Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Ο Πάπας Φραγκίσκος προειδοποιεί: «Η κλιματική αλλαγή μπορεί να καταστρέψει την ανθρωπότητα»

O Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με τους επικεφαλής των πετρελαϊκών εταιρειών και προειδοποίησε για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής 


O Πάπας Φραγκίσκος προειδοποίησε τους επικεφαλής των μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών του πλανήτη πως η κλιματική αλλαγή απειλεί το μέλλον της «ανθρώπινης οικογένειας».   

Τα στελέχη των πετρελαϊκών εταιρειών είχαν προσκληθεί στο Βατικανό για συνάντηση με τον Ποντίφικα. Στη συνάντηση ο Πάπας ανέφερε πως χρειάζεται ριζοσπαστική μετάβαση σε άλλες πηγές ενέργειας για να σωθεί «αυτό που ονομάζουμε το κοινό μας σπίτι».    

Ο επικεφαλής της BP συμφώνησε πως ο κόσμος πρέπει να βρει επείγουσες λύσεις για τα περιβαλλοντικά προβλήματα όμως πρόσθεσε πως «όλοι πρέπει να συνεισφέρουν».    

Ο Πάπας τον προειδοποίησε, όπως και τα υπόλοιπα στελέχη πως «ο πολιτισμό απαιτεί ενέργεια, όμως η χρήση της ενέργειας δεν πρέπει να καταστρέψει τον πολιτισμό.    Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι εταιρείες που εκπροσωπήθηκαν στη συνάντηση ήταν οι Eni, Exxon, Total, Repsol, BP, Sinopec, ConocoPhillips, Equinor και η Chevron.    
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έξω από το Βατικανό είχε συγκεντρωθεί μια ομάδα διαδηλωτών. Ένας από αυτούς κρατούσε ένα πλακάτ με τη φράση «Αγαπητοί CEO, σκεφτείτε τα παιδιά μας». 













Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: