Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Κορωνοϊός : Στο "κόκκινο" τα κρούσματα στην περιοχή του δήμου Δελφών





Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές τα κρούσματα κορωνοϊού σε Ιτέα και Άμφισσα έχουν "χτυπήσει κόκκινο" . 

Να σημειωθεί πως σε δείγμα 12 ατόμων στο Κ.Υ Ιτέας , τα 8 έχουν βγει θετικά.

Μικρότερο το ποσοστό θετικών κρουσμάτων και στην Άμφισσα αλλά αυξημένο το ιικό φορτίο.

Η άλλη παράμετρος των δειγμάτων δείχνει το νεαρό της ηλικίας των φορέων , πράγμα που σημαίνει ότι ο ιός έχει κυκλοφορήσει ευρέως στις σχολικές μονάδες του Δήμου και κατά συνέπεια και στις οικογένειες τους.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν καθότι η χαλάρωση των πολλών και η ασυνειδησία των λίγων είναι ικανή να θέσει τον Νομό μας σε αυστηρή καραντίνα με όλες τις αρνητικές κοινωνικοοικονομικές συνέπειες.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στις εκκλησιες και στα σουπερ μαρκετ , εχει γινει ΠΟΤΕ ελεγχος εντος?

Ανώνυμος είπε...

@11:44πμ
Συγκρίνεις τα σούπερ μάρκετ με τις εκκλησίες; Πόσοι πηγαίνουν στις εκκλησίες τις Ιτέας τους τελευταίους μήνες και πόσοι στα σουπερ μάρκετ; Υπερπολλαπλάσιοι στα μάρκετ!

Μ είπε...

Aνώνυμε 1 Μαρτίου 2021 - 11:44 π.μ.: αν κάτι δεν το ξέρουμε καλύτερα να σιωπούμε κι όχι να έχουμε άποψη επί παντός επιστητού... Μάθε ότι στις εκκλησίες τηρείται ευλαβικά ο αριθμός των 9 ατόμων ή των 25 στις Μητροπολιτικές, σε σημείο που για να μιλήσεις στον αμέσως διπλανό σου χρειάζεται να φωνάξεις για να σε ακούσει!! Σε προλαμβάνω επίσης να σημειώσω ότι, δεν είμαι ούτε ιερέας ούτε "φανατικός" της εκκλησίας όμως, φτάνει πια η "καραμέλα" ότι φταίει η θρησκεία και η τέλεση των θρησκευτικών μας καθηκόντων, για την κατάσταση που βρισκόμαστε! Στη μαρίνα της Ιτέας, που έπαψε το Λιμενικό να περιπολεί, έχεις δει τί γίνεται από συναθροίσεις; Επισκέψεις στα σπίτια και βόλτες χωρίς μάσκες, που σίγουρα τα ξέρεις, τα έχεις καταγγείλει; Ηλικιωμένοι με μάσκα κάτω από τη μύτη και τόσο χρησιμοποιημένη που έχουν ξεχειλώσει και τα λάστιχα που πιάνουν στα αυτιά και πιτσιρικάδες με ένα καφέ στο χέρι περιφέρονται σα να μην υπάρχει πανδημία και με τη μάσκα για "μούσι", τα έχεις στηλιτεύσει; Άσε τα Σούπερ Μάρκετ, μεγάλη πληγή... Επομένως ας σκεφτόμαστε πρώτα πριν μιλήσουμε! Συγνώμη για το έντονο ύφος αλλά, πρέπει πια να τελειώσει αυτή η ιστορία ότι για την εξάπλωση φταίνε οι εκκλησίες, (βλέπε Χριστούγεννα και Φώτα που δεν επαληθεύτηκαν οι προγνώσεις...)

Ανώνυμος είπε...

Ο 11.44 ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ, ΑΠΛΩΣ ΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΚΕΙ, ( ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ?)

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε φιλε των 7.52 (1/3) πρωτα -πρωτα που βλεπεις οτι "κατηγορω " τις εκκλησιες? απλως λεω για τους ΜΗ ελεγχους ΠΑΝΤΟΥ. Επειτα ενημερωσου καλυτερα γιατι το "9 ατομα και 25 ατομα εχει τελειωσει προ καιρου ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΕΙΝΑΙ 25 ατομα στις εκκλησιες και 50 στις μητροπολεις ( και "πιστοποιητικα" πιστεως ,ακομα ,ευτυχως δεν μας εχουν ζητησει ακομα....)

Μ είπε...

O σκοπός μου δεν είναι να έρθω σε αντιπαράθεση με κανένα άνθρωπο, (συγνώμη αν εκλήφθηκε λάθος)! Όμως, πρέπει να καταλάβουμε ότι, όταν αναφέρουμε κάτι, (στην προκειμένη περίπτωση έλεγχοι σε εκκλησίες), θα πρέπει να γνωρίζουμε τί πραγματικά συμβαίνει εκεί που ζητάμε να επέμβει κάποιος. Αντί να δώσουμε συγχαρητήρια στην Ελληνική Εκκλησία για τη στάση που κράτησε, εμείς συνεχίζουμε να την επικρίνουμε...,(εκεί ήταν η ένστασή μου)! Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να γινόταν μία μελέτη που να αφορά σε ποσοστό επί της εκατό τους νοσούντες από το χώρο της εκκλησίας, ιερείς και προσωπικό, σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο χώρο εργασίας ή συνάθροισης. Νομίζω ότι θα μας εξέπληττε το αποτέλεσμα!!! Και όπως κατάλαβες από το σημείο: των 9 ατόμων ή των 25 στις Μητροπολιτικές, που σωστά με διόρθωσες, δεν είμαι φανατικός και ότι γράφω είναι προς αποκατάσταση της αληθινής αξίας που πρέπει να δίνουμε σε πράξεις και συμπεριφορές.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε φιλε (10.12--2//3) χαιρομαι που στην ουσια δεν διαφωνουμε ,απλως λεω οτι θαμουν ο τελευταιος που θα αμφισβητουσε την εκκλησια. Ομως καλο ειναι να γινονται ελεγχοι παντου (και ας μην επεκταθω περισσοτερο) Αυτη την στιγμη ανακοινωνονται πιο σκληρα μετρα, που αν τηρουσαμε ολοι τα μετρα εξ αρχης, θαμαστε καλυτερα τωρα. Υπομονη λοιπον και δεν χρειαζονται αντιπαραθεσεις