Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Πούτιν: Θέλουμε να τελειώσει ο πόλεμος το συντομότερο δυνατόν

Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε τη λύπη του για το ότι η αντίθετη πλευρά, η ηγεσία της Ουκρανίας, απέρριψε τις ειρηνευτικές συνομιλίες και δήλωσε ότι θέλει να επιτύχει τους στόχους της με στρατιωτικά μέσα.


Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι δήλωσε σήμερα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι τώρα δεν είναι ώρα για πόλεμο, καθώς η ασφάλεια των τροφίμων, των λιπασμάτων και των καυσίμων είναι από τις μεγαλύτερες ανησυχίες του κόσμου αυτή τη στιγμή.

«Γνωρίζω ότι η σημερινή εποχή δεν είναι εποχή για πόλεμο και σας μίλησα στο τηλέφωνο γι' αυτό», είπε ο Μόντι στον Πούτιν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασία της Σαγκάης που πραγματοποιείται στο Ουζμπεκιστάν, προσθέτοντας ότι η δημοκρατία, η διπλωματία και ο διάλογος κρατούν τον κόσμο ενωμένο.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι κατανοεί τις ανησυχίες του Μόντι για τον πόλεμο στην Ουκρανία. «Γνωρίζω τη θέση σας για τη σύγκρουση στην Ουκρανία και γνωρίζω τις ανησυχίες σας. Θέλουμε να θέσουμε τέλος σε όλο αυτό το συντομότερο δυνατό»

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε τη λύπη του για το ότι «η αντίθετη πλευρά, η ηγεσία της Ουκρανίας, απέρριψε τις ειρηνευτικές συνομιλίες» και δήλωσε ότι θέλει να επιτύχει τους στόχους της με στρατιωτικά μέσα.

Ο Πούτιν που συναντήθηκε χθες με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ παραδέχθηκε ότι το Πεκίνο εξέφρασε τις ανησυχίες του για τον πόλεμο.

Ο Μόντι και ο Πούτιν μίλησαν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), μόνιμα μέλη του οποίου, εκτός από την Ινδία, είναι η Κίνα, η Ρωσία, το Πακιστάν, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν.

«Οι εμπορικές μας συναλλαγές αυξάνονται, χάρη στις πρόσθετες προμήθειές σας ρωσικών λιπασμάτων στις ινδικές αγορές, οι οποίες έχουν αυξηθεί οκτώ και πλέον φορές. Είμαι αισιόδοξος ότι αυτό θα βοηθήσει σημαντικά τον γεωργικό τομέα της Ινδίας», δήλωσε ο Πούτιν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: