Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Καλό ταξίδι στον αείμνηστο Παπα-Νίκο..




Το Διοικητικό Συμβούλιο , η Διευθύντρια και το προσωπικό του Θεραπευτηρίου Ιτέας  σας αναγγέλλει  με αισθήματα  βαθύτατης θλίψεως , ότι χθες το βράδυ και ώρα 9 μμ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών Εκοιμήθη εν Κυρίω ο Ιδρυτής και τέως Πρόεδρος του Ιδρύματος Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Νικόλαος Παρασκευάς .

Η σορός του μακαριστού γέροντα, θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος  σήμερα, από τις 10 μ.μ. και μετά. Αύριο το πρωί ,από τις 7 π.μ. έως τις 10 π.μ.  θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και στις 12 μ.μ. η Εξόδιος Ακολουθία .

Παρακαλούνται οι τιμώντες την μνήμη του όπως προσέλθουν

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

+ Αρχιμανδριτης π.ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ .
Ο Κυριος μαςτον τιμησε με το να τον παρει μαζι με τις υπολοιπες ψυχες την τριπλη γιορτη ,της Πεντηκοστης,της ιδρυσεως της εκκλησιας μας και της Αγιας Τριαδος.
Το εργο του τεραστιο! Εκτος απο καλος ιερεας, αφιερωσε μισο αιωνα περιπου στην ΙΤΕΑ πολη που αγαπησε.
Λιγα απο τα εργα του, με κορωνιδα το ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΕΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ, ενα ιδρυμα που ειναι μεσα στα 2-3 -αν οχι πρωτο-στην Ελλαδα ,σε λιγο καιρο τελειωνει και η νεα πτερυγα του Θεραπευτηριου που δεν προλαβε να την δει τελειωμενη., Ναος Αγιου Χαραλαμπους,Πνευματικο ενοριακο κεντρο,πολυκατοικια που τα εσοδα της ενισχυουν το Θεραπευτηριο,2 φορες αποκατεστησε της ζημιες στο ναο Μεταμορφωσεως του Σωτηρος, απο 2 καταστροφικους σεισμους ( '81 &'95) αναμορφωσε τα 2 εκκλησακια Αγιου Παντελεημονος & Αγιων Αναργυρων και αλλα πολλα . Γιατο φιλανθρωπικο του εργο ,ας μιλησουν οι ευεργεθεντες απο Αυτον!
ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ που ετσι κιαλλιως τον κερδισες!
Υ.Γ. Ιδιαιτερη τιμη εχω γιατι επι 15 χρονια ημουν επιτροπος και συνεργατης του.
Υ.Γ.2 και μια σκεψη προς τους κ.κ. Δημαρχο Δελφων και Αντιδημαρχο ΙΤΕΑΣ .Δωστε το ονομα του σε ενα δρομο, ισως και στον δρομο του Θεραπευτηριου!!
Μεγαλη παραλειψη εκ μερους μου ,να αναφερω την αναστηλωση της Ι,ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ στην ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΔΩΡΙΔΟΣ γενετειρα του π. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ioannis Theodorou
https://www.facebook.com/ioannis.theodorou.792/posts/pfbid0FUMEtTvJLQCXGmVLabjAtZC1PYzaHRBWZTuXTQ4YzYy4GPMVpzNyEwFxBadUyYJCl?comment_id=394748929379421&notif_id=1654839012737248&notif_t=feedback_reaction_generic&ref=notif