Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν έχει καμιά δικαιοδοσία σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.CLARE DALY Ιρλανδή Ευρωβουλεύτρια.


«Aσχολούμαι με την πολιτική επί 40 χρόνια. Αλλά δεν εχω δει ποτέ μέχρι σήμερα κάτι σαν αυτό που εκτυλίσσεται τώρα στη Γάζα. Σε δημόσια θέα, με όλο τον κόσμο να παρακολουθεί, βλέπουμε 10 μέρες ανελέητων βομβαρδισμών, το Ισραήλ να έχει σκοτώσει 1 από κάθε 1.000 κατοίκους της Γάζας μέσα σε μια εβδομάδα, ανοιχτές διακηρύξεις πολιορκίας, 24ωρα χωρίς νερό, τρόφιμα και ρεύμα, συλλογική τιμωρία αθώων ανθρώπων. Ολα παράνομα, όλα εγκλήματα πολέμου.
Κι ενώ θα έπρεπε η Ευρωπαϊκή Ένωση να υποστηρίζει μια κατάπαυση του πυρός, την τήρηση του διεθνούς δικαίου, την προστασία των αμάχων, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προσγειώνεται στο Τελ Αβίβ, για να φωτογραφηθεί στις προετοιμασίες μιας γενοκτονίας και λέει ότι «η Ευρώπη στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ τώρα και στο μέλλον». Πώς τολμάει;
Δεν έχει καμιά δικαιοδοσία σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δεν μιλά εκ μέρους μου, δεν εκπροσωπεί την Ιρλανδία, δεν εκπροσωπεί τους πολίτες της Ευρώπης. Εμείς θέλουμε Ειρήνη, θέλουμε δικαιοσύνη για τον λαό της Παλαιστίνης και να τηρηθεί το διεθνές δίκαιο.
Έχει περάσει πολύς καιρός που αυτή η γυναίκα έχει φύγει από το προσκήνιο, είναι καιρός να φύγει, και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να ελέγξει τις πράξεις της».
CLARE DALY
Ιρλανδή Ευρωβουλεύτρια.
Όλες οι αντιδράσ

Δεν υπάρχουν σχόλια: