Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

«ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!» / Ανακοίνωση ΝΟ.Δ.Ε Στερεάς Ελλάδας




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λαμία 14 Νοεμβρίου  2019

Κοινή Ανακοίνωση των  ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΝΟ.Δ.Ε.ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ  ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης:
«ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!» 
Με αφορμή το -υπό ψήφιση στη Βουλή- νέο Αθλητικό Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης Ν.Δ. και του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, που μέσα από την επεξεργασμένη και εμπεριστατωμένη τεκμηρίωσή του, όπως το εισηγείται ο αρμόδιος Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, προκύπτει αβίαστα ότι:
  • Το νομοσχέδιο επιχειρεί την προσαρμογή της ελληνικής πραγματικότητας και του Εθνικού μας Δικαίου, στην απαραίτητη επιτέλους εναρμόνιση με το Ευρωπαϊκό – Κοινοτικό Κεκτημένο.
  • Με βάση την αιτιολογική έκθεση του Σχεδίου Νόμου, έρχονται προς ψήφιση στη Βουλή, επιτελικές αρμοδιότητες και κυρωτικά άρθρα. Έτσι, για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση αυτή αποδεικνύει τη συνέπειά της στις διακηρυγμένες θέσεις για εξυγίανση και μεταρρυθμίσεις, που προάγουν την Ισχυρή Ανάπτυξη και στον αθλητικό χάρτη της Χώρας.
  • Το εν λόγω Σχέδιο Νόμου εισάγει σαφείς κανόνες, πέρα και μακριά από ένα σύστημα αρμοδιοτήτων, που αγκυλώνεται από ιδιωτικά συμφέροντα και ουσιαστικά χειραγωγείται μέσα από τις σχέσεις εξάρτησης που αναπτύσσονται.
Συνεπώς, ως  Πρόεδροι των ΝΟ.Δ.Ε. Βοιωτίας Εύβοιας Ευρυτανίας Φθιώτιδάς και Φωκίδας , από κοινού:
  • Προσυπογράφουμε τις πολιτικές και προσπάθειες που κάνει η Κυβέρνηση, για να εφαρμόσει τις θεωρητικές γνώσεις, με τις καλύτερες δυνατές πρακτικές.


  • Θλιβόμαστε τουλάχιστον, για όλους εκείνους που στενοχωριούνται πλέον για την απώλεια της «ισοβιότητάς» τους, στις Διοικήσεις των Αθλητικών Ομοσπονδιών.
  • Στηρίζουμε κάθε καινοτόμα νομοθετική ρύθμιση, που εμπνέεται από οραματισμό, φέρνει με τόλμη συγκεκριμένες αλλαγές και τελικά προάγει την εξέλιξη, απέναντι σε στάσεις και συμπεριφορές που διαχρονικά προσέβαλλαν το αθλητικό ιδεώδες της ελληνικής κοινωνίας.  
  • Στεκόμαστε δίπλα στην Κυβέρνηση της ΝΔ, για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό, για την πειθαρχία, τον έλεγχο και την προαγωγή του ολυμπιακού ιδεώδους



                                                        ΛΙΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΔΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
                                                        ΠΟΔΑΡΑΣ ΠΕΤΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΔΕ ΕΥΒΟΙΑΣ
                                                       ΛΑΘΥΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΔΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
                                                       ΚΩΣΤΑΡΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΔΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
                                                       ΤΖΗΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΔΕ ΦΩΚΙΔΑΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να συμφωνήσουμε με τους προέδρους. Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Ειδικά το κολυμβητήριο πάει σφαίρα τελευταία.