Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Σαμαράς: «Καρφιά» για τον ανασχηματισμό, «διαχειρίστρια» η Μέρκελ

Σκληρή γλώσσα από τον Αντώνη Σαμαρά για τον πρόσφατο ανασχηματισμό, αλλά και για την απερχόμενη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.




Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», ο πρώην πρωθυπουργός κάνει λόγο για «μετατόπιση» αντί για διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας.

«Σε κάθε ανασχηματισμό εκπέμπεται ένα ‘’μήνυμα’’, υπάρχει ‘’συμβολισμός’’. Και ο συμβολισμός αυτός δεν πρέπει να στέλνει αντιφατικά μηνύματα. Ότι δηλαδή η παράταξή μας υιοθετεί σήμερα απόψεις που η ίδια έχει πολεμήσει, όπως οι Πρέσπες και το σχέδιο Ανάν. Ή ότι επιβραβεύει πρόσωπα που έχουν αντίθετες πολιτικές απόψεις», λέει.


«Αλλά όταν “επιλέγονται” άτομα με αντίθετες απόψεις, αυτό δεν λέγεται ‘’διεύρυνση’’ – αυτό λέγεται ‘’μετατόπιση’’! Ξέρετε, με το να μετακινηθούμε σε θέσεις ‘’Ποταμιού’’ δεν κατακτάμε το ‘’πολιτικό Κέντρο’’», προσθέτει.


Όσον αφορά την απερχόμενη Γερμανίδα καγκελάριο, ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται πικραμένος για τον ρόλο της την περίοδο της διακυβέρνησής του.

«Όταν τα καταφέρναμε», επισημαίνει, «τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια μας. Δεν θυμάμαι να στήριξε την Ελλάδα».Την χαρακτηρίζει «διαχειρίστρια» και «όχι οραματίστρια» και προσθέτει ότι «εκμεταλλεύθηκε τα ολέθρια σφάλματα των ΤσίπραΒαρουφάκη για να αποσπάσει από την Ελλάδα αδιανόητες υποχωρήσεις, τις οποίες εγώ ξεκάθαρα είχα αρνηθεί».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: