Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ Α-7 CORSAIR


Αποσύρουν τα 43 μαχητικά κρούσης A-7E/TA-7C
Ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα πρόκειται να δεχθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις, με την απόφαση απόσυρσης των μαχητικών κρούσης A-7E/TA-7C η οποία πρόκειται να γίνει με διαδικασίες «επείγοντος», με καταληκτική ημερομηνία πριν το τέλος του έτους.

Τα 43 μαχητικά πάνε για το διαλυτήριο καθώς τόσο οι ελλείψεις σε ανταλλακτικά, όσο και οι ελλείψεις σε μηχανικούς, αλλά και ... πιλότους στο σύνολο της Π.Α. οδήγησε την προηγούμενη πολιτική ηγεσία στην απόφαση να αποσύρει τα αεροσκάφη αντί να αυξήσει την ετοιμότητα «θεραπεύοντας» τις ελλείψεις.
Η ξαφνική εξέλιξη, αλλάζει σημαντικά την υφιστάμενη δομή της ΠΑ μια δομή που υποφέρει ήδη από τις ελλείψεις σε ανταλλακτικά και οι οποίες έχουν ήδη σοβαρή επίπτωση στις διαθεσιμότητες των αεροσκαφών.

Αν και η απόσυρση των συγκεκριμένων αεροσκαφών κυοφορείτο εδώ και καιρό, εντούτοις δεν αναμενόταν τόσο νωρίς και ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
Η απόφαση αυτή είναι σίγουρο πως ανατρέπει σε μεγάλο βαθμό το υφιστάμενο οργανόγραμμα της ΠΑ και είναι εξαιρετικά αμφίβολο πως αυτό θα επανέλθει στα επιχειρησιακά αποδεκτά του επίπεδα.
Αυτό γιατί η απόσυρση 43 αεροσκαφών δεν ακολουθείται από αντίστοιχη προμήθεια, για την κάλυψη των κενών που θα δημιουργηθούν.

Για περισσότερα διαβάστε στο www.defencenet.gr



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΑΣΗ.