Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Πόλεμος στο Ισραήλ: Πάνω από 4.200 οι νεκροί- Απειλές από το Ιράν

«Ο χρόνος για πολιτικές λύσεις τελειώνει -Πλησιάζει το αναπόφευκτο στάδιο»



O αριθμός των νεκρών από τον πόλεμο στο Ισραήλ αυξάνεται συνεχώς και ο τελευταίος απολογισμός ξεπερνά τους 4.200.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του πολέμου στο Ισραήλ, τουλάχιστον 2.808 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 10.850 τραυματίστηκαν από τότε που το Ισραήλ απάντησε στις επιθέσεις της Χαμάς, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο το υπουργείο υγείας της Γάζας ανακοίνωσε τη Δευτέρα.

Ο τελευταίος απολογισμός των νεκρών σηματοδοτεί αύξηση από 2.750 νεκρούς που ήταν νωρίτερα σήμερα.

Στον αντίποδα, το Ισράηλ μετρά ήδη πάνω από 1.400 νεκρούς από την έναρξη της επίθεσης της Χαμάς. Από αυτούς οι 289 είναι στρατιώτες.

Πόλεμος στο Ισραήλ- Απειλές από το Ιράν

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, προειδοποίησε ότι η πιθανότητα να επεκταθεί η σύγκρουση σε άλλα μέτωπα «πλησιάζει το αναπόφευκτο στάδιο».

«Ο χρόνος για πολιτικές λύσεις τελειώνει», έγραψε στο X.

Νωρίτερα σήμερα μία αεροπορική επιδρομή έπληξε την περιοχή γύρω από το πέρασμα της Ράφα μεταξύ της Γάζας και της Αιγύπτου, σύμφωνα με τον ανταποκριτής του BBC στη Λωρίδα της Γάζας, Ρουσντί Αμπού Αλούφ.

Το κτίριο στην παλαιστινιακή πλευρά της διάβασης έχει υποστεί ζημιές όπως και ο δρόμος ενώ δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για θύματα.

Την ίδια ώρα σειρήνες ακούστηκαν στο Τελ Αβίβ την ώρα που στην πόλη βρίσκεται για μία ακόμα φορά ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Με πληροφορίες του BBC/Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια: