜΕΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ασχετο με το θεμα αλλα θα ηθελα να το τονισω
μηπως μπορει η τροχαια να παει στο κολυμβητηριο(αθλητικο κεντρο ιτεας) να ρυθμιση την κυκλοφορια ?
εχουν φρακαρει τα αυτοκινητα των γονιων των αθλητων και δεν κουνιουνται ρουπι
πανω απο 100 αθλητες κολυμπανε και η ομαδα πολο γυναικων δινει τον πρωτο αγωνα για την Α εθνικη, και οι γονεις τους εχουν δημιουργησει το αδιαχωρητο,λογω του οτι ανοιξε το κολυμβητηριο ξανα ,τα εγκαινια τα κανει ο ραγκουσης,η παπαθαναση κι ο φουσεκης,τη κορδελα την κραταει ο γουρας
πρεπει η δημοτικη ενοτητα ιτεας μαζι με το το τοπικο συμβουλιο και ο δευτεροξαδερφος της τριτης γυναικας του αρμοδιου αντιδημαρχου της δημοτικης οντοτητας του διαμερισματος της ξαδερφης του ανηψιου του τοπικου συμβουλιου της αδερφης του τοπικου διαμερισματος της κουμπαρας της δημοτικης ενοτητας των δημοτικων συμβουλων της ενοτητας,της θειας του τοπικου ξαδερφου της γιαγιας της ενοτητας του ξαδερφου του διαμερισματος του τοπικου συμβουλου και της ανηψιας του δημοτικου συμβουλου του προεδρου του δημοτικου διαμερισματος η ξαδερφη και η θεια απο τον αλλο γαμο του παιδιου της τοπικης ενοτητας...πρεπει ολοι αυτοι να παρουν θεση καποια στιγμη
τοσο δυσκολο ειναι?
που να παρκαρει τα αυτοκινητα τοσος κοσμος,που να τα βαλουμε λυπηθειτε μας............

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΛΑ/Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ.
ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΕΙΣ????
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΕΑ ΛΕΜΕ. ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΕΙΣ??

Ανώνυμος είπε...

Ποιο κολυμβητήριο; Αυτό που του έκανε δωρεά ο Πανουργιάς και που βγήκε ο νέος Προεδράρας του ΝΟΙ και του εκανε τεμενέδες και στο ραδιο και στις εφημερίδες; Λύθηκε το πρόβλημα, δεν λύθηκε; Τσάμπα τόσες υποκλίσεις; Δεν πιστεύω να φιλοδοξεί ο βουνίσιος που δεν ξέρει που πέφτει το Λαρνάκι και ο Αγιαννάκης να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφης και απλά να μετατέθηκε η αυλή του παλιού στον νέο και τάχα μας να μας λένε μπαρούφες για δωρεές που αξίζουν μετάλλια και όλα αυτά να είναι μια από τα ίδια τα σιχαμερά τα παλιά; Όλα και όλα. Το θέμα με το κολυμβητήριο είναι λυμένο γι’ αυτό άσε τις συκοφαντίες. Αν τώρα κάποιοι επιμένουν ότι η Ιτιά δεν είναι μεταλλευτική περιοχή μπορεί να μην έχει δωράκι από τον μεγάλο οπότε για ότι και να συμβαίνει βάλτε τα με αυτούς τους…. άντε να μην τους χαρακτηρίσω τους βρωμοοικολόγους, ακροδεξιούς κομμουνιστές πουλημένους στην εταιρία (και ότι άλλο μας έχουν πει εμπιστευτικά τα κόκκινα, πράσινα και μπλε παπαγαλάκια). Ακούς εκει το ΚΑΣ ειπε όχι. Σε ποιόν νομίζει ότι μιλάει; Ποιους αλήτες ψεύτες συκοφάντες άκουσαν αυτοί οι Καθηγητές και παρασύρθηκαν; Χαϊβάνια. Θα χάσουμε το δώρο δηλαδή; Και τι θα κάνουμε που είμαστε άχρηστοι και ανίκανοι να βγάλουμε τα προς το ζείν του κολυμβητήριου; Χωρίς προστάτη πως θα ζήσουμε;

Ανώνυμος είπε...

η μεγαλη κωμωδια φιλαρακο ηταν στην συνεδριαση της επιτροπης περιβαλλοντος κ αναπτυξης της περιφερειας στερεας που εγινε τελη οκτωβριου.
μιλαγε ο πανουργιας κι ελεγε οτι ''...... τι να κανουμε,βεβαια να μην ΞΕΧΝΑΜΕ η Φωκιδα φτωχη περιοχη ειναι, στους δελφους επτα ξενοδοχεια κλεισανε γιατι δεν εχουν δουλεια ΚΛΠ,ο δημος δελφων ειναι θετικος!!!,οσο για την οχληση εχουμε τον περιφερειακο συμβουλο τον τακη το μπεχλιβανιδη που λεει οτι δεν υπαρχει οχληση........''
και εκει εκανε παρεμβαση ο μιμης ο κουτρολικος κανοντας μια ερωτηση και του λενε απο την επιτροπη οι οποιοι μενουν 200 χιλιομετρα μακρια απο την Ιτεα,....γιατι πεταγεστε κυριε?????ποιος ειστε???
κοιτα να δεις ρε φιλε μου
πως δουλευει το πραγμα...κοιτα να δεις....γιατι πεταχτηκε ο παλιο...ιτιωτης....για την Ιτεα κουβεντιαζανε??????????τι δουλεια ειχε αυτος εκει????

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΑΣ άκουσε επειδή κάποιοι τόλμησαν να μιλήσουν και δεν έκρυψαν την αλήθεια. Τόσα χρόνια τί γινόταν???????

ΚΡΗΣ είπε...

Εστιαζετε συνεχεια στον Πανουργια και ειναι λαθος σας.Γνωριζετε πιστευω οτι δεν φταιει αυτος για το λαρνακι ή π.χ.για το χάλι της παραλίας μας,που ακομα κι ο κ.Στέλιος,μόλις μπήκε στο Λ.Τ.απεφάνθη οτι είναι προσωρινές κατασκευές τα εκτρωματα.Ισως τόν θεωρείτε ευκολο στόχο.Ενας απο μας ειναι.Δουλευει 25 ωρες την ημερα εδω και πολλα χρονια,οταν εμεις καθομασταν 20 ωρες την μερα στον καναπε και στο καφενειο.Δεν χρωστα σε κανενα τίποτα.Η S&B οπως και κάθε μεγάλη εταιρεία στην οποια δουλευει τον ξεζουμά οπως ολους οσους εργάζονται σαυτές.πολλοι,και συμπολιτες μας, εκπροσωπόντας διαφορους συλλογους ακομα και με μηδενικό έργο τον πλησιαζουν καθημερινά και του ζητάνε λεφτά η καποια χάρη.Οσο μπορει απ οσο ξερω βοηθαει.Θα πρεπει να τον κατηγορούμε γιαυτο;Θα πρέπει να κατηγορούμε τον Πρόεδρο του Ν.Ο. που ειπε ευχαριστώ;Η τον δημαρχο Δωρίδας. Ειναι δυνατόν;Απ οσο ξερω(ειχα την τύχει να τον γνωρισω πριν 20 χρόνια,οταν ειχε ενα φορτωτη και ενα φορτηγο,αγορασμενα με δάνειο και δουλευε ολη μερα και το βραδυ κοιμόταν στο φορτηγό μαζι και ο αδελφός του) δεν αποσκοπεί σε τίποτα.Πειτε το αυτό σας αυτούς που σας βάζουν να τον χτυπάτε,να μην φοβούνται,οτι θελει να γινει χαλιφης στην θέση των τωρινών χαλίφηδων που σας αξίζουν.Αυτά,και ευχομε σε ολους υγεία.

Ανώνυμος είπε...

Δεν εστιαζει κανενας στον πανουργια.κριτικη γινεται σε οσα δηλωσε στην επιτροπη στο συμβουλιο για τους περιβαλλοντικους ορους.αν απαγορευεται η κριτικη να το ξερουμε να σταματησουμε.αλλα οποιος ζητα τον ψηφο,δεχεται και την κριτικη,οποιος θελει το χειροκροτημα πρεπει να δεχεται και την αποδικιμασια και την αντιθετη γνωμη.εκτος αν απαγορευεται και η αλλη αποψη.
οσο για το θεμα της εργασιας δεν ειναι ο μονος που δουλευει φιλαρακο...χιλιαδες κοσμος δουλευει σε πολυ χειροτερες συνθηκες και ακομη περισσοτερος εχει χασει τη δουλεια του δυστυχως..η εταιρεια δεν εχει αναγκη ουτε απο κατηγορους αλλα ουτε απο συνηγορους..ολοι ξερουμε τα στραβα της στο λαρνακι που πρεπει να διορθωθουν και ολοι ξερουμε και οφελουμαστε απο αυτα που προσφερει στην τοπικη και ελληνικη οικονομια.γελαει ο κοσμος ακομη και οι εργαζομενοι στην εταιρεια με το γλυψιμο που πεφτει απο ορισμενους εκλεγμενους..ελεος πια..λιγο αξιοπρεπεια

Ανώνυμος είπε...

Νά είσαι καλά βρέ ΚΡΗΣ.
Μέρες πού είναι μέ συγκίνησες,στό πνεύμα τών ημερών η ιστορία σου.
Τό άλλο μέ τόν Βασιλάκη Καϊλα τό ξέρεις;

Ανώνυμος είπε...

Νομίζει κανένας οτι αυτό που έγινε με το ΚΑΣ ειναι κάτι απλό; Νομίζει κανένας οτι θα μείνει εκεί το πράγμα; Οι πληροφορίες λένε οτι ο Οδυσσέας έβγαλε σπυράκια και τα ακούει χύμα ο Γερουλάνος. Αναλαμβάνουν πλέον οι ''μεγάλοι'' γιατι οι παρακατιανοί δεν τα κατάφεραν. Προσέξτε μόνον απο εδώ κι εμπρός, πως θα αλλάξει το λεξιλόγιο των αιρετών μας... Θα υπάρξει άνθρωπος που θα πεί: Δικαιωθήκαμε!!! Είμαι ένας απο αυτούς που θέλω να πανηγυρίσω, αλλά ξέρω οτι ανοιξαν οι ασκοι του Αιόλου και το μόνο που μένει είναι ψυχραιμία και ετοιμότητα.. Καλό βόλι

Ανώνυμος είπε...

Τέλος εποχής σημαίνει και αρχή μιας άλλης. Καταρρέουν. Πάνε στο διάολο και από εδώ και πέρα απλά μαζεύουμε ράμματα για την γούνα τους. Ας το τραβήξουν όσο μπορούν. Ας ξεφτιλίσουν τα τσιράκια τους όσο θέλουν. Το τελευταίο πράγμα που καταρρέει στο τέλος μιας εποχής και το πρώτο που επαναλειτουργεί υποδειγματικά στην αρχή της επόμενης είναι η δικαιοσύνη. Αν η απληστία τους, τους τυφλώνει και δεν βλέπουν το τι συμβαίνει γύρω τους, ακόμα καλύτερα για εμάς. Θα έχουμε περισσότερα σουβλιστά στο πανηγύρι.

Ανώνυμος είπε...

Ρε ΚΡΗΣ, είσαι ή το παίζεις; Είδες την συμπεριφορά του στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ντροπής και κατάλαβες αυτά που υποστηρίζεις; Θες να μας πείς ότι ο κολλητός σου είναι στην ίδια μοίρα με τον αγνώστων στοιχείων Πομάκο που δούλευε πριν από 20 χρόνια ανασφάλιστος για ψίχουλα στις στοές και όταν σκοτώθηκε ήρθαν οι δικοί του και τον πήραν αδιαμαρτύρητα με ένα αγροτικό και μία ψευτοαποζημίωση στο χέρι και έφυγαν χωρίς να πούν τίποτα για να μην βρούν και τον μπελά τους γιατί οι πάνσοφες τότε κυβερνήσεις, κολλητές των αφεντικών του κολλητού σου είχαν τους Πομάκους για ξεκλήρισμα; Άστα ρε ΚΡΗΣ, γίνεσαι προσβλητικός. Κάνε γιορτές, δες το βίντεο και άσε το τι είδες πριν από 20 χρόνια. Δες το σήμερα και ξαναέλα.

ΚΡΗΣ είπε...

ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΠΡΙΝ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΕΓΩ ΤΟ ΞΕΡΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΦΙΛΕ 9.55,ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΕΥΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΜΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΕΔΩ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΜΕ.ΕΜΕΙΣ ΤΟΤΕ ΕΠΙΤΡΕΠΑΜΕ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΜΑΚΟΥΣ.ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ κ. ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ, ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ κ΄ ΦΟΥΣΕΚΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗΝ ΛΑΙΝΗ,ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ-ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ-ΠΑΠΑΛΑΙΟ-ΚΑΣΤΡΙΤΗ.ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΟΥ Λ.Τ.ΤΙ ΚΑΝΑΝΕ;ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ;ΜΕΤΑ,ΕΠΙΜΕΡΙΣΤΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ. ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΣΕΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ. ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΔΩ ΘΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΧΑΛΑΣΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΠΙΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ (ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΟΤΙ ΤΡΑΒΑΝΕ) ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΤΑΝΕ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΦΕΥΓΕΙ. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΤΥΧΑΙΑ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΣΗΜΑΝΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΡΑΝΟΥΝ….. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΛΛΑ ΠΆΝΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΑΠΙΛΑΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΜΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΥΠΙΚΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΊΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡ’ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΠΡΑΞΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΣΩΣΤΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΦΟΒΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΩ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΚΤΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΠΡΑΞΑΝ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΙΕΣΕΙΣ. ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ, ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ, ΠΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΑΜΕΤΟΧΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΜΑΣ; ΓΙΑΤΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΘΑ ΞΕΜΑΓΑΡΙΣΕΙ ΑΛΛΑ ΟΣΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ 25.12 11.20
ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΚΛΕΙΣΑΝΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ,ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΤΡΙΧΕΣ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ, ΒΡΩΜΙΑ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ, ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΝΗ.ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΤΙ ΠΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΟΥΝ ΠΡΟΤΕΙΜΟΥΝ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ ΒΥΤΙΝΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΑΝΣΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΕΣ ΚΑΙ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΡΟΣΩΠΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΑ, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΥΣΦΗΜΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος 9:55 ΚΡΗΣ, έχεις δίκιο σε όλα και δεν ήθελα να είμαι επικριτικός σε αυτά που πιστεύεις αλλά είμαι και πολύ οργισμένος με αυτά που συνειδητοποιώ ότι έκαναν στον τόπο μας τόσα χρόνια αλλά και με τον εαυτό μου που τόσα χρόνια τα ανεχόμουν. Συμφωνώ σχεδόν σε όλα μαζί σου αλλά ξανάδα το βίντεο και σου λέω να το ξαναδείς και εσύ. Έχει έρθει σκληρή εποχή και θα κρατήσει χρόνια. Μόνο επειδή «καίμε» το τελευταίο «λίπος» της καλής εποχής δεν έχει εξαγριωθεί ο κόσμος ακόμα και αυτός λέει ψέματα για να υπερασπιστεί τι; Ότι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε στους ΔΕΛΦΟΥΣ είναι να κάνουμε βιομηχανικό το λιμάνι και να ζήσουμε από τι; Τις βιομηχανικές μας ελιές; Έχεις δει πουθενά αγροτικά προϊόντα Πτολεμαΐδας, ή Λάρυμνας; Ή μήπως νομίζεις ότι εκεί δεν φυτρώνει τίποτα; Φυτρώνει αλλά τα τρώνε μόνοι τους γιατί δεν πωλούνται τα αγροτικά προϊόντα από τις βιομηχανικές περιοχές για ευνόητους λόγους. Ο βωξίτης δεν τρώγεται. Οι θέσεις εργασίας που προσφέρει δεν θα αλλάξουν αν αναπτυχθούν εγκ/σεις και στην Ιτιά. Και αν η δουλειά γίνεται σωστά στα βουνά και περισσότερες θέσεις εργασίας θα προκύψουν και για περισσότερα χρόνια θα έχουν δουλειά όλοι. Και οι εργαζόμενοι και τα φορτηγά και οι εργολάβοι. Αλλά και πάλι δεν μπορούν να ζήσουν πάνω από το 3 ή 4 % του πληθυσμού. Οι υπόλοιποι; Δεν γίνεται να ζήσουμε τρώγοντας μόνο ελιές.
Και τουρισμός; Δεν σε προβληματίζει γιατί οι Δελφιώτες έχουν εγκαταλείψει και ξεπουλάνε και κανένας δεν αγοράζει; Διάβασε τι λέει ο 9:42. Αν είσαι από εδώ δεν εκπλήσσεσαι. Μια άποψη είναι ότι ξεπουλάνε γιατί ήταν αρκετά ηλίθιοι τόσα χρόνια να φροντίσουν να αναπτύξουν το πακέτο που πουλάγανε. Π.χ. να ανακαλύψουν ότι οι Δελφοί έχουν θάλασσα. Κάποιος το έχει πει και δημόσια. Ποια φτασμένη τουριστική περιοχή στην Ελλάδα δεν έχει θάλασσα κάπου δίπλα; Αλλά αυτοί ήταν άξιοι μόνο για να ξεζουμίσουν ότι βρήκαν έτοιμο. Το μουσείο το βλέπουν όλοι σε μισή μέρα. Ξέρεις πολλούς να έχουν πάει διακοπές στην Πτολεμαΐδα; Είναι σίγουρο από αυτά που γράφεις ότι πολλά από αυτά τα έχεις καταλάβει και ίσως νωρίτερα από μένα. Για τους Πομάκους έχω ακούσει από ανθρώπους που τα έζησαν αλλά εσύ τα έχεις ζήσει ο ίδιος και πιθανών και ο ίδιος ο Κος Πανουργιάς. Δέχομαι ότι είδες πριν από 20 χρόνια αλλά δεν βλέπω να ισχύει σήμερα. Η συμπεριφορά του Κου Πανουργιά είναι απαράδεκτη. Αν τώρα αυτό οφείλεται σε σχέσεις και κινδύνους που έχει αποδεχτεί από μόνος του να εκτεθεί για να κυνηγήσει το όνειρο και σήμερα δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, ας πρόσεχε. Άλλωστε ποτέ δεν είναι αργά. Φώναζε ότι οι φωτογραφίες με την Ιτιά να πνίγεται στη σκόνη είναι φωτομοντάζ. Άρα δεν έχει πάει ποτέ εκεί ή αν πήγε δεν είδε. Ας πάει, ας δει και μόνος του, ας δει και αυτά που κανένας από την επιτροπή της Ντροπής δεν άπλωσε να δει από τα καταγγελλόμενα και ας ζητήσει συγνώμη και ακύρωση της απόφασης. Αλλιώς απλά είναι αυτό που έκανε. Αν δεν το είδες προσεκτικά, δες και το CD με τα στοιχεία που κατέθεσαν στο ΚΑΣ οι «παλιοοικολόγοι». Εγώ θεωρώ πως ότι γράφουν είναι αλήθεια μιάς και δεν τα διέψευσε κανείς και τα μισά θα μου έφταναν. Δεν θα επανέλθω στο ίδιο θέμα. Καλή Χρονιά.