«Αξίζουμε καλύτερα», λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως το όραμά του για την Ελλάδα του αύριο είναι τρομακτικό. Σε μια χώρα στην οποία κυρίαρχο στοιχείο είναι η φτωχοποίηση του πληθυσμού, ο κ. Μητσοτάκης ονειρεύεται την απόλυτη φιλελευθεροποίηση. Λιγότερο κοινωνικό κράτος, αλλοίωση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, μεγαλύτερη ευελιξία στις σχέσεις εργασίας.
Ο κ. Μητσοτάκης αδιαφορεί για τη σημερινή πραγματικότητα, αδιαφορεί για τις κατεστραμμένες παραγωγικές τάξεις, υπόσχεται κέρδη μόνο στους έχοντες. Απειλεί να αλλάξει όλα όσα με πολύ μεγάλες θυσίες σταθεροποιήθηκαν.
Καταρχάς το ασφαλιστικό σύστημα. Επιμένει στο σύστημα τριών πυλώνων. Το αποτέλεσμα θα είναι η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Όποιος έχει εισόδημα για ιδιωτική ασφάλιση θα έχει υγεία και σύνταξη. Προχώρησε όμως και στην … ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων ώστε πράγματι να διαλυθεί το δίκτυο δημόσιας υγείας. Οι διακηρύξεις του είναι τρομακτικές για τους πολλούς και όχι μόνο για τους φτωχούς. Είναι τρομακτικές ακόνη και για τους μικρομεσαίους και μεσαίους.
- Αφορολόγητο: Θέλει μείωση του αφορολόγητου ορίου σε συνδυασμό με μείωση στο 9% της εισαγωγικής κλίμακας. Από τον συνδυασμό αυτό θα συγκέντρωνε 2 δισ., τα οποία και θα έδινε ως φοροαπαλλαγές στους μεγαλοεπιχειρηματίες.
- 13η σύνταξη: Δεν δεσμεύτηκε για διατήρησή της, την οποία θεωρεί «λαϊκισμό» και ξεδιάντροπο προεκλογικό επίδομα.
- Επικουρικές συντάξεις: Προετοιμάζει την καρατόμηση των επικουρικών συντάξεων, ειδικά για τους νυν συνταξιούχους. Δίνει στους εργαζόμενους τη δυνατότητα να πάνε στον ιδιωτικό τομέα με αποτέλεσμα την κατάργηση των ταμείων.
- Επταήμερη εργασία: Σπονσοράρει την επταήμερη εργασία που θα γίνει, λέει, «με τη θέληση των εργαζομένων» και μετά προσπαθεί να τα «μπαλώσει», ισχυριζόμενος ότι μιλούσε για την θέσπιση της επταήμερης λειτουργίας των επιχειρήσεων, η οποία είναι ήδη θεσπισμένη! Βεβαίως με την επταήμερη λειτουργία όλων των επιχειρήσεων είναι φανερό ότι στηρίζει τις αλυσίδες εμπορικών καταστημάτων που θέλουν και τις Κυριακές να είναι ανοιχτά ώστε να γονατίσουν τα μικρότερα.
- Κατάργηση του 8ωρου: Στηρίζει την ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας
- Επιχειρησιακές συμβάσεις: Υποστηρίζει τις επιχειρησιακές συμβάσεις και όχι τις συλλογικές
- Κοινωνική πολιτική: Θεωρεί ότι οι κοινωνικές ανισότητες είναι στην ανθρώπινη φύση, άρα δεν χρειάζεται να τις αντιμετωπίσουμε με ενισχύσεις, επιδόματα και αναδιανομή εισοδήματος
- ΔΕΗ: Την Κυριακή προχώρησε ευθέως σε υπονόμευση της ΔΕΗ (που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο) με τη φράση «θα κάνουμε ότι χρειάζεται».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου