Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΒΟΥΖΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΤΙΘΟΡΕΑ - ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ

ΠΕΡΙΣΙΝΗ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ
"ΣΚΙΤΣΑ" (ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ
ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΟ "ΞΕΝΙΑ")
ΣΗΜΕΙΩΣΗ Iteanews: Την είδηση αυτή την αφιερώνουμε σε όλους αυτούς που πέρυσι το χειμώνα "έκλεισαν τα μάτια" στην συνεχόμενη μόλυνση του χειμάρρου "Σκίτσα" τόσο από απόβλητα ελαιοτριβείων και συσκευαστηρίου ελιάς όσο και απόβλητα του βιολογικού καθαρισμού Άμφισσας. Εδώ στη Φωκίδα δεν συνελήφθη κανείς. Η ελαιοκομική περίοδος ξεκίνησε σιγά - σιγά... ελπίζουμε στις πρώτες μπόρες (όταν γεμίσει νερό η "Σκίτσα") να μην αντικρίσουμε ξανά εικόνες όπως αυτή της φωτογραφίας... μιας και στην περιοχή μας κάποιοι είναι υπεράνω του Νόμου.
Στον εισαγγελέα Λαμίας οδηγήθηκε ένας 55χρονος επιχειρηματίας από την Κ Τιθορέα με την κατηγορία της ανεξέλεγκτης διάθεσης βιομηχανικών αποβλήτων στο περιβάλλον. Μετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής απευθείας στην ειδική υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος την Πέμπτη το πρωί έφτασαν στην Κ Τιθορέα επιθεωρητές Περιβάλλοντος συνοδευόμενοι από αστυνομικούς της Αττικής.
Στον έκτακτο έλεγχο που πραγματοποίησαν σε βιομηχανία επεξεργασίας βαμβακόσπορου για την παραγωγή βαμβακέλαιου και βαμβακόπιτας , εντόπισαν, όπως ανέφεραν και οι καταγγελίες που είχαν, υπόγειο αγωγό που μετέφερε υγρά απόβλητα από την βιομηχανία σε παρακείμενο οικόπεδο.
Παράλληλα σε δύο πρόχειρες εδαφοδεξαμενές η βιομηχανία έριχνε υγρά και στερεά απόβλητα. Στο χώρο της βιομηχανίας υπήρχε και φορτηγό αυτοκίνητο με το οποίο μεταφέρονταν άλλες ποσότητες αποβλήτων σε διάφορες περιοχές.
Με την δικογραφία που συντάχθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Αμφίκλειας όπου και κρατήθηκε ο 55χρονος , σήμερα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας , ενώ κατασχέθηκε και το φορτηγό της εταιρείας.
Θυμίζουμε πως στην ίδια περιοχή , της Κ. Τιθορέας ακόμη μία βιομηχανία είχε κλείσει πριν κάποιους μήνες μετά από έλεγχο της Επιθεώρησης Περιβάλλοντος για παρόμοια περιβαλλοντικά αδικήματα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: