Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

IMERYS ...ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΟΥ-ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ-ΤΕΧΝΙΤΗ-ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ









                          

Άμφισσα 20/06/2019

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΒΩΞΙΤΗ
ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ Α.Ε
΄΄ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΟ΄΄

           
Το Σωματείο μας από την αρχή της Διαβούλευσης προσπάθησε να αναδείξει την πραγματικότητα που υπάρχει στο Μεταλλείο όπως την βιώνουν καθημερινά οι συνάδελφοι μας σε όλες τις θέσεις εργασίας με τον ερχομό της IMERYS.
Παρόλο την καλή μας διάθεση διαπιστώσαμε ότι αυτό που θέλει να κάνει η διοίκηση της εταιρείας όπως λέγαμε από την αρχή είναι  να μας φέρει σε έναν εργασιακό μεσαίωνα. Να βάλει εργολάβους εκεί που υπάρχει μόνιμο προσωπικό και να φέρει 6ήμερη  λειτουργία η και 7 όπως έξυπνα αφήνει να φαίνεται στις διαφάνειες ενημέρωσής μας. Να μην έχουμε ένα Σαββατοκύριακο να περάσουμε με την οικογένειά μας. 
Είναι η δεύτερη φορά που η Εταιρεία εν μέσω Διαβούλευσης προσπαθεί και κάνει μονομερώς ενέργειες. Την προηγούμενη φορά την τελευταία στιγμή δεν ανέβηκε το φορητό συγκρότημα στο 51χλμ. Αυτοί την φορά όμως ξεπέρασε κάθε όριο η απαράδεκτη συμπεριφορά της να στείλει εκβιαστικό μήνυμα προς τους εργαζόμενους του μεταλλείου.
Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν την πραγματικότητα γιατί την ζούνε καθημερινά και δεν είναι αναγκασμένοι να παίξουν τα παιχνίδια της Εταιρείας.
Η Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16/6/2019 αποφάσισε στα κάτωθι.
1. Για να υπάρχει αύξηση της παραγωγής καταρχήν θα πρέπει να υπάρχουν μηχανήματα που θα εργάζονται, σε όλα τα κοιτάσματα υπάρχει θέμα με τα μηχανήματα ειδικά με τους φορτωτές. Τα μηχανήματα τώρα 5θημερη λειτουργία και έχουν διαλυθεί.
2. Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση σε προγραμματισμό από τους μηχανικούς για παραγωγή βωξίτη αφού υπάρχουν θέσεις που έχουν κλείσει και μπορεί να περάσουν και 20μέρες για να δοθεί  η άλλη θέση βωξίτη. πχ  Κουκουβίστα.
3. Να δοθεί η εθελούσια  και σε παραπάνω άτομα αν υπάρχουν οι σχετικές αιτήσεις των εργαζομένων χωρίς κανένα αποκλεισμό από την εταιρεία.
4. Να σταματήσουν οι σπατάλες που γίνονται.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


==================================================================




Άμφισσα 20/06/2019

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΒΩΞΙΤΗ
ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ Α.Ε
΄΄ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΟ΄΄

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ Ν.ΦΩΚΙΔΑΣ
           
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Προς
Τους συνάδελφους μας

Συνάδελφοι εδώ και 15 μήνες που έχει έρθει η νέα διοίκηση (Διευθυντής ,προσωπάρχης) έχουμε πει επανειλημμένος ότι η εταιρεία δεν δουλεύει σωστά. Τους είπαμε να φέρουν και άλλους συνεργάτες έμπειρους για να διορθωθούν όλα τα λάθη που καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες. Αλλά τίποτα. Στην Ασφάλεια έχουν γίνει κάποια βήματα από το χάλι που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια αλλά και πάλι θέλει πολύ δουλειά. Απλό και χαρακτηριστικό παράδειγμα το νερό στην Κουκουβίστα. Το νερό εδώ και 8μήνες ήταν ακατάλληλο(βρώμαγε) για να πλυθούν οι συνάδελφοί μας. Αν υπάρχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση γι αυτό σε κάτι ποιο μεγάλο πόσο χρόνο θέλουν? 
Εν μέσω Διαβούλευσης τώρα η διοίκηση της εταιρείας προσπαθεί να σας τρομάξει και να σας πεί να βάλετε για άλλη μια φορά πλάτη για να αυξηθεί η παραγωγή στα υπόγεια. Σας λέει να χάσετε το Σαββατοκύριακο να μην έχετε δύο μέρες να ξεκουραστείτε και να δείτε την οικογένειά σας. Ένα κεκτημένο δικαίωμα που το έχουμε δεκαετίες. Σας ζητάει  εσωτερικές μετακινήσεις και όποιοι δεν θέλουν να οδηγηθούν στην εθελούσια αφού το 2019 δεν θα απολύσει αλλά μετά από 6μήνες όλα είναι ανοιχτά. Σας γράφουν ότι δεν έχουμε προτείνει λύσεις θα σας φέρουμε όλα τα πρακτικά και τις ηχογραφήσεις για αυτά που έχουμε πει και οτι οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για το μέλλον μας. 
Τα μηχανήματα είναι στο μαύρο τους το χάλι. Δεν υπάρχουν φορτωτές για να βγεί ο βωξίτης. Δουλεύουμε με μηχανήματα που θέλουν 100λίτρα λάδι υδραυλικού την ημέρα. Μηχανήματα που καίνε λάδια και είναι καρκινογόνα. Βλέπουμε όλοι μας ότι πολλά πράγματα γίνονται εσκεμμένα λες και δεν θέλουν να δουλέψει η εταιρεία.
   Η Εταιρεία μας καλλιεργεί εδώ και καιρό ένα μέλλον αβέβαιο. Εάν θέλει να κάνει κάτι, ας πάρει μηχανήματα ας φτιάξει τα ήδη υπάρχων. Ας δίνει νέες θέσεις παραγωγής στην εκμετάλλευση βωξίτη χωρίς καμιά καθυστέρηση. Ας μειώσει τα έξοδα.
Τα μεταλλεία είναι σαν το σπίτι μας και πρέπει να το σεβαστούν επιτέλους. Μόνο ενωμένοι θα τα μπορέσουμε να φτιάξουμε τα πράγματα και το μέλλον μας όπως πραγματικά μας αξίζει.

             ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ


==================================






Άμφισσα   19 / 6 / 2019

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΕΣ  και ΒΟΗΘΟΙ τους Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

« Ο  Τ Ε Χ Ν Ι Τ Η Σ »
                 
                                                                                      
      Ο καλός μας διευθυντής, αφού μας ενημέρωσε δήθεν τον καθένα χωριστά, ότι πλέον η μισθοδοσία γίνεται με «δίκαιο και διαφανή τρόπο» όπως λέει, μας καλεί να αποδεχθούμε τα  εξαήμερα, τους εργολάβους, τις αλλαγές ειδικοτήτων και όσα άλλα μέτρα σκοπεύει να πάρει, «με σεβασμό στους ΝΟΜΟΥΣ στα εργασιακά δικαιώματα» και στη διαβούλευση. Την επιστολή την έδωσαν οι προϊστάμενοι σε έναν προς έναν για να θεωρήσει ό καθένας μας ότι αυτά που μας λένε έχουν να κάνουν σε προσωπικό επίπεδο, σπέρνοντας έτσι τη διχόνοια ανάμεσά μας.
    
      Μας εμφανίζει και το μπαμπούλα των «καταστροφικών συνεπειών» αν δεν δεχθούμε όλα αυτά τα μέτρα που μας προτείνει και που όλα τους συντείνουν στη μείωση του κόστους, στην αύξηση της παραγωγής, στη συνέχιση της κερδοφορίας, στο τσάκισμα της ζωής μας όπως την ξέρουμε. Μας λέει επίσης ότι αν δεν αποδεχθούμε όλα αυτά ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ με «νόμιμους τρόπους» θα μας τσακίσει ακόμη περισσότερο.
     Προφασίζεται η εταιρεία  το κόστος! Αλήθεια αναλογίζεται κανείς συνάδελφος το πόσο ψηλά εκτινάσσεται το κόστος στα συνεργεία με την εργασία τα Σάββατα, πολλές φορές και χωρίς αντικείμενο, καθώς και με την αλλοπρόσαλλη πολιτική στη μισθοδοσία (που ούτε διαφανής είναι, ούτε αξιοκρατική) και που οδηγούν το τμήμα αυτό (συνεργείο) στην πλήρη απαξίωση του; Και ως μη συμφέρον, θα το παραδώσουν, μετά από λίγο καιρό πιθανότατα, σε εργολάβους, όπως θα κάνουν με τα περισσότερα τμήματα;
      Εμείς ξέρουμε ότι η εταιρεία σίγουρα έχει προβλήματα με την παραγωγή. Γι αυτό σίγουρα δεν φταίμε εμείς. Τα όποια προβλήματα έχει θα τα λύσει σε ένα δύο χρόνια. Αυτό το διάστημα να χρησιμοποιήσει τους εργαζόμενους σε δραστηριότητες που είναι υποχρεωμένη από το ΝΟΜΟ να εκτελέσει, όπως είναι η αποκατάσταση των «κουφαριών» των κοιτασμάτων, περιορίζοντας την κερδοφορία της και αργότερα μπορεί να συνεχίσει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων. Δεν μπορεί μεταχειριζόμενη τη νομιμότητα να έχει ως μόνο λόγο ύπαρξης την κερδοφορία και μόνον αυτή.
       
    Εμείς ως Σωματείο, αν και δεν καλεστήκαμε στην επονομαζόμενη διαβούλευση, δεν συμφωνούμε με αυτή, η οποία είναι όχημα για να ντύνει με «νομιμότητα» η εταιρεία, τις όποιες ενέργειες κάνει (ακόμη και μονομερώς) από δω και στο εξής. Δεν θα θέλαμε αύριο – μεθαύριο να απολογούμαστε σε εσάς λέγοντάς σας «εμείς τους τα λέγαμε», «εμείς άλλες προτάσεις κάναμε», «εμείς διαφωνήσαμε» και άλλα τέτοια.
    Στην τρομοκρατία της εταιρείας, στον πανικό που σπέρνει σε όλους μας,  ακόμη και στις οικογένειές μας αλλά και στην τοπική κοινωνία, η απάντηση πρέπει να είναι μια. Προσανατολισμός των Σωματείων στην αναγκαιότητα και της ενότητας αλλά και της αντιμετώπισης των προβλημάτων σε αγωνιστική κατεύθυνση (όπως είπαμε στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Εργοταξιακού), με τη βοήθεια του Εργατικού Κέντρου και  των Ομοσπονδιών
  
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ





Δεν υπάρχουν σχόλια: