Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΤΕΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 25η Νοεμβρίου 2011 επισκέφθηκε την Ιτέα η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στα πλαίσια προώθησης του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας. Η Μονάδα στάθμευσε από 09.30 έως 11.30π.μ μπροστά στο Κέντρο Υγείας Ιτέας και από 11.30 π.μ έως 13.30 μ.μ στην Πλατεία Ηρώων της Ιτέας, δίπλα στον χώρο του Δημαρχείου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αυτής μοιράσθηκαν σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια και έγινε προφορική ενημέρωση στις δημότισσες της περιοχής για την έναρξη και τις δυνατότητες του προγράμματος.
     Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί την πρώτη συστηματική προσπάθεια, της πολιτείας γενικότερα και του Υπουργείου Υγείας ειδικότερα, για την εκπόνηση και εφαρμογή ενός προληπτικού προγράμματος υγείας που θα καλύπτει όλη την χώρα και γι’ αυτό θα πρέπει να χαιρετισθεί αντίστοιχα.
Στον Νομό Φωκίδας την προσπάθεια έχει αναλάβει να καλύψει το Κέντρο Υγείας Ιτέας σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής και το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας.
     Για το λόγο αυτό την Κινητή Μονάδα του Υπουργείου επισκέφθηκαν - μεταξύ άλλων – η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας κ. Δήμητρα Καραγεώργου, η Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας κ. Παναγιώτα Λαΐνη και ο Διευθυντής της Γυναικολογικής / Μαιευτικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας, Ιατρός κ. Γεώργιος Καράμαλης.
     Από πλευράς του Κέντρου Υγείας Ιτέας το πρόγραμμα στηρίζουν η Μαία κ. Κουτρούλη Ελένη (τηλ. Απευθείας 2265 351015- και τηλεφωνικά Κέντρα 2265351000 και 3365032224) η Επισκέπτρια Υγείας κα Γιαννακού Σοφία (τηλ. 2265351018) ενώ Συντονιστής είναι ο Διευθυντής Ιατρός κ. Γεώργιος Σπαθαράκης.
     Το πρόγραμμα του προληπτικού ελέγχου με το Τεστ Παπανικολάου (Pap test) που είναι φυσικά εντελώς δωρεάν ξεκινάει την Πέμπτη 01 Δεκεμβρίου 2011 και – αρχικά τουλάχιστον – θα γίνεται κάθε Τρίτη και Πέμπτη κατόπιν ραντεβού στα παραπάνω τηλέφωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: