Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Καιρός: Πέφτει η θερμοκρασία – Πού θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες



  • Στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά αναμένονται, μάλιστα, τοπικές βροχές και – κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες – μεμονωμένες καταιγίδες
  • Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πιθανότητα για τοπικές βροχές τις απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες – βορειοανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 4-6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ
Πολύ πιο δροσερές θα είναι οι καιρικές συνθήκες το Σάββατο (29/06), αφού η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα ανατολικά και στα βόρεια.
Η ζέστη που είχαμε την Παρασκευή (28/06) και ενώ ο καύσωνας συνεχίζει να σαρώνει την Ευρώπη με νεκρούς, στην Ελλάδα η εικόνα θα είναι διαφορετικήΣτα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά αναμένονται, μάλιστα, τοπικές βροχές και – κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες – μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πιθανότητα για τοπικές βροχές τις απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες – βορειοανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 4-6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Από τη Δευτέρα (01/07) αναμένεται, πάντως, η θερμοκρασία να ανέβει πολύ και στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: