Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Συμβασιούχοι COVID ΟΤΑ: Παρατάθηκαν και οι ληγμένες συμβάσεις


Με ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το άρθρο 11 της Τροπολογίας του Υπουργείου Υγείας, όπου θεσπίζεται η δυνατότητα παράτασης μέχρι την παραμονή Πρωτοχρονιάς των συμβασιούχων που έχουν προσληφθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με το ειδικό νομικό πλαίσιο του κορωνοϊού.
 
Μία από τις αλλαγές, είναι ότι η παράταση αφορά και συμβάσεις που έχουν ήδη λήξει από την 1η Αυγούστου και μετά.
Συγκεκριμένα:
ενώ αρχικά είχε κατατεθεί  ότι η παράταση « αφορά προσωπικό, οι συμβάσεις του οποίου ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΕΣ κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του παρόντος », 
- τελικά ψηφίστηκε ότι το άρθρο « ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΚΑΙ σε συμβάσεις που ΕΛΗΞΑΝ από 1.8.2021 μέχρι και τη δημοσίευση του παρόντος ».
 
Επισημαίνεται ότι η Τροπολογία ψηφίστηκε θετικά (“ΝΑΙ”) από τη ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής.
 
Μπορείτε να δείτε κατωτέρω το απόσπασμα από το ψηφισθέν Νομοσχέδιο, με το συγκεκριμένο άρθρο (πλέον άρθρο 147) ΟΠΩΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ:


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μακράν οο πιο βυσματικές αδιαφανείς τοποθετήσεις υπαλλήλων στο Δήμο Δελφών και γνεικά στους ΔΉΜΟΥς. Βγήκανε προκηρύξεις με 4μη διάρκεια εξαιρετικά φωτογραφικές με τους τίτλους πτυχιων των εκλεκτών που ήθελαν να βάλουν στο Δήμο Δελφών, τους βάλανε με 4μηνο και εχουν κλέισει ήδη 1 χρόνο. Με μισθούς ακόμη και πτυχιούχων. Με πρόσχημα την πανδημία οι δήμαρχοι κάνουν ρουσφέτια και το άσχημο; προκηρύξεις χωρίς πίνακες κατάταξης, χωρίς ανάρτηση αποτελεσμάτων, χωρίς ενστάσεις με περίοδο υποβολής αιτήσεων 2 μέρες. Απο εκει να καταλάβεις για τι βύσμα μιλάμε. εύχομαι να είναι η τελευταία παράτασή τους γιατί με τόσες συνεχόμενες παρατάσεις αν πάνε δικαστικά θα γίνουν και αορίστου χρόνου οι φίλοι του δήμαρχου που τους εβαλε με πλάγιο τρόπο στο δήμο λόγω κορονοιου. αν είχαν μόρια να κάνανε σε κανονικές προκηρύξεις να δούμε τι θέση θα είχανε. το ρουσφέτι εχει και τα ορια του και τα ονομα των εκλεκτών υπαλλήλων μια αναζήτηση στη διαυγεια του δημου τα βλέπει ολος ο κοσμος.