Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Ο Biden ζήτησε 100δις βοήθεια γιά Ουκρανία και Ισραήλ επιχειρηματολογόντας : "Οι πόλεμοι είναι «έξυπνη επένδυση» για τις ΗΠΑ" γιατί δεν διεξάγονται σε αμερικανικό έδαφος.

 



Η Μόσχα σχολίασε την Παρασκευή το αίτημα του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προς το Κογκρέσο για επείγουσα βοήθεια, συνολικού ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για την Ουκρανία και το Ισραήλ, δηλώνοντας ότι οι πόλεμοι είναι μια «έξυπνη επένδυση» επειδή δεν γίνονται σε αμερικανικό έδαφος.

«Παλιά το έλεγαν "αγώνας για την ελευθερία και τη δημοκρατία". Τώρα αποδεικνύεται ότι είναι απλώς υπολογισμοί. Πάντα έτσι ήταν, απλώς κορόιδεψαν τον κόσμο χρησιμοποιώντας αξίες τις οποίες η Ουάσιγκτον δεν υποστήριξε ποτέ πραγματικά» ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών  Μαρία Ζαχάροβα στο λογαριασμό της στο Telegram.

Η Ζαχάροβα συνέχισε υποστηρίζοντας ότι οι πόλεμοι ήταν παραδοσιακά «έξυπνες επενδύσεις» για την Ουάσιγκτον, καθώς δεν έλαβαν χώρα σε αμερικανικό έδαφος, και ότι οι ΗΠΑ
«δεν ενδιαφέρονται για το κόστος που βαρύνει τους άλλους».


«Όπως λένε, δεν έχουμε προσωπικά μαζί σου, είναι μόνο δουλειά», είπε δηκτικά η Ζαχάροβα.

Στην ομιλία από το Οβάλ Γραφείο την Πέμπτη, ο Μπάιντεν είπε ότι θα στείλει στο Κογκρέσο «επείγον αίτημα προϋπολογισμού» 100 δισεκ. δολαρίων την Παρασκευή για να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες εθνικής ασφάλειας της Αμερικής και για να στηρίξει τους «κρίσιμους εταίρους» της, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ και της Ουκρανίας.

«Είναι μια έξυπνη επένδυση που θα αποφέρει μερίσματα για την αμερικανική ασφάλεια για γενιές» υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος. 
 

Πηγή: skai.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στείλε εσύ μαλ...α Έλληνα βοήθεια στους Ουκρανούς για να οικονομάει ο Μπάιντεν.

Ανώνυμος είπε...

Πρώτα απ' όλα είναι λίγο "βρώμικο" να αναπτύσσεται ένα κείμενο (και μάλιστα απο τον skai) με χρήση ως κύριο όρο το "συμφέρον" που κατά κύριο λόγο το έχουμε συνδυάσει με το "οικονομικό συμφέρον" , ενώ στο κλείσιμο του κειμένου να μαθαίνουμε ότι ο Biden μίλησε για "έξυπνη επένδυση που θα αποφέρει μερίσματα για την αμερικανική ασφάλεια". Σε αυτή την περίπτωση και εφόσον ευθύνη του είναι πρώτα απ'όλα και πάνω απ 'ολα το συμφέρον των δικών του πολιτών, αν κανείς δεν αμφισβητεί ότι ολοι οι κακοί είναι ίδιοι και ότι όλοι οι κακοί έχουν τελικό σκοπό να αφανίσουν τους καλούς Αμερικάνους, πολύ σωστά μιλάει ο ηγέτης. Καλύτερα να πολεμήσουν τους κακούς με νεκρούς όχι Αμερικάνους ή έστω λίγους Αμερικάνους και περισσότερους ξένους "συμμάχους" και με καταστροφές ξένων εδαφών, απο το να περιμένουν οι κακοί να σκοτώσουν όσους συμμάχους χρειαστεί μέχρι να τους νικήσουν και να φτάσουν τελικά να τους πολεμάνε μέσα στην Αμερική, σκοτώνοντας περισσότερους Αμερικάνους και καταστρέφοντας Αμερικανική γή. Αν υπάρχουν κακοί και είναι να γίνει το κακό, ποιός δεν θα ήθελε έναν τέτοιο ηγέτη;
Το ότι συγχρόνως το όλο θέατρο είναι και κορυφαία οικονομικά συμφέρων για τους Αμερικάνους νοώντας πρώτα απ' όλα τις ιδιωτικές εταιρίες κατασκευής όπλων, μετοχές των οποίων κατέχουν π.χ. και Ισραηλινοί στην καταγωγή επενδυτές, είναι μία άλλη συζήτηση. Πολυεθνικές τις λένε, κάτι θα ξέρουν.
Η κορυφαία συζήτηση θα έπρεπε να ήταν στην Ελλάδα, τι κάνει ο δικός μας ηγέτης για το συμφέρον της Ελλάδας.

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΕΣΟΔΑ Η ΑΜΕΡΙΚΗ