Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Κρουαζιέρα: Τα πλοία δεν χωρούν να περάσουν τη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

'Ερευνα του Πανεπιστημίου Πειραιά έδειξε πως Ιτέα, Πάτρα, Κατάκολο δεν μπορούν να διασυνδεθούν θαλάσσια, με επίκεντρο Δελφούς – Ολυμπία.


Προβληματισμό και «καμπανάκι» για άλλες επιλογές τουριστικής άνθησης σε Πατραϊκό και Κορινθιακό Κόλπο, προκαλούν στοιχεία που αφορούν στην κρουαζιέρα, με ορίζοντα γεωγραφικό τους Δελφούς και την Αρχαία Ολυμπία

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», έρευνα που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο Πειραιά, έδειξε πως ενώ μετά το μεγάλο λιμάνι και τη Σαντορίνη, περιοχές όπως η Ιτέα, η Πάτρα και το Κατάκολο θα μπορούσαν να πάρουν τη μερίδα του λέοντος, διασυνδέοντας θαλάσσια τους δύο παγκόσμιας εμβέλειας αρχαιολογικούς χώρους, αυτό δεν μπορεί να γίνει πράξη λόγω του ύψους της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου.

Τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια, που πλέον φέρνουν χιλιάδες τουρίστες σε ελληνικά μέρη, έχουν ύψος περί τα 74 μέτρα, όταν η Γέφυρα επιτρέπει τη εν πλω διέλευση το ανώτερο σε πλοία των 52 μ.
Μάλιστα, λίγα είναι τα κρουαζιερόπλοια που για να ικανοποιήσουν τους ταξιδιώτες, διασχίζοντας Κορινθιακό – Πατραϊκό (με επίκεντρο Δελφούς και Αρχαία Ολυμπία) κατεβάζουν τα φουγάρα τους, με τεχνική τα βυθίζουν και αυξάνουν ταχύτητα για να πέσουν υψομετρικά στα 52 μ., ωστόσο τα πιο πολλά από τα 74 μ. δεν μπορούν να φτάσουν παρά μόνο μέχρι τα 65 μ.

Η μελέτη έμπειρου καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιά, με χρόνια εξειδίκευση στο Μάρκετινγκ του Τουρισμού, δίνει φετινά αρνητικά στοιχεία, εξαιτίας αυτού του απαγορευτικού στοιχείου της γέφυρας Ρ – Α. Ειδικότερα, στην Ιτέα (το πιο κοντινό λιμάνι στους Δελφούς) θα φτάσουν ακόμα περί τους 300 τουρίστες, εν αντιθέσει με το Κατάκολο που αναμένονται άλλοι 3.000, με τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια όμως να εκτελούν τα δρομολόγια, από Πειραιά, Ν. Πελοπόννησο και Ιόνιο και όχι από Ισθμό Κορίνθου – Ιτέα – Πάτρα – Κατάκολο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.


πηγή

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς... γλιτώσαμε απ' τα σκουπίδια τους.

Ανώνυμος είπε...

Όταν κάποιο φώναζαν πριν απο πολλά χρόνια, κάποιοι μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες (ο θεός να τους κάνει) του τουρισμού , του εμπορίου, της οικοδομής κ.α. χαζογέλαγαν μαζί τους γιατί κάποιοι "αξιοπρεπέστατοι πελάτες" τους καθησύχαζαν και αποκαλούσαν γραφικούς αυτούς που φώναζαν. Τώρα που οι εν λόγω επαγγελματίες κλείνουν ο ένας μετά τον άλλο και πλήν ελαχίστων περιπτώσεων όσοι δεν έχουν κλείσει ακόμα χρωστάνε στούς πάντες, κάτι κατάλαβαν. Κουράγιο παιδιά. Ποτέ δεν είναι αργά. Δεν είναι ούτε τραγικά ούτε τελειωμένα τα πράγματα για το μέλλον σας. Παρότι δεν περνάνε τα πολύ μεγάλα κρουαζιερόπλοια (που έχουν τους λιγότερο λεφτάδες τουρίστες) , περνάνε τα μεγάλα (μέχρι και 2000 επιβάτες και ακόμα μεγαλύτερα αν είναι καινούργια),και όλα τα μικρότερα που έχουν τους λεφτάδες. Απλά ξυπνήστε, ρωτήστε , μάθετε και κάντε τα βασικά. Ότι πρέπει να κάνει ένας επαγγελματίας για να προστατέψει το επαγγελματικό του περιβάλλον. Πώς το κάνουν αυτό; Δεν πειράζει που δεν ξέρετε. Ρωτήστε και θα μάθετε. Ρωτήστε όμως και πέρα απο "αξιοπρεπέστατους κουστουμαρισμένους πελάτες" που δουλεύουν για αυτούς που φοβούνται κάθε προοπτική τουριστικής ανάπτυξης του τόπου σας γιατί θα πρέπει να συμμορφωθεί και να μπεί σε έξοδα η εταιρία τους. Μόνο μην εξακολουθείτε να κάνετε τον άσχετο διότι όσο κάθεται ο κερατάς μεγαλώνουν τα κέρατά του, οπότε αναπόφευκτα και στα δικά σας και καλά σαράντα.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ''ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ'' ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΝΙΤΑ ΠΑΝΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ

Ανώνυμος είπε...

Ναι, ολα τα λυσατε ρε ταγαρια και σας εμεινε η κρουαζιερα!
Η ελλειψη κρουαζιερας φταιει που ολη η περιοχη εχει κηρυχθει μεταλλευτικο παρκο? ή μηπως φταιει για το οτι δεν ειστε ικανοι να αξιοποιησετε τις παραλιες σας?

Ανώνυμος είπε...

8:54 είσαι εύστοχος με μία μόνο απορία. Το "ταγάρια" συντάσσεται συνήθως με τους ορεινούς και καμπίσιους επαρχιώτες που μακριά απο πληθυσμούς απο άλλες περιοχές ζούν στην περιορισμένη αντίληψη και κοσμάρα τους και εύκολα τους εξαπατάνε απατεώνες και λαμόγια της πολιτικής. Όχι δηλαδή με τους παραθαλάσσιους και κυρίως του λιμανίσιους που επειδή και καλά έρχονται σε επαφή με ταξιδιώτες και εμπορικούς αντιπρόσωπους άλλων περιοχών, έχουν ευρύτερη αντίληψη για το τί γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο. Εγκαλώντας εύστοχα τους τοπικούς αρμόδιους-αιρετούς για το ότι δεν έχουν κάνει ποτέ τίποτα για τις παραλίες του Δήμου Δελφών (απο ντροπή έως ξεφτίλα για όλους μας) , το "ταγάρια" απευθύνεται στους κατοίκους και τους αιρετούς από την Άμφισσα και πάνω και την Δεσφίνα; Ή τους κατοίκους της Ιτέας και του Γαλαξιδιού που προερχόμενοι στην πλειοψηφία τους απο ορεινά χωριά της Φωκίδας ή της υπόλοιπης Ελλάδας, δεν έγιναν ποτέ παραθαλάσσιοι με ανοιχτό μυαλό και ψηφίζουν τους ίδιους αιρετούς με τους Αμφισσιώτες και τους Δεσφινιώτες; ... Άσε. Το μεγαλείο του γραπτού λόγου. Μόλις έγραψα την απορία μου, είδα και την απάντηση. Προφανώς και εννοείς όλους μαζί. Άντε. Τώρα με το διαδίκτυο και με το αμάξι που ο καθένας μπορεί να πεταχτεί μιά ώρα δρόμο για ένα καφέ σε άλλες παραλιακές περιοχές της Ελλάδας, όλοι μπορούμε να δούμε και να καταλάβουμε τι γίνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα και να πάρουμε ιδέες για τους λόγους που πάμε απο το κακό στο χειρότερο. Σύντομα λοιπόν να ξεταγαρέψουμε όλοι μαζί αλλιώς, όλοι μαζί πάμε κατά διαόλου.



Ανώνυμος είπε...

11:31.
Τη πλατεία θεάτρου από τους "λιμανίσιους", αυτούς ντε με την ευρύτερη αντίληψη, την πήραν και χρέωσαν τους Αμφισσιώτες και τους Δεσφινιώτες με 2000000€.
Το μεγαλείο του γραπτού λόγου δεν το αμφισβητώ, το μεγαλείο του μυαλού σου σίγουρα.
ΥΓ. Στην πρώτη παράγραφο πάντως, οφείλω να πω ότι περιγράφεις πολύ εύστοχα τον εαυτό σου.

Ανώνυμος είπε...

Τα χρήματα για την πλατεία να τα χρεώσετε στον δήμαρχό σας που διαχειρίστηκε την υπόθεση (του την είχε αναθέσει ο Φουσέκης) και ...την έχασε.
Οι κάτοικοι της Ιτέας δεν ευθύνονται να πληρώνουν την ανικανότητα των αιρετών.

Ανώνυμος είπε...

8:54 @ 11:31
Ως ταγαρια εννοουσα ΟΛΟΥΣ τους επαρχιωτες που εχουν μαθει μονο να ζητανε και οχι να κουνανε τον κωλο τους για να κανουν αυτα που μπορουν!
Και δεν διαχωριζω ιτιωτες απο αμφισιωτες.
Για εμενα ειστε ιδιοι!
Ιδιοι ως προς την ανικανοτητα πιεσης των αιρετων για σοβαρες πολιτικες αναπτυξης του τοπου σας! Ειναι λες και εχετε μεινει στην δεκαετια του 70!
Ποτε θα ξυπνησετε? Οταν θα σας παρουν την γη και θα την κανουν μια τρυπα εξορυξης?