Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Η ΕΕ ενέκρινε την αλλαγή του ονόματος του Αιγαίου σε «Turkaegean» - Στο ύπνο έπιασαν οι Τούρκοι τις ελληνικές υπηρεσίες σε Ελλάδα και Βρυξέλλες




Στο ύπνο φαίνεται ότι έπιασαν οι Τούρκοι τις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες και στην Ελλάδα και στις Βρυξέλλες και πέρασαν χωρίς να πάρει κανένας χαμπάρι την κατοχύρωση του «Turkaegean», την αλλαγή δηλαδή του ονόματος του Αιγαίου.

Να σημειωθεί, ότι πριν από μερικές ημέρες, οι ΗΠΑ απέρριψαν αντίστοιχο τουρκικό αίτημα, όμως όχι για λόγους ουσίας, αλλά για τυπικούς νομικούς διαδικαστικούς λόγους. Αν δηλαδή επανέλθουν είναι πιθανό να πετύχουν την κατοχύρωση του όρου «Turkaegean».

Η Επιτροπή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ έχει ανάψει εδώ και μήνες το «πράσινο φως» για χρήση του όρου.

Από τις 15 Δεκεμβρίου του 2021, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, όπως αναφέρει έγγραφο που αναρτήθηκε στην EUTM, την ευρωπαϊκή υπηρεσία για την κατοχύρωση εμπορικών σημάτων, φαίνεται ότι ο όρος έχει γίνει αποδεκτός από. Ως ημερομηνία λήξης ορίζεται η 16η Ιουλίου 2031.

Έτσι μετά την κατοχύρωση του «Turkaegean» οι Τούρκοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη νέα ονομασία του Αιγαίου για διαφημιστικούς και τουριστικούς σκοπούς, για διαφημίσεις στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση, το Διαδίκτυο και αλλού, για την ενοικίαση τουριστικών ακινήτων, αυτοκινήτων, αλλά και την παροχή νομικών και άλλων υπηρεσιών.

Την μόνη έντονη και σκληρή αντίδραση από Ελληνικής πλευράς έχει κάνει ο καθηγητής Γλωσσολογίας Γιώργος Μπαμπινιώτης, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει «διεθνή ντροπή» το γεγονός ότι η Τουρκία αποκαλεί το Αιγαίο«Turkaegean» και τη Μεσόγειο ως «Γαλάζια Θάλασσα».

Κάνει, μάλιστα, αναφορά στην ελληνικότητα του όρου Ege, τον οποίον χρησιμοποιούν οι Τούρκοι για το Αιγαίο από τότε που εμφανίστηκαν στην περιοχή.

«Σαν τα άλλα φαιδρά και επικίνδυνα του Ερντογάν: «η θάλασσά μας», ή «γαλάζια πατρίδα» για τη Μεσόγειο Θάλασσα!», αναφέρει ο κ. Μπαμπινιώτης. Υπενθύμισε, ακόμα, ότι τον 16ο και τον 17ο αιώνα οι Τούρκοι αποκαλούσαν το Αιγαίο «Θάλασσα των Ελλήνων».






πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι δικοί μας ευρωβολευτές είχαν πάει για ψώνια ? δεν πήραν χαμπάρι τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Οι δε Βρυξέλλες, οικογένεια. Πατέρας μας, μάνα μας, αδέρφια μας. Κοινά σύνορα, κοινή ζωή. Έχει να φάει ο ένας , έχουν όλοι. Δεν έχει να φάει ο ένας, δεν έχει κανένας. Γι' αυτό και εμείς θυσιαζόμαστε γι' αυτούς. Και να το ένα, και να το άλλο, και να να γίνουμε σκλάβοι τους μην τυχόν και ζοριστούν οι ιδιωτικές τους τράπεζες, και να να πάρουμε όπλα σε πανάκριβες τιμές, και να να κλείσουμε τους λιγνίτες (εμείς, όχι αυτοί) και να γεμίσουμε τα βουνά μας δικά τους αιολικά και τους κάμπους φωτοβολταϊκά απο τα οποία εισπράττουν αυτοί (δικές τους εταιρίες) πολλαπλάσια τιμή κιλοβατώρας απ' ότι πληρώναμε πριν, και άλλα πολλά που κάνουμε εμείς για αυτούς. Και τι κάνουν αυτοί για εμάς; Δίνουν λεφτά στα οποία έχουμε συμβάλει και εμείς , για να κάνουν ρεμούλες τα ανδρείκελα που έχουν προωθήσει στην δική μας εξουσία, ή να μας δίνουν στις καλύτερες περιπτώσεις επιδόματα για να μπορούμε να πληρώσουμε τα καπέλα που βάζουν οι ίδιοι στον αέρα που αναπνέουμε και στο νερό που πίνουμε απο τα βουνά των προγόνων μας. Και όπου βασιζόμαστε πάνω τους ως οικογένεια όπως με την Τουρκία, να μας πουλάνε μόλις πιάσουν καλή τιμή. Να τους χαιρόσαστε όσοι τους πιστεύεται ακόμα, μόνο μην παραπονιέστε για την κατάντια της ζωής σας. Σας αξίζει και θα πάτε ακόμα χειρότερα όσο δεν βάζετε μυαλό.

Ανώνυμος είπε...

15 Δεκεμβρίου του 2021

τότε αναρτήθηκε στην υπηρεσία κατοχύρωσης εμπορικών σημάτων.

Σήμερα έχουμε 29 Ιουνίου του 2022.

6 μήνες μετά το μαθαίνουμε όχι μόνο εμείς αλλά και ο Υπουργός Τουρισμού μας.

Αετοί μας!