Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ

No photo description available.


Αξιότιμοι Κύριοι Κρατικοί Λειτουργοί,

Αρμόδιοι εφαρμογής του νόμου,

Τους τελευταίους μήνες όλοι εμείς, οι συνυπογράφοντες την παρούσα διαμαρτυρία πολίτες του Γαλαξιδίου, στερούμαστε πέραν των πολλών άλλων και του δικαιώματος, του προφανούς, του αυτονόητου και αναφαίρετου σε πολιτισμένες κοινωνίες κοινωνικού αγαθού, της ασφάλειας.
Συγκεκριμένα, οι κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια της ευρύτερης περιοχής του Γαλαξιδίου, όχι απλά έχουν προβληματίσει, αλλά τα συνεχόμενα κρούσματα μας έχουν αγανακτήσει. Τα λεπτομερή στοιχεία, που αφορούν κάθε μία των περιπτώσεων, είμαστε σίγουροι ότι διερευνώνται από την αρμόδια κατά τόπο προανακριτική αρχή, για τα οποία αναμένουμε θετικά αποτελέσματα.
Ζούμε υπό το καθεστώς του φόβου και της εγκατάλειψης για να μπορούν άλλοι να ολιγωρούν, ν’ αδιαφορούν και να σπρώχνουν κρυμμένοι πίσω από φθηνές δικαιολογίες τους νόμιμους και φιλήσυχους πολίτες να προσφύγουν σε ακραίες, έκνομες ενέργειες όπως πρόσφατα είχαμε δυστυχώς την ευκαιρία να διαπιστώσουμε όλοι και στον Νομό μας.
Ζούμε υπό το καθεστώς του φόβου με τα πολλά γιατί να παραμένουν αναπάντητα, απέναντι στα υπαρκτά αλλά αδύναμα σε σοβαρή κριτική αφηγήματα που θέλουν τις αστυνομικές αρχές ν’ αδυνατούν να επιτελέσουν το έργο τους, κυρίως λόγω των επιγενόμενων της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα, με αποτέλεσμα όλοι εμείς να στερούμαστε απαντήσεων απέναντι στα ερωτήματα των ανήλικων παιδιών μας που δεν ξέρουμε εάν την ώρα που κοιμούνται μέσα στα σπίτια τους, βρεθούν αντιμέτωπα με την βουλιμία γνωστών και μη εξαιρετέων στις δικαστικές και αστυνομικές αρχές και παρ’ όλα αυτά ελεύθερων να σπέρνουν ανενόχλητοι τον τρόμο…
Όπως προ ημερών είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε όλοι μας, η μέρα που γνωστοί για την δράση τους στις Υπηρεσίες σας θα έφθαναν μέχρι του σημείου να χτυπήσουν κάποιο από τα σπίτια μας, όντας τα ανήλικα παιδιά μας μέσα, έφθασε.
Δυστυχώς, φθάσαμε μέχρις εδώ.
Στο μη περαιτέρω…
Στο… μέχρις εδώ!
Σε έναν τόπο, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς της Φωκίδας (όπου καταργήθηκε προ διετίας ο Αστυνομικός Σταθμός), αιτούμαστε από μέρους των αστυνομικών αρχών, την αυτονόητη παροχή της δημόσιας ασφάλειας, την πρόληψη και την δίωξη, μεταξύ άλλων έκνομων πράξεων, των εγκλημάτων κατά της ιδιοκτησίας και από μέρους της Δικαιοσύνης την αυστηρή εφαρμογή των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα κατά των δραστών.
Ζητούμε την έμπρακτη συνδρομή σας. Αξιώνουμε την άμεση, στοχευμένη σε απτά αποτελέσματα, αντίδρασή σας. Δηλώνουμε αλληλέγγυοι στο δύσκολο έργο σας. Ας αποτελέσει η παρούσα διαμαρτυρία μας όπλο στα χέρια σας. Γιατί σας θέλουμε παρόντες.
Αξιώνουμε να βρίσκεστε στο πλευρό μας, θέλουμε την Δικαιοσύνη στο πλευρό των παιδιών μας. Αρωγό στην προσπάθειά μας να ζούμε με αξιοπρέπεια, με ασφάλεια επιδιώκοντας την προκοπή. Και μόνο.
Ο στόχος μας Αξιότιμοι Κύριοι, δεν το κρύβουμε, είναι διττός. Τώρα πια κανείς δεν μπορεί να καμώνεται πως δεν ήξερε. Δεν είχε αντιληφθεί το μέγεθος ή την έκταση του προβλήματος. Γιατί, ας μην κρυβόμαστε, το πρόβλημα είναι εδώ και κυκλοφορεί ελεύθερο ανάμεσά μας, έτοιμο να τρυπώσει μέρα μεσημέρι στα σπίτια μας απειλώντας ό,τι με κόπο ο καθένας μας κατάφερε να δημιουργήσει για τον ίδιο και την οικογένειά του.
Με ειλικρινή εκτίμηση…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολλή καλή η ανακοίνωση και η συλλογή υπογραφών,μιλάμε για πολλή μάχη,και τρομερό αγώνα,για την λύση του προβλήματος σας
Μπράβο σε όλους και ιδίως σε αυτούς που πρωτοστάτησαν σε αυτή την κίνηση
Για ένα μήνα θα κάνει βόλτες ένα περιπολικό,και μετά πάλι τα ίδια.....
Αυτά έχουν οι μάχες του καναπέ!