Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

ΙΤΕΑ... Τι ψήφισαν οι τοπικοί σύμβουλοι για την εγκατάσταση μεταναστών στην πόλη μας...









17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιές είναι οι μελέτες που έχει κάνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για την Ιτέα ;

Ο.Π. είπε...

Μπράβο Παναγιώτη Μπεχλιβανίδη για την αίσθηση καθήκοντος και το θάρρος σου. Μακάρι να υπάρξουν σωστές απαντήσεις σε αυτά που ρωτά και η Ιωάννα Καλλία.

Φτηνές δικαιολογίες πως θα χτυπηθεί ο τουρισμός της πόλης μας (Χατζηνικολάου). Όπως και πως δεν φθάνουν οι υποδομές (Πλουμάκης).

Αλήθεια είναι πως το νοσοκομείο, το κέντρο υγείας Ιτέας υπολειτουργούν χρόνια τώρα. Και πάλι όμως δεν είναι δικαιολογία για αρνητική ψήφο σε τέτοια εθνικό ζήτημα.

Ανώνυμος είπε...

Η Νέα Δημοκρατία στρώνει τον δρόμο στην ακροδεξιά. Τέτοια αντιπολίτευση θέλει να έχει ώστε να μην συζητάει ο κόσμος τα πραγματικά του προβλήματα και να αφήνει ανενόχλητη την κυβέρνηση στο καινούργιο πλιάτσικο. Το ίδιο έκανε και είχε φτιάξει τα προηγούμενα χρόνια την Χρυσή Αυγή που τώρα δικάζεται. Με το σχέδιο Ηρακλής άλλα 11 δισεκατομμύρια πηγαίνουν στις τράπεζες οι λογαριασμοί ανεβαίνουν οι φόροι ανεβαίνουν και η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας συνεχίζεται.. Παρεμπίπτοντος τα εκατομμύρια της πλατείας θεάτρου που καταλογίστηκαν την ίδια μέρα στον Δήμο είδατε πως εξαφανίστηκαν εξαφανίστηκαν από την προσοχή του κόσμου; . Γι αυτό τον λόγο η Νέα Δημοκρατία κάνει πλάτες στους ρατσιστές και τους φασίστες και τους μαζεύει από όλη την Φωκίδα στην Ιτέα για να κάνει συζητήσεις που δεν έχουν καμία φανερή τουλάχιστον σχέση με την Ιτέα.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΑΜΙΑΝΙ ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥΛΕΝΕ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΚΑΛΟ Η Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΣΥΜΟΙΔΟΙΠΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΟΣΟ ΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΝΑΕΙ

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΙΤΡΑ ΓΙΑ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΠΛΟΥΜΑΚΗ ΜΗΝ ΚΟΛΟΝΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Κυρίες και κύριοι το μεταναστευτικό είναι πολύ περισσότερο πολύπλοκο απ' ότι το αντιμετωπίζουν όσοι κατηγορούν εύκολα οποιαδήποτε απο τις συγκρουόμενες απόψεις. Στο επιμέρους επιχείρημα του καθενός, όλοι έχουν δίκιο. Το ποιό επιχείρημα υπερισχύει έχει σχέση με το ποιά πτυχή του θέματος εξετάζουμε. Βραχυπρόθεσμα έχουμε την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων συνανθρώπων μας που δεν πρέπει να μας απασχολεί το τί χρώμα έχουν και απο πού έρχονται όταν τίθεται θέμα επιβίωσης για αυτούς;Απο την άλλη
εάν κάτι δεν αλλάξει σε αυτό που συμβαίνει σήμερα, έχουμε την εξασφάλιση ότι η Ελλάδα θα αποκτήσει σύντομα πολλά νέα εκατομμύρια κατοίκους με εντελώς διαφορετικό επίπεδο (πολιτισμού, θρησκείας, μόρφωσης κ.λ.π.) το οποίο σε πάρα πολλές πτυχές έρχεται ή θα έρθει σε σύγκρουση με βασικά στοιχεία του δικού μας σημερινού επιπέδου. Αυτό δεν αποτελεί επίσης σοβαρότατο πρόβλημα; Δεν υποβαθμίζει μία περιοχή σαν την Κίρρα ή την Άμφισσα ένας οικισμός ρομά στην είσοδό του οικισμού όταν η περιοχή αυτή εξαρτάται απόλυτα οικονομικά απο το έλξει επισκέπτες προσφέροντάς τους όσο υψηλότερης αισθητικής εικόνες περιβάλλοντος γίνεται; Για τον δικό μου πολιτισμό, η απλυσιά και η βρώμα γενικά γύρω απο τον χώρο που ζώ είναι απαράδεκτη. Όταν πάω να ξεκουραστώ κάπου ή ένα σαββατοκύριακο ή τις πολύτιμες διακοπές του χρόνου, ξεκάθαρα δεν θα πάω να ξοδέψω λεφτά σε ένα τόπο αισθητικής περιβάλλοντος χαμηλότερης ακόμα και αυτής που αποδέχομαι στην γειτονιά μου . Αυτό είναι παγκόσμια το κριτήριο για το 99,99999999% όσων έχουν λεφτά για ένα Σαββατοκύριακο ή για πολυήμερες διακοπές. Όποιος το αγνοεί αυτό σαν πραγματικότητα, έχει το δικαίωμα να λέει ότι θέλει αλλά είναι εντελώς λάθος να τον συζητάμε όταν ένας ολόκληρος πληθυσμός σαν αυτό του Δήμου Δελφών πεθαίνει οικονομικά και βασίζει τις μοναδικές τους ελπίδες για ανάπτυξη στην προοπτική του τουρισμού. Είδε κανείς να στήνουν κέντρα μεταναστών στην Μύκονο ή την Σαντορίνη; ΟΧΙ, για όσους δεν το έχουν προσέξει. Να κάνουμε ότι μπορούμε για αυτούς τους ανθρώπους αλλά όχι να ισχυρίζονται κάποιοι ότι είναι λογικό να αποδεχτώ ότι είμαι κατώτερο είδος πολίτη απο αυτόν που έχει την βίλα του στην Μύκονο. Όποιος έχει τέτοια απαξιωτική άποψη για τον εαυτό του, να την κρατήσει για τον εαυτό του και αν θέλει αδιάκριτα κέντρα μεταναστών οπουδήποτε, ας ξεκινήσει απο το σπίτι του. Αλλιώς ψύχραιμα, να κλείσουν άμεσα τα σύνορα σε νέες ροές και ας βρεθούν σε πιά σημεία της Ελλάδας μπορούν να φτιαχτούν κέντρα που να μην εμπλέκονται αρνητικά στην ζωή των κατοίκων ώστε να υπάρχει μακροπρόθεσμα και η ομαλή προοπτική ενσωμάτωσης των νέων πληθυσμών στις γύρω τοπικές κοινωνίες. Με το ζόρι και με το όπου βρούμε τους βάζουμε εξασφαλίζουν το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα και μί ακόμα φορά το διαίρει και βασίλευε όταν οι Ελλάδα ξεπουλιέται μέρα με την μέρα και οι περισσότεροι απο εμάς ασχολούμαστε με τα των μεταναστών μόνο. Ας ξεκινήσουν οι υπουργοί ο Μητσοτάκης και όσοι τους υποστηρίζουν απο τα σπίτια τους την Μύκονο και την Σαντορίνη και αμέσως μετά θα πάρω και εγώ μιά οικογένεια στο σπίτι μου.

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα και τώρα που έφυγαν οι "βάρβαροι"(Χρυσή Αυγή) οι άλογες και οι πληρωμένες γραφίδες μιλάνε για φασισμό και ρατσισμό για τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Ιτέας και όλης της Ελλάδας που θέλουν να σώσουν τη χώρα τους από τη μουσουλμανική εισβολή που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ανώνυμος είπε...

Η μελέτη του Πανεπιστημίου του Αιγαίου για τις επιπτώσεις στον τουρισμό είναι πραγματική και μπορεί ο καθένας να τη βρει. Τι πιο λογικό κάποιος που πάει για διακοπές και που θέλει να αφήσει πίσω τα προβλήματά του, να μη θέλει τις μέρες ξεκούρασής του να βλέπει την εικόνα με τους μετανάστες να τριγυρνούν αναμεσά του. Τουλάχιστον ο άξονας Δελφοί-Ιτέα-Γαλαξίδι που είναι τουριστικός και όπου αρκετοί άνθρωποι βγάζουν τα προς το ζην από τον τουρισμό δεν έπρεπε να έχει δομές φιλοξενίας.Εντάξει αν είσαι δημόσιος υπάλληλος ίσως να μη σε επηρεάζει το γεγονός αυτό. Βέβαια από την άλλη κάποιος θα αναρωτηθεί ειδικά για την Ιτέα που την είδες την τουριστική πόλη. Η εικόνα της παραλίας το χειμώνα είναι αποκαρδιωτική καθώς πολλοί μαγαζάτορες την βλέπουν για αποθήκη και στοιβάζουν τα τραπεζοκαθίσματά τους σκεπασμένα με μουσαμάδες. Αυτό γίνεται γιατί η εποπτεύουσα αρχή κλείνει τα μάτια. Αλλά τι μπορεί να περιμένεις όταν χρησιμοποιούν «αχυράνθρωπους» σε τέτοιες θέσεις.

Ανώνυμος είπε...

Στην Ιτέα στην συνέλευση μαζεύτηκαν ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής και του ΛΑΟΣ από την Άμφισσα, υπερασπιστές της χούντας απο το Σερνικάκι και υπογράψαν στο κείμενο μεταξύ άλλων, υποστηρικτές της χούντας και της Χρυσής Αυγής της Ιτέας. Μια ματιά στις υπογραφές και στα προφιλ του καθενός στο facebook αρκεί.

Ανώνυμος είπε...

6:55μμ. Αυτό που οι δημόσιοι υπάλληλοι κολλάνε/φταίνε σε όλα, να το κοιτάξετε σαν δικαιολογία. Να έχετε κατά νου πως ο σταθερός μηνιαίος μισθός των δημοσίων υπαλλήλων (καθώς και των υπαλλήλων σε μεγάλες εταιρείες) συμβάλει στην τοπική κατανάλωση πολύ περισσότερο από τους ελεύθερους επαγγελματίες/επιχειρηματίες/αγρότες που ναι μεν παρέχουν πρόοδο και ανάπτυξη αλλά όχι σταθερό έξοδα.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί μονίμως σχολιάζουν οι αριστεροί?

Ανώνυμος είπε...

Γ'αυτο δε θα έρθει ποτέ ξένος να μείνει πάνω από μία ώρα στην Ιτέα.... για ένα καφέ... Γιατί ο ρατσισμός και η ξενοφοβία σας διώχνουν και τους ντόπιους. Σαν δεν ντρέπεστε.... φασιστοειδή..... Και ελπίζω το σχόλιο να μην κρυφτεί.... Απομόνωση... Στην απομόνωση ζείτε χρόνια τώρα.... Και τουρισμός δεν θα υπάρξει... όπως δεν υπάρχει και δεν υπήρξε.... Μεταξύ μας τώρα? Η Ιτέα έχει τουρίστες; χαχαχαχαχα Οι ξένοι σας μαράνανε.... χαφιέδες και συμφεροντολόγοι όμως είμαστε εκεί στο Ιτέα ε; Και λεφτά ξέρουμε να τρουπώνουμε από το Δήμο... ε; Και να βοελυόμαστε μεταξύ μας ε;;; Μπράβο σας. Γι'αυτό φεύγουν οι νέοι και δεν ξανάρχονται πίσω.... Συνεχίστε έτσι μέχρι να μείνει κ ο τελευταίος γέρος μόνος του εκεί πέρα.... Βοηθήστε και κανέναν άνθρωπο ρε....

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχως υπαρχουν και αυτοι οι ανθρωποι... γιατι αν κρινω απο αυτα π βλεπω στα προφιλ καποιων στο fb δυσκολα τα πραγματα στο Ιτεα... Το Ιτεα παει πισω ακομα....

Ανώνυμος είπε...

Ορθογραφια οχι ε;;; Αλλα αν ηξερες τα βασικα θα ηξερες κι αλλα υποθετω....

Ανώνυμος είπε...

Αντε ρε που πουλάς και πνέυμα και θα μου πεις για ορθογραφία.... Αναρωτήσου μήπως το πρόβλημα είναι αλλού και όχι στην ορθογραφία μου.... Παντογνώστη.....