Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Αρβελέρ: Να μάθουμε στα παιδιά μας την ανθρωπιά, το μόνο δημιούργημα που δεν σκοτώνει

Η συγκλονιστική εμπνευσμένη ομιλία της Αρβελέρ στο φόρουμ των Δελφών 
Η Ακαδημαϊκός Ελένη Γλυκατζή - Αρβελέρ στην έναρξη του δεύτερου ετήσιου συνεδρίου του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών 


Αφιερωμένη στην παιδεία, τις αξίες, αλλά και με το βλέμμα στο μέλλον, ήταν η συγκλονιστική ομιλία της διακεκριμένης ακαδημαϊκού Ελένης Αρβελέρ στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών.   

Η Ελένη Αρβελέρ στην ανθρωποκεντρική ομιλία της δήλωσε ότι η παιδεία χρειάζεται «να μάθει στους νέους προσαρμογή και ευελιξία» σε μια εποχή που οι αλλαγές είναι ραγδαίες.   

«Το 4ο Φόρουμ, παρά την πολυφωνία του, έχει ένα θέμα: το μέλλον. Να θυμηθούμε ότι δεν υπάρχουν εμπειρογνώμονες του μέλλοντος. Οπότε, το σύνθημα της Σίλικον Βάλεϊ, ότι αν θέλεις να δαμάσεις το μέλλον, πρέπει να το δημιουργήσεις εσύ ο ίδιος, είναι η ευθύνη όλων μας σήμερα, να δημιουργήσουμε δηλαδή το μέλλον» είπε χαρακτηριστικά η 92 ετών Ελένη Αρβελέρ.   

Η Ελένη Αρβελέρ πρόσθεσε ότι «το μέλλον αυτό χαρακτηρίζεται από πολυπλοκότητα, συνεχή αλλαγή και επιτάχυνση του χρόνου».   

«Κανένας νέος από αυτούς που θα ζήσουν μετά από εμένα, κανένας δεν θα κάνει την ίδια δουλειά σε όλη του τη ζωή και πρέπει να πω ότι και η ίδια δουλειά ...δεν θα είναι πια ίδια. Και θα υπάρχουν ασφαλώς και καινούργια επαγγέλματα. Οπότε, τα παιδιά που έρχονται, θα ζήσουν σε μια εποχή που το άγνωστο πρέπει να γίνει γνωστό» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι τα παιδιά πρέπει να μάθουν επίσης το μέτρο, την τάξη και την αρμονία.   

«Δεν υπάρχουν πια μονήρεις ευφυΐες, μόνο η ομαδικότητα μας προχωρά μπροστά»   

Κατά την κα Αρβελέρ «πρέπει να μάθουμε όλοι και να θυμόμαστε ότι δεν υπάρχουν πια μονήρεις ευφυΐες, μόνο η ομαδική έρευνα και δουλειά μπορούν να μας κάνουν να προχωρήσουμε περισσότερο από το στάδιο που βρισκόμαστε κάθε φορά. Ομαδική δουλειά, συνεχής επιμόρφωση, ευελιξία και προσαρμογή στα καινούργια πράγματα».   

«Να μάθουμε στα παιδιά μας την ανθρωπιά, την αρετή χωρίς θεατές και ακροατές», είπε η κα Αρβελέρ. 


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία αυτά που λέτε κα Αρβελέρ.
Αν είχατε βγει απ τα διδασκαλικά καβούκια σας , θα μπορούσατε να διακρίνετε την απληστία των ανθρώπων -με μερικούς απ τους οποίους συμφάγατε και στο forum-
Έτσι , αφήσατε τις προβλέψεις για το μέλλον των Δελφών σε νέες πυθίες που εδώ και 10 χρόνια αποκαλύπτουν τον ρόλο που παίζει η ανεξέλεγκτη και άπληστη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων στο πανανθρώπινο χώρο των Δελφών.
Αυτές λοιπόν οι νέες πυθίες έχουν διαλαλήσει -δυστυχώς χωρίς μεγάλη δημοσιογραφική "επιτυχία " - πως οι πανανθρώπινες αξίες και η Δελφική ιδέα χάνεται και μαζί της και οι υπερασπιστές της κάτοικοι των Δελφών που γίνονται βορά στην απληστία αυτών που δεν σέβονται τίποτε μπροστά στο κοντόφθαλμο επιχειρηματικό κέρδος.
'Αντε και του χρόνου κα Αρβελέρ να δώσετε τους χρησμούς σας κάτω απ τις έλικες των ανεμογεννητριών με θέα το κόκκινο χρώμα της σκουριάς που θα ξεφτίζει στον ορίζοντα ..αχνά προβάλλοντας τα κλουβιά απ τις ιχθυοκαλλιέργειες...
Καληνύχτα διαδρομιστές , υπερασπιστές των ιδεών που γεννήθηκαν στην γη των Δελφών.-

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ,ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΖΟΥΝ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕ ΟΛΗ ΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ,ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΣΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η Κ.ΑΡΒΕΛΕΡ Η ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ,ΑΡΑΓΕ ΔΕΝ ΤΗΣ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΟΙ΄΄ΛΑΜΠΡΟΙ΄΄ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ Η ΜΗΠΩΣ Η ΄΄ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ΄΄ ΤΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΖΗΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΗ ''ΠΑΤΡΙΔΑ'' ΤΗΣ?

Ανώνυμος είπε...

Το τί μπορεί να μην έχει κάνει ή να έχει κάνει δεν είναι απαραίτητο να το ξέρουμε. Το τι κάνουν οι δημότες των Δελφών να το ψάξουμε λίγο; Ξέρουμε πολύ καλά τι δεν έχουν κάνει. Το Επιμελητήριο π.χ. τί έχει κάνει; Οι Δημοτικοί και Περιφερειακοί αιρετοί μας; Η ίδια η κοινωνία μέσα απο τους συλλόγους της και σαν σύνολο ατόμων; Ας ξεκινήσουμε πρώτα απο το τι κάνουμε εμείς για τον εαυτό μας που στο κάτω κάτω το δικό μας σπίτι καίγεται μαζί με το μνημείο των Δελφών και μετά ας γίνουμε και αυστηροί κριτές των πάντων. Για την ώρα έχουν φανεί κινήσεις που δίνουν ελπίδα αλλα αν δεν μετουσιωθούν άμεσα σε δράσεις εμείς θα είμαστε εντελώς ανάξιοι ως κάτοικοι των Δελφών και μόνο τίποτα ξένοι που θα το πάρουν απόφαση ότι ο τόπος κατοικείτε απο ανάξιους μπορεί να μας σώσουν αν είναι αρκετά ανώτεροι ώστε να παλέψουν για την δική τους κληρονομιά. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα έχει κανένας μας δικαίωμα να μιλάει μετά για ρατσισμό.Θα έχουμε αποδείξει δια της απραξίας μας την κατωτερότητα μας.

Ανώνυμος είπε...

ΛΙΓΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΩΡΙΝΟΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΜΗΝ ΕΙΔΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΨΕΛΙΣΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΕΞΗ? ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΑΡΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΥΨΗΛΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ? ΠΟΣΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟ? Η ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΥΓΙΕΣ ΠΑΡΟΝ ΚΑ ΑΡΒΕΛΕΡ!!!!!!!!!!