Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

Στην Αθήνα το πρώτο τσάρτερ με Αμερικανούς που εγκαταλείπουν το Ισραήλ

Σχεδόν 17.000 αιτήματα για βοήθεια από Αμερικανούς που θέλουν να απομακρυνθούν από το Ισραήλ.

Προγραμματίζονται και άλλες πτήσεις Τελ Αβίβ-Αθήνα τουλάχιστον μέχρι τις 19 Οκτωβρίου


 

Στην Αθήνα προσγειώθηκε απόψε η πρώτη πτήση τσάρτερ με Αμερικανούς πολίτες που απομακρύνονται από το Ισραήλ, όπου μαίνεται ο πόλεμος με τη Χαμάς.

Όπως σημείωσε νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, αυτή είναι η πρώτη ειδικά ναυλωμένη πτήση που φεύγει από το Ισραήλ και την ώρα που μιλούσε, βρισκόταν «καθ’ οδόν» για την Ευρώπη.

Σύμφωνα με μία πηγή που επικαλείται το Reuters, προγραμματίζονται και άλλες τέτοιες πτήσεις από το Τελ Αβίβ για την Αθήνα, τουλάχιστον μέχρι τις 19 Οκτωβρίου.

ADVERTISEMENT

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Τζον Κίρμπι, εξετάζεται επίσης η πιθανότητα επαναπατρισμού των Αμερικανών πολιτών μέσω θαλάσσης. «Απλώς προσπαθούμε να έχουμε περισσότερες επιλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, η αεροπορική εταιρεία United Airlines την τετάρτη πως θα προσθέσει ακόμη δύο πτήσεις στο δρομολόγιο Νιούαρκ-Αθήνα, έτσι ώστε να απομακρυνθούν από το «φλεγόμενο» Ισραήλ όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες των ΗΠΑ. 

Μάλιστα, η αεροπορική αναφέρθηκε σήμερα και στο ενδεχόμενο τρίτης επιπλέον πτήσης ενώ και η Delta Air Lines σκοπεύει να αυξήσει τα δρομολόγιά της από την Αθήνα τις επόμενες ημέρες. Σημειώνεται πως η United, η American και η Delta έχουν διακόψει προσωρινά τις απευθείας πτήσεις τους από και προς το Ισραήλ.

Σύμφωνα με το Reuters, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ρίτσαρντ Βέρμα, φέρεται να ανέφερε στις αεροπορικές εταιρείες ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει δεχθεί σχεδόν 17.000 αιτήματα για βοήθεια από Αμερικανούς που θέλουν να απομακρυνθούν από το Ισραήλ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: