Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Καναδάς: Έρευνα για όχημα της Tesla που πήρε φωτιά- Ο οδηγός «έσπασε το παράθυρο» για να βγει

Οι αμερικανικές αρχές ζήτησαν από την εταιρεία πληροφορίες για το συμβάν



Στο μικροσκόπιο των καναδικών αρχών μπήκε περιστατικό με όχημα της Tesla, το οποίο έπιασε φωτιά, με συνέπεια- σύμφωνα με πληροφορίες- ο οδηγός να αναγκαστεί να σπάσει το παράθυρο για να βγει. 

Το υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ενημερώθηκε για το περιστατικό που έγινε στο Βανκούβερ στις 23 Μαΐου. Ανέφερε ότι «ενημέρωσε την Tesla» και επί του παρόντος διοργανώνει κοινό έλεγχο του οχήματος, σε μια προσπάθεια να καθοριστούν τα αίτια της πυρκαγιάς. 

Από την υπηρεσία ασφάλειας αυτοκινητόδρομων των ΗΠΑ ανέφεραν στο Reuters ότι έχουν γνώση του περιστατικού και πως επικοινώνησαν με την Tesla ζητώντας πληροφορίες. 

Βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Electrek δείχνει καπνό να βγαίνει από το όχημα για πολλά λεπτά, προτού τελικά εμφανιστούν φλόγες στο εσωτερικό. Ο οδηγός δήλωσε ότι για να βγει έπρεπε να σπάσει το παράθυρο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα. 

«Αναγκάστηκα να σπάσω το παράθυρο για να βγω από το αυτοκίνητο. Κλώτσησα το παράθυρο. Τα πάντα σταμάτησαν, η πόρτα δεν άνοιγε, τα παράθυρα δεν κατέβαιναν», εξήγησε ο οδηγός, που ανέφερε ότι αγόρασε το όχημα της Tesla πριν από οχτώ μήνες. 




Με πληροφορίες από Guardian/ Reuters

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: