Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Δήμος Δελφών και ευθύνες (από αναγνώστη)





Όπως θα δείτε και στην φωτογραφία , μεγάλος όγκος του κτιρίου που κατέρρευσε , έχει καταλάβει το πεζοδρόμιο .

Το οικοδομικό υλικό  , χώμα από πλίθες , με το που θα βρέχει θα γεμίζει το οδόστρωμα και θα κατακλύζει όλο το δρόμο μέχρι την παραλία.

Το υπόλοιπο ετοιμόρροπο κτίσμα που φαίνεται σαν βομβαρδισμένο , θα παραμένει για πολλά χρόνια σ αυτή την κατάσταση   , στολίζοντας και ομορφαίνοντας το κέντρο της πόλης …

Θεωρώ ότι η σημερινή εικόνα είναι αισθητικά απαράδεκτη , οι δε συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής  έχουν γίνει επικίνδυνες τόσο λόγω των τρωκτικών και άλλων επιβλαβών που ζουν στα χαλάσματα ,  όσο και από το ενδεχόμενο της κατάρρευσης και του υπολοίπου κτιριακού συγκροτήματος.

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι κάτι πρέπει να γίνει ώστε να αλλάξει αυτή η εικόνα .

Υπάρχει σαφέστατα η υποχρέωση του ιδιοκτήτη να καθαρίσει και να ευπρεπίσει τον χώρο , επειδή όμως δεν υπάρχει άμεσα ενδιαφερόμενος , ή υπάρχουν πολλοί συνιδιοκτήτες ή υπάρχει προσημείωση ή κατάσχεση στο ακίνητο , κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να γίνεται.

Στο σημείο αυτό λοιπόν γεννάται και η ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης απέναντι στους πολίτες της.

Ο δήμος Δελφών έχει την ευθύνη και την υποχρέωση να καθαρίσει , ακόμη και να κατεδαφίσει τα επικίνδυνα για την ζωή των πολιτών κτίσματα .
Το κτίσμα , δεν βρίσκεται κάπου παράμερα , είναι μισό οικοδομικό τετράγωνο στο κέντρο της Ιτέας.

Για μας τους πολίτες είναι απαράδεκτη η εικόνα που αντικρίζουμε καθημερινά και για το λόγο αυτό παρακαλούμε τους υπευθύνους να φροντίσουν για τον καθαρισμό της περιοχής.


edp






6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προτεραιότητα έχει το "κυκλοφοριακό της Άμφισσας" - και ο βιοκλιματικός σχεδιασμός της πλατείας Σαλώνων.

Μας τα γανώσατε , δεν πάει άλλο !!

Ανώνυμος είπε...

Βλέπε τα ερείπια κ πες κ ευχαριστώ που έτσι μπορείς να έχεις κ μία εικονα του μελλοντος...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω απολυτα με το σχολιο σας.Ελπιζω ο Δημος να κανει τις απαραιτητες ενεργειες αμεσα.Ντροπη για την πολη μας η δημοτικη αρχη τι κανει? Μαζεψαν τα μισα και ολα καλα? ΑΙΣΧΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Εχουν ξεχυθει οι γυφτοι και κανουν πλιατσικο στα χαλασματα,οταν πεσει και το υπολοιπο κτισμα και σκοτωσει καποιον απο αυτους τοτε ποιος θα εχει τη ευθυνη;

Ανώνυμος είπε...

Από τα σχόλεια, εδώ σε αυτό τον τόπο οι περισσότεροι είναι αντιδραστικοί ακόμη και στο προφανές. Έλλειψη παιδείας λέγεται αυτό!

Ανώνυμος είπε...

1ον ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΔΑΦΙΣΗΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΥΚΟΚΥΡΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΥΦΤΟΙ ΚΑΙ 2ον ΜΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΕΩΘΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΑ ΜΕΣΩ ΕΦΟΡΙΑΣ ,ΤΡΟΠΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ