Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ!

Στο ελληνικό Κοινοβούλιο έφτασαν οι καταγγελίες του Έλληνα βουλευτή της ελβετικής Βουλής κ.Ι. Ζησιάδη σε τηλεοπτικό σταθμό ότι Έλληνες βουλευτές διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, αλλά δεν έχουν ανοιχτεί «γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις κωφεύουν εδώ και χρόνια». Οι γαλάζιοι βουλευτές κ.κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος και Κώστας Τζαβάρας προχώρησαν σε αναφορά προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο, αλλά και σε ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον υπουργό Οικονομικών, υπογραμμίζοντας ότι εγείρεται μείζον θέμα διαφάνειας των περιουσιακών στοιχείων Ελλήνων βουλευτών.
Αναλυτικά, ο κ. Ι. Ζησιάδης στην εκπομπή«Έρευνα» του Π. Τσίμα στο Μέγκα κατήγγειλε ότι δεν προχωρά η φορολογική συμφωνία που έχει προτείνει από το 2005 η ελβετική κυβέρνηση στην ελληνική «γιατί οι πιο πολλοί βουλευτές δεξιοί, του ΠΑΣΟΚ έχουν πάρα πολλά χρήματα εδώ στην Ελβετία και τα συμφέροντα δεν είναι να δηλωθούν και να είναι ανοικτοί λογαριασμό όπως εμείς θέλουμε να είναι με όλες τις χώρες του κόσμου».
Στο πλαίσιο αυτό οι κ.κ. Γιακουμάτος και Τζαβάρας ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει εάν έχει διατυπωθεί τέτοια πρόταση από την Ελβετή υπουργό Οικονομικών από το 2005, καθώς και να κατατεθούν όλα τα έγγραφα της αλληλογραφίας μεταξύ Ελβετίας – Ελλάδας από το 2005 μέχρι σήμερα για τη σύναψη φορολογικής συμφωνίας για την φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων πολιτών σε ελβετικές τράπεζες, όπως και κάθε άλλο σχετικό έγγραφο είτε προέρχεται από την ελβετική από την ελληνική πλευρά.
Υπογραμμίζουν μάλιστα, πως «η κοινοβουλευτική τάξη και ο δημοκρατικός πατριωτισμός όλων απαιτούν να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση» και καλούν τον πρόεδρο της Βουλής να ενεργήσει άμεσα ώστε να έρθει σε επαφή με τον Ελβετό ομόλογο του, προκειμένου να προσκληθεί ο Ι. Ζησιάδης για να παράσχει τις πληροφορίες που προφανώς διαθέτει για να ξεκινήσει η έρευνα
Ο κ. Πετσάλνικος απαντώντας στους δύο βουλευτές της ΝΔ, αναφέρει ότι η Βουλή στο πλαίσιο του ελέγχου «πόθεν έσχες» έχει προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για την διερεύνηση τυχόν αδήλωτων καταθέσεων βουλευτών στο εξωτερικό, πριν την μετάδοση της συγκεκριμένης εκπομπής. Σημειώνει δε, ότι ο Γ΄ Αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών Κομμάτων και Βουλευτών Ευ.Αργύρης έχει ζητήσει από τον Ευ. Βενιζέλο κάθε διαθέσιμο στοιχείο που προέκυψε από ελέγχους του υπουργείου Οικονομικών.«Η επιτροπή της Βουλής με την λήψητων σχετικών στοιχείων θα προβεί, όπου κριθεί απαραίτητο, σε επανέλεγχο των υποβληθεισών δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης», καταλήγει ο Φ. Πετσάλνικος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: