Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Γιώργος Δρακάκης: Η θλιβερή δικαιολογία της δημοτικής αρχής Δελφών...


Για μία ακόμα φορά, με το νέο Δελτίο Τύπου,  επιβεβαιώθηκε ότι ο Δήμαρχος ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ αποφεύγει να κάνει Δημόσια  Απολογισμό με αντίλογο...

       Θα είναι πολύ σοβαροί οι λόγοι, διότι προβλέπεται από το Νόμο ότι η Ειδική συνεδρίαση για τον απολογισμό πεπραγμένων είναι υποχρεωτική βάσει του κώδικα Ν3463/2006 άρ.217:

1. Κάθε χρόνο γίνεται ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης.

2. Η ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου γίνεται μέχρι το τέλος Ιουνίου και ανακοινώνεται πριν από δεκαπέντε (15), τουλάχιστον, ημέρες με κάθε πρόσφορο μέσο. Σε αυτή καλούνται οι κάτοικοι, καθώς και οι συνδικαλιστικοί, επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς του Δήμου.

3. Το δημοτικό συμβούλιο επιλέγει τον προσφορότερο χώρο για τη διεξαγωγή της ανωτέρω συνεδρίασης.

        4. Κατά την ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τοποθετούνται όλες οι δημοτικές παρατάξεις και μπορούν να πάρουν το λόγο τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και τα μέλη των συμβουλίων των δημοτικών και τοπικών διαμερισμάτων.

        5. Κάθε φορέας, δημότης, κάτοικος ή φορολογούμενος από το Δήμο έχει δικαίωμα να διατυπώσει παρατηρήσεις σχετικές με τον απολογισμό στη συνεδρίαση αυτή.

        6. Σε περίπτωση που το χρονικό διάστημα που προβλέπει το παρόν άρθρο παρέλθει χωρίς να κινηθούν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση της ειδικής δημόσιας συνεδρίασης απολογισμού, μπορούν οι δημοτικές παρατάξεις ή οι δημοτικοί σύμβουλοι να προκαλέσουν τη συνεδρίαση αυτή σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο "95"

Ο απολογισμός  πεπραγμένων  είναι  κορυφαία πράξη επικοινωνίας της  Δημοτικής Αρχής με τους πολίτες  που την εξέλεξαν «λογοδοτώντας»  σ’ αυτούς.  ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ  ΑΡΧΗΣ - πλειοψηφίας και μειοψηφίας, καθένας από τη θέση που ετάχθη να υπηρετήσει!!!


           Από τον Φεβρουάριο του 2012 ελήφθη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο για τον χώρο διεξαγωγής της ειδικής αυτής συνεδρίασης... 

 Από τότε έως σήμερα ουδεμία ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας έχει γίνει!!!  

 Η μόνιμη δικαιολογία(;) "Ανειλημμένες υποχρεώσεις του Δημάρχου".  Και η συνεδρίαση αναβάλλεται συνεχώς !!!  Μετά  και την τελευταία αναβολή ορίζεται νέα ημερομηνία η 26η Αυγούστου, στην καρδιά του καλοκαιριού. Από καρδιάς και οι θλιβερές προφάσεις... ή ο Δήμαρχος επιδιώκει άδεια αίθουσα;;;

 Είναι περισσότερο από ξεκάθαρο ότι ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ  στους δημότες που τον εξέλεξαν. Αντ' αυτού δημοσιεύει Δελτία τύπου τα οποία αγγίζουν τα όρια του ψεύδους σε ένα άκρατο λαικισμό, παρουσιάζοντας το άσπρο μαύρο και κάνοντας φυσικά μονόλογο. 

  Ως γνωστόν η απουσία λογοδοσίας προσδίδει μεγάλη διακριτική ευχέρεια  στους φορείς της διοίκησης και της εξουσίας. 

 Η ευχέρεια αυτή είναι το χρηματοκιβώτιο της εκλογικής συναλλαγής και της διοικητικής διαφθοράς…

 
                                                                                       Γιώργος Δρακάκης 

                                                                                       Δ.Σ. Δήμου Δελφών

Δεν υπάρχουν σχόλια: