Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Η Τουρκική Εφημερίδα Μιλλιέτ γιά την Ελληνοαμερικανική "Αμυντική συμφωνία": ¨Καημένη η Ελλάδα- Ο Μητσοτάκης παρέδωσε τα κλειδιά της Ελλάδας στον Μπάιντεν¨

 



Η 51η πολιτεία των ΗΠΑ : Η Ελλάδα

Μπουλέντ Ακάρτζαλι
…..
Ο Μητσοτάκης που πρόσφατα παραπονέθηκε στο ΝΑΤΟ για τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου που οι ίδιοι δημιούργησαν, φαίνεται πως είναι έτοιμος για κάθε συκοφαντία που θα επισκιάσει τις πετυχημένες κινήσεις της Τουρκίας στην εξωτερική πολιτική.
…..
Η Ελλάδα έχει καταστεί πλήρως και εν συνόλω μια αμερικανική στρατιωτική βάση και τα κλειδιά δόθηκαν στις ΗΠΑ.

Και ο Μητσοτάκης θα έχει εκπληρώσει το ιστορικό του καθήκον παραδίδοντας το χρυσό κλειδί της Ελλάδας στον Μπάιντεν, που βλέπει τον εαυτό του ως Έλληνα.  Οι ΗΠΑ, που στο πλαίσιο της άσκησης Ευρωπαϊκής Άμυνας 2021 έχουν αναπτύξει 145 ελικόπτερα, 1800 τεθωρακισμένα οχήματα και 20 χιλιάδες στρατιώτες στην Αλεξανδρούπολη , σχεδιάζουν να προσθέσουν επιπλέον  4 νέες βάσεις στις 5 υπάρχουσες στρατιωτικές τους βάσεις στην Ελλάδα. Εκτός από τη βάση έγκαιρης προειδοποίησης στην Σκύρο,  τη ναυτική βάση Σαλαμίνας, τις αεροπορικές βάσεις σε Καστέλι, Καλαμάτα και Ανδραβίδα. Στις ΗΠΑ παραχωρήθηκαν επίσης το στρατόπεδο Γιαννούλη στην Αλεξανδρούπολη, το πεδίο βολής στο Λιτόχωρο και το στρατόπεδο Γιώργουλα γύρω από το στρατιωτικό Αεροδρόμιο στο Στεφανοβίκειο. Θα επεκταθεί η περιοχή της Ναυτικής Βάσης της Σούδας στην Κρήτη. Έτσι, ολόκληρη η ακτή του Αιγαίου μας πολιορκείται σαν μισοφέγγαρο από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη.
…..
Η καημένη η Ελλάδα έγινε αρχικά παιχνίδι για τους Βρετανούς, αλλά καθώς  ακόμη δεν κατάλαβε τι της κόστισε και δεν πήρε το μάθημά της, τώρα ξεφεύγει από το να είναι παιχνίδι και στρέφεται στο να εγκαταλείψει την ταυτότητά της.

https://www.milliyet.com.tr/yazarlar/dusunenlerin-dusuncesi/abdnin-yeni-51-eyaleti-yunanistan-6755906?sessionid=2

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΠΟ ΤΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤ'ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ.ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙΜΡΝΑΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ?