Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Μαρουσάκης για κακοκαιρία Barbara: «Κύμα χιονοπτώσεων θα σαρώσει την Αττική» -Η εξέλιξη του φαινομένου

Θα συνεχιστούν οι χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι το τέλος της εβδομάδας

 

Στα λευκά έχουν «ντυθεί» οι περισσότερες περιοχές της χώρας, με την κακοκαιρία Barbara να φέρνει χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, αναφερόμενος στην εξέλιξη της κακοκαιρίας Barbara ενημέρωσε ότι κύμα χιονοπτώσεων «θα σαρώσει ολόκληρο τον νομό Αττικής από τα δυτικά προς τα ανατολικά».

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «θα χιονίζει πυκνά κατά τόπους στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού Αττικής, με έμφαση στα δυτικά, βορειοδυτικά, βόρεια και βορειοανατολικά τμήματα. Εκεί, περιμένουμε τον μεγαλύτερο όγκο χιονοπτώσεων».

Τις μεσημεριανές ώρες η κακοκαιρία Barbara αναμένεται να κινηθεί προς τα ανατολικά, προς την περιοχή της Εύβοιας. Ο κ. Μαρουσάκης, ωστόσο, είπε χαρακτηριστικά: «Μην μας ξεγελάσει αυτή η εξέλιξη», καθώς δείχνοντας τον σχετικό χάρτη, από το απόγευμα, το κύμα κακοκαιρίας επιστρέφει δυτικά

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σχολίασε ότι αυτό που «ανησυχεί είναι η μεγάλη διάρκεια» του φαινομένου, καθώς προβλέπει ότι μέχρι την Τετάρτη-Πέμπτη θα έχει πολύ κρύο, με υποχώρηση των χιονοπτώσεων αλλά χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι και το τέλος της εβδομάδας.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: