Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Η «χρυσή» αποζημίωση της Αναστασίας από την Praxia


Ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες -μπορεί και σήμερα- η εξαγορά της Praxia από τη Viva Wallet, εφόσον ο SSM δεν διατυπώσει αντιρρήσεις για το deal.
Σκαλίζοντας λίγο τα αρχεία, ενόψει του κλεισίματος της συναλλαγής, ο Χαμαιλέων έπεσε πάνω στο πρακτικό της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Praxia, η οποία διενεργήθηκε στις 17 Μαρτίου 2020.
Ο μοναδικός μέτοχος της Praxia, Atlas Merchant Capital, ενέκρινε, κατά την προαναφερόμενη έκτακτη γενική συνέλευση, την τροποποίηση της σύμβασης της Αναστασίας Σακελλαρίου, διευθύνουσας συμβούλου της τράπεζας ως τις αρχές του 2020, ώστε να λάβει αποζημίωση που άγγιξε το 1,5 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, στην κα Σακελλαρίου καταβλήθηκε αποζημίωση ίση με το 4,72% των συνολικών αμοιβών και εξόδων προσωπικού για το έτος 2019, τα οποία ανήλθαν σε 31,7 εκατ. ευρώ.
Η τροποποίηση της σύμβασης της CEO έγινε στις 14 Νοεμβρίου 2019. Τον ίδιο μήνα, δηλαδή, που η τράπεζα μπήκε σε περιορισμένη λειτουργία (σ.σ. καθεστώς διατήρησης των υφιστάμενων κεφαλαίων) μέχρι να ολοκληρωθεί η πώλησή της.
Ακολούθησε, ένα μήνα μετά, η διακοπή του συνόλου των συμβάσεων προσωπικού, με καταβολή συνολικής αποζημίωσης 10,3 εκατ. ευρώ σε 226 εργαζόμενους.

Στην ίδια έκτακτη γενική συνέλευση, η Atlas ενέκρινε την παροχή αποζημίωσης 190 χιλ. ευρώ στο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. Sara Thompson Bott, για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.


Υ. Γ.: Το γιατί όλα αυτά έγιναν γνωστά τέσσερις μήνες μετά τη διενέργεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης και οκτώ μήνες μετά την τροποποίηση της σύμβασης της κας Σακελλαρίου αποτελεί θέμα που πρέπει να απασχολήσει το ΓΕΜΗ και τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: