Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Δ. Γρίβας (Κουλουράδες): Μπαίνει στην αγορά του νερού – Τα σχέδια για νέο εργοστάσιο και θέσεις εργασίας

Στην αγορά του νερού εισέρχεται ο Όμιλος Γρίβα, καθώς ήταν ο μόνος που κατέθεσε πρόταση σε διαγωνισμό που υλοποίησε ο Δήμος Καρπενησίου, για την αξιοποίηση ποσότητας νερού από φυσική πηγή που βρίσκεται στην Δημοτική Κοινότητα της Αγίας Τριάδας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την πηγή με την ονομασία "Κεφαλόβρυσο 2” ή "Μεσαίο Κεφαλόβρυσο” ή "Τσίτες”. 



Μιλώντας στο Capital.gr για το νέο εγχείρημα του Grivas D. Group, ο Δημήτρης Γρίβας, επικεφαλής του Ομίλου και ιδρυτής της γνωστής αλυσίδας "Κουλουράδες”, ανέφερε πως η υλοποίηση του project θα ξεκινήσει σε τρεις μήνες, ενώ στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα 16-18 μηνών.

"Η Ευρυτανία έχει γενικότερα πολύ καλά νερά και η συγκεκριμένη είναι από τις πιο αξιόλογες πηγές”, αναφέρει ο κ. Γρίβας, ο οποίος, με καταγωγή και ο ίδιος από την Ευρυτανία, γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή. Το νερό, εξάλλου, ήταν ένας κλάδος που ενδιέφερε πολύ τον Όμιλο. "Θεωρούμε ότι έχει πολύ μέλλον”, τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Γρίβας. 

Γύρω στα 3 εκατ. ευρώ η αρχική επένδυση 

Ο κ. Γρίβας αποκάλυψε πως το ποσό της αρχικής επένδυσης ανέρχεται περίπου σε 3 – 3,5 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο διευκρίνισε ότι αυτό σιγά-σιγά θα συμπληρώνεται, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν. 

Σημειωτέον πως παλαιότερα τις συγκεκριμένες πηγές εκμεταλλευόταν άλλη εταιρεία, η οποία και παρήγαγε το νερό "Βελούχι”, ωστόσο το εργοστάσιο σταμάτησε να λειτουργεί το 2014 και έκτοτε ο νομός δεν παράγει νερό.

Η επένδυση του κ. Γρίβα περιλαμβάνει την υλοποίηση ενός νέου εργοστασίου (σ.σ. δεν θα επαναλειτουργήσει δηλαδή το παλαιό εργοστάσιο) σε ιδιόκτητη γη που έχει ήδη αγοράσει ο Όμιλος. Το εργοστάσιο στην αρχή θα ασχοληθεί με την παραγωγή premium συσκευασιών ανθρακούχου νερού, ενώ στόχος είναι μέσα στα επόμενα τρία χρόνια να έχει ολοκληρωθεί το σύνολο της γκάμας.

Όσον αφορά στις προσλήψεις, ο κ. Γρίβας εκτιμά πως θα ανοίξουν 20-25 θέσεις εργασίας, οι οποίες θα καλυφθούν σχεδόν στο σύνολό τους από κατοίκους της περιοχής, κάτι που, όπως διευκρίνισε, ήταν και ένα από τα προαπαιτούμενα για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό. "Ο δήμος δεν ενδιαφέρεται μόνο για τον επενδυτή που θα έρθει να πάρει τη δουλειά, αλλά και για το τι θα κάνει, ώστε όλη αυτή η προσπάθεια να έχει νόημα για όλους”. Σύμφωνα με την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος που είχε δημοσιεύσει ο Δήμος Καρπενησίου, "με υπεύθυνη δήλωση του αναδόχου, θα υπάρξει δέσμευση ότι το 60% του προσωπικού επί των αιτήσεων για την κάλυψη των θέσεων, θα προσληφθεί με επιπρόσθετο κριτήριο την εντοπιότητα κατά σειρά προτεραιότητας από την Κοινότητα Αγίας Τριάδας, έπειτα από τη Δημοτική Ενότητα Κτημενιών και έπειτα από τον Δήμο Καρπενησίου”. 

Μεγάλη έμφαση στη συσκευασία 

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Όμιλος Γρίβα στοχεύει στην εξ ολοκλήρου αποφυγή του πλαστικού και σκοπεύει να ενσωματώσει νέες τεχνολογίες στις εγκαταστάσεις παραγωγής του. Αυτή την στιγμή, η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με εργοστάσια συσκευασιών και μηχανημάτων, ενώ τον επόμενο μήνα αναμένεται να παρουσιάσει και επίσημα τις συσκευασίες της. 

Ο Όμιλος αναμένεται να δώσει μεγάλο βάρος στην συσκευασία, με στόχο η φιάλη να λειτουργεί σαν "ambassador” για την Ευρυτανία. Μάλιστα, πολλά από τα μπουκάλια θα είναι θεματικά, με προτάσεις για επισκέψεις σε διάφορα αξιοθέατα της περιοχής. Στόχος, σύμφωνα με τον κ. Γρίβα, "είναι να πιάνεις το μπουκάλι και να σε ταξιδεύει”, ενώ, όπως πρόσθεσε, μότο του Ομίλου θα είναι το "αυτή είναι πηγή μας, αυτή είναι η ζωή μας”.

Ο κ. Γρίβας έκανε λόγο για ένα "στοίχημα”, τονίζοντας πως η ομάδα που βρίσκεται πίσω από το συγκεκριμένο project, "δίνει όλο της το είναι”. "Ο Όμιλος θέλει να αναδείξει τον νομό και τους κατοίκους, οι οποίοι έχουν μεγάλη ανάγκη από ‘υγιείς’ επενδύσεις. Η Ευρυτανία είναι ένας από τους πιο γερασμένους νομούς της Ελλάδας. Οι νέοι φεύγουν γιατί είναι πολύ δύσκολο να βρουν δουλειά”, λέει ο κ. Γρίβας, τονίζοντας ότι χρειάζονται πράξεις για να κρατηθούν οι νέοι σε έναν τόπο.

Αναφορικά με την προηγούμενη προσπάθεια και το πολύπλοκο background γύρω από το νερό "Βελούχι”, ο κ. Γρίβας σχολιάζει ότι "το στενάχωρο ήταν που έκλεισε το εργοστάσιο και χάθηκαν θέσεις εργασίας”. "Δεν μπορείς να κρίνεις το business plan κάποιου, γιατί πάντα μπορεί κάτι να πάει στραβά. Από την ώρα όμως που ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε και τι θέλουμε να πετύχουμε, θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά -εφόσον έχουμε και την κατάλληλη εμπειρία- για να φτάσουμε και αυτή την επιχείρηση εκεί που πρέπει”, τονίζει ο επικεφαλής του Ομίλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αρτοποιός, τεχνολόγος τροφίμων Δημήτρης Γρίβας έχει δημιουργήσει πάνω από 400 καταστήματα στην επαγγελματική του πορεία και συνεργάζεται ως τεχνικός σύμβουλος με τις μεγαλύτερες αλυσίδες αρτοποιίας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Εκτός από τους Κουλουράδες, ο όμιλος Γρίβα έχει παρουσιάσει στην ελληνική αγορά και άλλα επιχειρηματικά projects, όπως το "Σωστόστ” και το "Oliver’s”. Υπενθυμίζεται ότι στην αλυσίδα Κουλουράδες έχει επενδύσει ο όμιλος SwitzGroup του Ινδού επιχειρηματία Taizoon Khorakiwala, που, μεταξύ άλλων, κατέχει ποσοστά στην Olympic Foods, στην Κρητών Άρτος κ.α.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Καρπενησίου αναμένεται να κυρώσει αύριο τη σύμβαση εκχώρησης. Σημειώνεται ότι, όπως αναφερόταν στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, η διάρκεια της εκχώρησης θα είναι για τριάντα έτη, η οποία θα ανανεώνεται ανά τρία έτη.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: