Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Από την Ιτέα σε κορυφή του Παρνασσού με ποδήλατο και ορειβατικό σκι (βίντεο)

ΑΠ' ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΜΕΡΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ -ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ- ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΚΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΣΚΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ !



Τον περασμένο Μάρτιο ο γερμανικής καταγωγής Benedikt Boehm, διευθύνων Σύμβουλος της Dynafit, υπεραθλητής, ορειβάτης και δεινός σκιέρ σε extreme συνθήκες, κατάφερε κάτι που λίγοι θα τολμούσαν να επιχειρήσουν. Βίωσε την απίστευτη εμπειρία να ποδηλατήσει από την Ιτέα μέχρι το Λιβάδι Αράχωβας και από εκεί με ορειβατικά σκι ανέβηκε σε κορυφή του Παρνασσού.

Ξεκίνησε την 5ωρη περιπέτειά του από τη θάλασσα της Ιτέας και άρχισε να ανηφορίζει κάνοντας πετάλι σε όμορφα ελληνικά ορεινά τοπία γεμάτα ελιές, λεμονιές και πορτοκαλιές πριν φτάσει στους Αρχαιολογικούς Χώρους των Δελφών. Προσπέρασε την Αράχωβα και στο Λιβάδι άφησε το ποδήλατό του έβαλε τα ορειβατικά του σκι και άρχισε να ανεβαίνει το βουνό.

Οι συνθήκες, όπως φαίνεται και στο βίντεο, ήταν αντίξοες με χιονοθύελλα και πολύ κρύο ωστόσο ο έμπειρος σκιέρ κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή Τσάρκος 2.415 μέτρων και να απολαύσει την κατάβασή του.

Ο Benedikt Boehm κοιτάζοντας πίσω στην περιπέτειά του δηλώνει μαγεμένος με την εμπειρία του και συγκρίνει τον Παρνασσό με μέρη όπως το όρος Φούτζι στην Ιαπωνία, πολλά μέρη στα Ιμαλάια και τις Άλπεις.





























1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα δεν είναι μόνο οτι κάποιος άνθρωπος σαν κι αυτόν έκανε κάτι τέτοιο και θα μπορουσαν κι άλλοι σαν κι αυτόν , αλλά οτι όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης θα μπορούσαν να κάνουν τι ίδιο αντίστροφα, κατηφορίζοντας απο το χιονοδρομικό ως την Ιτέα χωρίς σχεδόν ούτε μια ανηφόρα και απολαμβάνοντας την ιδια μαγευτική διαδρομή.
Μια δραστηριότητα προσφερόμενη στους επισκέπτες ή αποτελώντας αιτία κάποιος να παρατείνει την διαμονή του ή και να έρθει για να ζήσει μια τέτοια εμπειρία με φίλους ή την οικογένεια του.
Όσο για την σύγκριση της διαδρομής με τα μέρη του κόσμου που αναφέρει θα πρέπει να μας κάνει να συνειδητοποιουμε την αξία αυτού πιυ έχουμε δίπλα μας και την αξιοποίηση του προς όφελος της περιοχής και των κατοίκων της.